Fastelavnsboller med syltetøj og creme (opskrift)

Introduktion

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have… Tiden for fastelavnsboller er kommet og er der noget bedre end hjemmelavede fastelavnsboller med hindbærsyltetøj og vaniljecreme… Nej vel 🙂 Det bedste er at du kan få børnene til at hjælpe. De elsker at hjælpe til – når det er noget de selv kan lide.

 

Opskriften

5 fra 3 stemmer
gammeldags fastelavnsboller opskrift på fastalavnsboller syltetøj hindbær creme vaniljecreme vanillecreme gode glasur
Hjemmelavede fastelavnsboller med creme og syltetøj
Forberedelse
1 t
Tilberedning
10 min
Samlet tid
1 t 10 min
 

Her opskriften så du kan lave dine egne lækre fastelavnsboller. Jeg er sikker på at både børn og voksne er vilde med dem... De er lette at lave, og så smager de altså bare fantastisk godt.

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 18 fastelavnsboller
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Fastelavnsbolledejen
  • 2,5 dl Mælk (gerne sødmælk)
  • 80 gram Smør
  • 25 gram Gær
  • 1 Æg
  • 3 spsk Sukker
  • 0,5 tsk Salt (fint)
  • 500 gram Hvedemel
Vaniljecreme
  • 2 Æg
  • 2 spsk Sukker
  • 1 spsk Vaniljesukker
  • 2 spsk Maizena mel (Majsstivelse)
  • 3 dl Mælk (helst sødmælk)
Glasur og pynt
  • 150-200 gram Flormelis
  • 2-3 spsk Kakaopulver
  • 1 Æggehvide (fra 1 æg)
  • Farverig krymmel
Pensling
  • 1 Æg (rørt godt sammen)
Fremgangsmåde
Fastelavnsbolledejen
  1. Smelt smør i en lille gryde, og når det er smeltet kom mælken i. Kom det op i din røreskål. Sikr dig at det ikke er for varmt.

  2. Rør gæren helt ud i blandingen. Kom så salt, sukker og æg i. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt melet og rør det godt sammen. Dejen skal være "let" glinsende og smidig.

  4. Dæk af med plastik og lad hæve til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).

Lave kagecremen
  1. Det er super godt at lave cremen selv, da den ikke flyder ret meget ud i forhold til en færdigkøbt creme.

  2. Start med at komme alle ingredienserne op i en lille gryde (den fra før), og rør godt sammen mens det er koldt. Det er vigtigt for at opløse Maizenamelet godt.

  3. Varm det op til det begynder at koge (boble). Rør godt rundt hele tiden. Tag gryden af varmen og lad det køle af. Stil det i køleskabet til du skal bruge det senere. Kom lidt film over.

Selve fastelavnsbollerne
  1. Del dejen i 2 stykker. Rul ud til en "kvadrat" og del i 9 firkanter. Læg en teskefuld creme + syltetøj i midten, og fold hjørnerne ind over. Klem dem godt sammen, så de er lukket. Læg dem på en bradepande og lad dem efterhæve i 20-30 minutter.

  2. Pensl fastelavnsbollerne med æg og bag ved ca. 220 grader i ca. 8-10 minutter. Tag bollerne ud af ovnen og stil dem til afkøling på en bagerist.

Pynt (glasur)
  1. Kom 1 tsk glasur på fastelavnsbollen mens den stadig er lidt lun. Bare læg det på toppen, så fordeler det sig selv.

  2. Drys lidt fint krymmel på til allersidst. Det er lige prikken over i'et

Opskriftsnoter

Jeg har samlet et par gode råd her, som jeg tænker du kunne nyde godt af:

 

  • Du kan evt. bruge en færdig kagecreme. Jeg vil anbefale at købe en "bagefast" creme, hvis du kan finde den. Du kan også sagtens bruge den almindelige, men den har lidt tendens til at flyde ud, hvis du ikke får lukket hermetisk. Tilsæt gerne 1 tsk vaniljesukker til købe-cremen for ekstra god smag.
  • Du kan med fordel fryse fastelavnsbollerne (inden du kommer glasur på). Når du så skal bruge dem giver du dem 8 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af og kom så glasuren på herefter.
  • Man kan også tilsætte lidt marcipan oven på vaniljecremen, og drysse marcipanen med lidt sukker.

 

Velbekomme

 

Billeder

 

Kan du lide opskriften?

Du må meget gerne trykke på de små 5 stjerner over billedet på opskriften, hvis du kunne lide dem. Så hjælper du opskriften med at komme op i søgeresultaterne, så andre kan få glæde og gavn af den 🙂

 

Kommentarer eller spørgsmål?

Har du lyst til at smide en kommentar, så er du velkommen til at gøre det nederst. Jeg ELSKER at få feedback fra læsere. Det allerbedste er når du uploader et billede sammen med din kommentar (tryk “gennemse” nedenfor). Du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål, så skal jeg svare så godt og hurtigst muligt jeg kan.

 

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

Kommentarer til “Fastelavnsboller med syltetøj og creme (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *