Verdens bedste iskaffe – super forfriskende (opskrift)

Introduktion til iskaffe

Iskaffe er et kæmpe hit om sommeren, hvor man har lyst til at blive lidt afkølet, men egentlig stadig godt vil have lidt af kaffens lækre smag. Hjemme hos os ELSKER vi iskaffe – både når vi er hjemme, eller afsted på ferie…

Iskaffe kan laves på mange måder, og her kommer et par gode udgaver, som jeg synes giver den bedste oplevelse. Læs evt. under tips omkring små alternative versioner, som også gør det rigtig godt.

Opskriften

4.85 fra 13 stemmer
iskaffe is kaffe opskrift sådan laver du hvordan laver man iced coffee opskrift let og hurtig
Verdens bedste iskaffe
Forberedelse
4 min
Tilberedning
1 min
Samlet tid
5 min
 

Sådan laver du den lækreste iskaffe i dit eget køkken. Hurtigt og let.

Kategori: Drinks
Antal: 1 glas
Ingredienser
Den klassiske is-kaffe
  • 1 dl stærk kaffe / Espresso (evt. 2-3 tsk. Nescafé i 1dl varmt vand)
  • 10 stk isterninger (fyld glasset)
  • 1-2 dl mælk (evt. mælkeskum)
Ekstra muligheder (kan alle undlades)
  • 1-2 tsk akacie honning / sukker / brun farin (kan undlades)
  • 1 spsk vaniljeis
  • 1 spsk flødeskum
Fremgangsmåde
Den klassiske (og sunde)
  1. Lav en kop god stærk kaffe. Som alternativ kan du bruge Nescafé og røre det ud i varmt vand. Lad kaffen afkøle.

  2. Fyld isterningerne i et glas og hæld mælken i (hvis du vil have mælkeskum, så kom det på toppen til sidst)

  3. Kom kaffen i til sidst og top med mælkeskum

Café versionen
  1. Lav kaffen som nævnt ovenfor og lad den køle ned.

  2. Kom kaffe, isterninger, vanilleis, lidt sødmælk og akacie honning (eller sukker) i en blender og lade det blende godt sammen.

  3. Top med mælkeskum

Den helt rigtige med kaffe ekstrakt (til kenderen)
  1. Tag 150 gram malede kaffebønner af din favorit

  2. Hæld 2 liter kogende vand over (f.eks. i en skål/termokande) og lad det stå 8-10 timer.

  3. Hæld det gennem filter eller klæde, hvor du får "grumset fra". Kom det i en glasflaske og sæt på køl. Så har du til mange fantastisk kopper iskaffe de næste par uger.

  4. Brug 1-2 dl. af kaffe ekstraktet, og følg ovenstående opskrifter når du vil have en iskaffe.

En sidste version (uden bitterhed)
  1. Tag 30 gram god malet kaffe, tilsæt 600 ml. koldt vand, 1 spsk sukker, 1 tsk vanillesukker, og lad det trække i køleskabe i 12 timer. Hældes så gennem et filter.

  2. Blandes med isterninger og mælk (evt. med skum). Smager fantastisk og kaffen får ikke samme bitterhed, som man eller oplever når den er "lavet varm".

Opskriftsnoter

Servér iskaffen i et højt glas, og som nævnt top evt. op med mælkeskum, piskefløde eller vanilje is.

 

Et par ekstra tips

  • Prøv at komme lidt kondenseret mælk i kaffen i stedet for vanilleis / sukker. Det smager fantastisk.
  • Vil du altid have iskaffen klar, så prøv er at lave en større mængde af Nescafé blandingen eller lav kaffe ekstrakten, hvor du så hælder det i en isterningepose. Så kan du tage 2-3 isterninger op direkte fra fryseren op i et glas, og så bare hælde koldt mælk på. SÅ skønt.
  • Du kan købe en lille mælkeskummer i TIGER til ca. 20 kr, hvis du får smag for det

 

Velbekomme 😀

 

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Jeg vil meget gerne høre hvis du har gode forslag, gode erfaringer, eller hvis du har lidt spørgsmål. Jeg vil svare så godt som muligt.

Giv gerne opskriften 5 stjerner ved at trykke på de 5 små stjerner over billedet på opskriften eller hvis du skriver en kommentar ✌️

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

5 tanker om “Verdens bedste iskaffe – super forfriskende (opskrift)

  • 24. maj 2018 at 05:32
    Permalink

    Faldt lige over denne lette opskrift igår da vi sad og googlede iskaffe ☕️😋
    Vi kastede os ud i café udgaven med akacie honning… Hold op den smagte godt 😊

    Svar
    • 24. maj 2018 at 14:02
      Permalink

      Hej Pia.
      Vi elsker også iskaffe og det er simpelthen så forfriskende her i varmen. 😊

      Tusind tak for din feedback ❤️

      Svar
  • 10. september 2017 at 07:48
    Permalink

    Den ser lækker ud. Specielt caféudgaven med vaniljeis 😉 Vil prøve tricket med isterninger. Det lyder smart at have “kaffen klar” i fryseren og bare kunne tage et par isterninger op ad gangen, når man har lyst til en kop iskaffe.

    Tak for en fin blog

    Svar
    • 10. september 2017 at 10:13
      Permalink

      Hej Jane.
      Tak for roserne. Det er altid super rart 😊
      Det med isterninger er er genialt og gør det ekstremt hurtigt at få en lækker kop Iskaffe 🏆
      God dag
      KH Lars

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.