Test: Sage Oracle Espressomaskine – en fremragende maskine

Introduktion

Sage Oracle, eller Sage the Oracle, som den også kaldes er noget af det ypperste når man taler semi/fuldautomatiske espressomaskiner. Den er lavet sammen med den kendt kok Heston Blumenthal. I denne test vil jeg forsøge at komme rundt og de gode ting, og selvfølgelig også de dårlige ting, der er ved denne maskine.

Jeg har efterhånden drukket kaffe i mange år. Det startede faktisk i min studietid, hvor jeg tog nattevagter, hvor man skulle holde sig vågen. De fleste steder har man let adgang til kaffe, hvorimod te kan være lidt mere ”bøvlet”. I dag drikker jeg dagligt kaffe i form af Cappuccino eller en Espresso/Cortado.

Nogle måneder før jeg skrev denne anmeldelse af Sage The Oracle gik vores fuldautomatiske Siemens Vero Professionel i stykker. Derfor gik jeg i gang med at søge efter det bedste alternativ. Jeg var ovre i en helt manuel espressomaskine, med kværn ved siden, men det ville ikke fungere i hverdagen for os, og pladsen ville nok også være en udfordring. En god ven fortalte om Sage Oracle Espresso maskinen, og jo mere jeg læste om den, jo mere interesseret blev jeg…

 

Specifikationer

Highlights
 • Automatisk kværning, dosering og stampning med integreret konisk kværn
 • Automatisk/manuel mælketemperatur- og skumning
 • Dual-kedler i rustfrit stål
 • Brygning og skumning på én gang
 • Sikker styring af bryggetemperatur indenfor +/-1°C
 • Lavtryks Pre-Infusion – sikrer bedre smag/dybde fra kaffen
 • Overtryksventil (OPV) til begrænsnig af trykket til maks. 9 bar
 • Bryggehovedet holder en konstant temperatur fra vandtank til kop

 

Hårde data

Espressomaskine type: Manuel (automatisk kværn og stamper, automatisk mælkesteamer)
Antal varmelegemer: 3
Automatisk sluk og tænd: Ja / Ja
Varmt vand funktion: Ja (til te etc.)
2 kopper per bryg: Ja
Digitalt display: Ja
Steam funktion: Ja, automatisk
Indbygget bønnekværn: Ja
Bønnebeholder: 280 gram
Justering af malingsgrad(bønne): Ja (og dermed styrke)
Justering af stamper-trykket: Ja
Aftagelig vandtank: Ja (og mulighed for at påfylde via kanal på forsiden)
Mælkebeholder: Mælkekande til steaming medfølger
Indstilling af temperatur(mælkeskummer): Ja
Indstilling af tykkelse af skum(mælkeskummer): Ja
Kopvarmer: Ja
Koplys: Ja
Automatisk renseprogram: Ja
Programmering af vandhårdhed: Ja
Vægt: 19 kg.
Pumpetryk(bar) 15 bar
Størrelse(HxBxD): 45.3 x 37,3 x 40.9 cm
Vandbeholder: 2,5 liter
Effekt: 2400 watt
Farve: Rustfrit Stål / Sort
Garanti: 2 år

 

Indhold i kassen
 • Knock-box (til at banke kaffe-puck’en ud i)
 • Mælkekande i rustfrit stål
 • Vandfilterholder med vandfilter
 • Rengøringsværktøj til bryggehoved
 • Børste til rengøring af konisk kværn
 • Børste til rengøring af kværnafløb og magnet til afmontering af stamperen
 • Rengøringsværktøj til damphovedet
 • Unbrakonøgler
 • Rengøringsmiddel til damprør
 • Espresso rengøringstabletter
 • Strips til test af vandets hårdhedsgrad

 

Design og kvalitet

Sage Oracle OSER af kvalitet. Den er virkelig flot, og lavet i super robuste materialer. Den findes i 2 farver: Rustfrit stål og sort. Jeg har den i sort, og den er jeg vild med – men den i stål er virkelig også flot.

I venstre side af maskinen har du kværn og stamper. Bønnerne fylder du let i oppe i toppen. Hvor fint du vil male bønnerne justeres let på det lille runde håndtag på ydersiden af maskinen. Du kan følge med på det lille display når du kører op og ned.

I højre side har du mælkesteameren. Der medfølger en lille mælkekande i rustfritstål, samt en ekstra studs til mælkesteameren. Kanden fungerer glimrende til den automatiske mælkesteamerfunktion.

 

Daglig brug

I skrivende stund har jeg haft maskinen I ca. 4 måneder. Den er sat til automatisk at tænde kl. 05.45, hvor det passer med den er varm nogle minutter efter når er stået op. Herefter maler jeg kaffebønnerne direkte ned i portafilteret. Mens bønnerne males fylder jeg mælk i stål-bægeret, og sætter den til at skumme til cappuccinomælk/skum på 65 grader.  Flytter portafilteret over i brygenheden (midt i), og trykker på én kop espresso. Løber let igennem, og ca. 25 sekunder efter står kaffen klar. Pucken slås ud i knockbox’en. Det fungerer SÅ godt, og der er en himmel til forskel fra mine tidligere kaffe/espresso maskiner.

Min hustru er mere til almindelig kaffe. Her har jeg kodet knappen længst til højre til vores glas. Det er super let. Bønnerne males, og sættes ind i midten. Tryk på knappen, og vandet løber igennem de malede, og trykkede bønner i ca. 25 sekunder, hvorefter der fyldes op med varmt vand (Americano). Super let. Du kan justere for længe og mængde i menuen, så du får den præcis som du vil have den.

Mælkesteameren kan både fungere manuelt eller automatisk. I spidsen af steameren er den temperaturmåler, så du kan sikre dig at mælken ikke bliver for varm. Den anbefalede temperatur er 60-65 grader. Det kan du indstille, så den automatisk stoppe når den når dertil. Vil du hellere gøre det manuelt, kan du tippe steameren ud, og trykke håndtaget i højre side opad. Så begynder steamingen. Når du har brugt mælke steameren vil den rense/blæse damp igennem studsen når du vipper den retur. Super smart.

 

Støjniveau

Kværnen støjer en del når den maler bønnerne, men det er jo heldigvis kun kortvarigt. Resten af brygningen er nærmest lydløs.

 

Rengøring

Daglig rengøring

Sage anbefaler at man dagligt kommer den lille gummi rundel ned i portafilteret og så trykker ”dobbelt kop”. Så fyldes portafilteret med varmt vand (da det ikke kan trykkes igennem gummipladen) og trykket bygges op. Efter ca. 20 sekunder trykker du på knappen igen, og trykket tages af, og den smule vand i filteret tømmes bagud i systemet og ned i bakken. På den måde opløses kafferester/olie der skulle side der hvor vandet løber. Det anbefales at gøre det 4-5 gange hver aften. I praksis gør jeg det måske nok kun hver 2-3. dag, og det har ikke givet problemer endnu (og nok kun 2-3 gange pr. gang).

Når du har brugt mælkesteameren bør du også tørre den af med en fugtig klud. Ellers har du mælkerester siddende på steameren, og de kan være svære at få af, hvis du ikke gøre det med det samme.

 

Månedligt (ca.)

Ca. 2 gange i kvartalet skriver displayet ”Clean Me”. Det betyder at den skal have en ekstra rens udover den ovenfornævnte. Her kommer du bare en lille rense-tab direkte ned oven på gummipladen i portafilteret. Herefter går man i menuen og trykke Clean Me program. Den kører så en rensecyklus på nogle minutter. Det var det !

 

Halvårligt (ca.)

En gang imellem skal vandkanaler og boilerne (vandvarmerne) afkalkes. Det skal kun gøre ca. halvårligt, og er let. Det kræver en skruetrækker, da man skal “åbne” så vandet kan løbe ud af vandvarmeren. Det er let, og selve operationen med afkalkning tager ca. 1 times tid. Man fylder kalk rens (enten den fra Sage selv eller en anden beregnet til espressomaskiner) i vandbeholderen. Herefter følger man bare vejledningen. Vandet pumpes nu igennem systemet når man har startet afkalkningsprogrammet. Det tager 20 minutter. Herefter gentager man det samme “program” bare med rent vand 2 gange, så boilerne er rene igen og fri for “kalkrens”. Se længere nede under video, hvordan du løsner skruen til aftapning af vand/afkalker fra boiler.

 

Pris

Den model jeg har testet er Sage the Oracle. Der er kommet en ny model Sage Oracle Touch, med berøringsskærm. Det har gjort at prisen på den tidligere model uden touch er faldet lidt og du kan være heldig at finde den til 10-12.000 kroner. Prisen er lidt højere end mange andre semi/fuldautomatiske maskiner, men du får både kværn, og en nærmest ”manuel” espressomaskine i en – inkl. automatiserede funktioner. Jeg synes prisen er fornuftig i forhold til hvad man får. Jeg har indsat de billigste tilbud fra Pricerunner herunder, så du let kan se hvad prisen er inkl. fragt. Tryk direkte ind til forhandleren, hvis du vil se flere billeder / info.

Sage The Oracle

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.


 

Sage The Oracle Touch

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Video

Jeg har lavet en lille video, der viser, hvordan du løsner skruerne, så du kan tappe vandet fra boilerne. Det er super let – men vær opmærksom på at vandet bliver varmt. HUSK at ligge en klud på risten som vist, så du ikke får den varme damp på fingrene etc.

 

Dokumenter

Sage the Oracle Manual (Dansk manual)

 

Hvad synes du?

Har du spørgsmål eller kommentarer til testen, så skriv gerne herunder, så skal jeg forsøge at svare så hurtigt som muligt. Har du selv en Sage Oracle, så vil jeg meget gerne høre hvad du synes om den? Har du et billede af dit set-up, så upload det gerne…

 

Det med småt

Jeg har selv købt maskinen hjem til privaten. Jeg har ikke fået penge for at skrive testen, og ingen har haft en finger med i spillet mht. ordlyden etc. Jeg er bare vildt glad for maskinen. I tilfælde af køb via Pricerunner links, så får jeg en lille procentdel fra forhandleren. That’s it. Det betyder intet for din pris, da Pricerunner altid vil finde de laveste priser og vise dem i listen – til gengæld støtter du min side med et lille indirekte bidrag, hvis du alligevel køber. På forhånd tak.

 

Inspiration

Test af Jura E8 – en fin fuldautomatisk espressomaskine
Verdens bedste iskaffe – super forfriskende (opskrift)

 

Konklusion

Sage Oracle Espressomaskine
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Støjniveau
 • Kvalitet af brygningen
 • Indstillingsmuligheder
 • Pris
4.7

Min samlede vurdering

Sage Oracle er toppen. Du kan let lave en perfekt espresso/kaffe HVER gang. Du kan indstille den præcis til den type kaffebønner du bruger – genialt. Du får en super robust maskine, som holder i mange mange år. Ikke meget vedligeholdelse, og så er den super flot.

Café-kaffe derhjemme – let og ligetil. Sage the Oracle har mine varmeste anbefalinger selv om kværnen ikke er lydløs. Jeg ELSKER den.

Gode ting

 • Design (sølv og sort)
 • Stor vandtank
 • Timer
 • Indstillingsmuligheder
 • Pre-infusion
 • Automatisk maling og stamping af bønner
 • Bryggekvalitet
 • Automatisk/manuel mælkesteamer
 • Portafilter indsatser (1 el. 2 kopper espresso)
 • Medfølgende udstyr (alt inkluderet)

Dårlige ting

 • Kværnen højlydt

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

58 thoughts on “Test: Sage Oracle Espressomaskine – en fremragende maskine

 • Pingback: GUIDE: 9 bedste espressomaskiner i test • Madskyen.dk

 • 22. december 2021 kl. 13:41
  Permalink

  Hej Lars.
  Tak for din gode anmeldelse. Vi har investeret i Sage Oracle og vi er glade for den. Dog irriterer det mig grænseløst, at hver anden gang cirka, bliver den brugte kaffe’klump’ hængende oppe i maskinen – og at jeg må køre vand igennem for at den falder ned. Er der andre der mon døjer med det problem – eller er det mig der har gjort noget forkert? Et godt tip?

  Besvar
  • 22. december 2021 kl. 17:43
   Permalink

   Min gør det en sjælden gang. Mit bedste bud er at der bindes for meget vand i pukken. Måske skal bønnerne kværne lidt finere?

   Det kan også være selve bønnetypen. Har du prøvet med andre typer/mærker af bønner.

   Mvh Lars.
   Ps. Tak for de fine ord 🙌 👍 👏

   Besvar
   • 26. december 2021 kl. 21:28
    Permalink

    Hej igen. Tak for svar. Jeg har ikke fundet løsningen endnu, men jeg har fundet en teknik med at dreje håndtaget en ekstra gang tilbage, så kan det slippe nemmere. Men jeg forsøger videre med bønner m.m. Tak igen og god jul 🙂

    Besvar
    • 28. februar 2022 kl. 07:45
     Permalink

     Hej Søren, Jeg havde præcist samme problem som dig og i min tilfælde skyldes det at forseglingen til brusehoved er revnet. Derved klemmer det filterkurven fast når temperaturen får det til at udvide sig… Det er et velkendt problem denne maskine har. Den har været i restordre i over et ½ år – så derfor har fået et par stykker fremstillet i aluminium. Det virker

     Besvar
     • 11. juni 2022 kl. 10:18
      Permalink

      Hej Michael
      Tak for dit svar. Jeg er ikke helt sikker på hvor forseglingen du omtaler sidder. Vil du prøve at guide mig ? 🙂

 • 18. marts 2021 kl. 10:15
  Permalink

  Jeg vil gerne slettes fra abonnementslisten, men dine links virker ikke: 404 not found.

  Besvar
  • 20. marts 2021 kl. 18:59
   Permalink

   Hej Ib. Det virker igen så du kan afmelde dig listen. Ellers send mig din mail så kan jeg fjerne dig 👍

   God weekend
   L

   Besvar
 • 16. marts 2021 kl. 08:08
  Permalink

  Hej Lars.
  Tak for din anmeldelse. Jeg har lige anskaffet mig maskinen. Jeg har gemt “min egen” kaffedrik, men jeg vil gerne slette/ændre den. Jeg kan ikke se hvordan jeg kan gøre det. Mon du har den viden? På forhånd tak

  Besvar
  • 17. marts 2021 kl. 21:48
   Permalink

   Hej Marianne,
   Jeg er ikke helt sikker på jeg er med når du skriver din egen drik – har du den med touchskærm – det kan være den har ekstra funktioner. Det eneste jeg kan ændre på min er hvor meget gennemløbstid, og vand jeg vil have i, og der “koder” man bare knappen igen, som da man startede med at ændre. Altså lader den køre vand igennem portefilteret indtil du trykker på knappen, og så vand indtil du når den mængde du ønsker, og så et tryk mere. Herefter er den kodet igen…

   mvh Lars 🍀

   Besvar
   • 18. marts 2021 kl. 08:08
    Permalink

    Hej Lars.
    Mange tak for svar og jeg havde overset at det ikke er samme model. Jeg har The Oracle Touch, den med touchskærm,, og den har en funktion hvor man kan tilføje “sin egen kaffe” baseret på en af de som alle i programmet, dvs. ændre gennemløbstid og vandmængde. Jeg kan så navngive den fx “min egen espresso”. Jeg har fået tilføjet en kaffe på displayet, som jeg gerne vil slette igen. Det var det mit spørgsmål gik på, men som sagt, så havde jeg overset at vi ikke har samme model. Men tak for svar og for god anmeldelse i øvrigt 🙂
    Mvh. Marianne

    Besvar
 • 3. marts 2021 kl. 22:20
  Permalink

  Hej Lars, Tak for en super anmeldelse.Hvordan er alm. kaffe/americano på maskinen. Har hørt at de ofte bliver meget stærke contra “alm. maskiner”

  Besvar
  • 4. marts 2021 kl. 06:18
   Permalink

   Hej Klaus.
   Det kan du selv vælge. Altså programmere knappen så den kører mere vand gennem bønnerne eller mere vand ved siden af. Så intet problem 😉

   Besvar
 • 8. december 2020 kl. 10:42
  Permalink

  Hej Lars, jeg har lige købt Sage the Oracle touch og sendt nespresso-maskinen på pension. Problemet er bare, at vi ikke kan finde en kaffe der smager godt. Dem vi har prøvet er meget syrlige. Vil du dele tips til dine yndlingsbønner? Bh. Stine

  Besvar
  • 8. december 2020 kl. 17:50
   Permalink

   Hej Stine. Jeg bruger primært Lavazza Crema varianterne. Plejer at bruge Super crema til espresso / cortado.

   Brugte café noir før men det gik ikke længere. Pøj pøj 🙌😉

   Besvar
   • 8. december 2020 kl. 18:02
    Permalink

    Tak 🙏🏻 jeg prøver dem.

    Besvar
 • 28. november 2020 kl. 14:00
  Permalink

  Super anmeldelse.
  Min kone erfaret glad for at drikke sin kaffe af forholdsvis høje glas. Jeg synes ikke det ser til, at der plads til høje glas?

  Besvar
   • 28. november 2020 kl. 14:12
    Permalink

    13 cm – og, tak!

    Besvar
    • 28. november 2020 kl. 16:26
     Permalink

     Hej igen. Så fik jeg tjekket. Det går ikke. Der er ca 10 cm luft. Man kan sikkert klemme en kop der er lidt højere omkring ‘udløbet’ på portefilter men 13 går ikke.

     Besvar
 • 22. november 2020 kl. 13:00
  Permalink

  Hej Lars. Tak for fyldestgørende info! Jeg så en video af the oracle og synes, det så ud til, at vandtanken siddet på bagsiden, er det korrekt? Jeg kan ikke finde det i specifikationerne og tænker det er lidt bøvlet med en vandtank på bagsiden af en skøn maskine på 19kg? Håber jeg tager fejl 😊

  Besvar
  • 22. november 2020 kl. 16:06
   Permalink

   Det er korrekt den sidder i bagfra. Vandet hældes dog i forfra hvor der er en påfyldningslem. Intet problem. De få gange man skal ind i selve tanken feks ved filterskift så har den en mekanisme som drejes (under drypbakken) så der kommer hjul under så kan du let dreje den rundt.

   Besvar
   • 22. november 2020 kl. 17:01
    Permalink

    Tak for svar, det lyder godt! Vh. Christina

    Besvar
 • 18. august 2020 kl. 15:30
  Permalink

  Hej. Jeg har afkalket min maskine og så har jeg fået et problem. Trykket kommer ikke op når jeg brygger kaffe. Hvad gør jeg?

  Besvar
  • 18. august 2020 kl. 15:34
   Permalink

   Det lyder som om du ikke har fået skruet “tømnings”-skruen ordentligt fast igen. Hvis det ikke virker så må du prøve at kontakte deres support hos Witt.zone, eller der hvor du har købt den.

   Det lyder rigtig øv – den skal bare igen hurtigst muligt, så du kan få lækker kaffe igen 🤩 Pøj pøj
   Mvh Lars 🍀

   Besvar
 • 5. maj 2020 kl. 10:13
  Permalink

  Hej Lars – tak for din anmeldelse af Sage Oracle, kan du forklare hvordan den ord for ord er en kopi af en Australsk anmeldelse: coffeesamurai.com/sage-oracle-review-after-4-months-use/ – Har hun kopieret dig eller er det den anden vej rundt. Jeg har selv lige købt maskinen og havde nogen spørgsmål til den men jeg vil nok helst spørge den der har en reel viden om produktet.

  Besvar
  • 6. maj 2020 kl. 06:58
   Permalink

   Hun har kopieret mig 100 procent. Det troede jeg ikke var lovligt. Jeg ved ikke hvordan man ‘gør noget ved det’

   Træls

   Besvar
   • 6. maj 2020 kl. 09:01
    Permalink

    Du får næppe noget som helst ud at gå til hende (hvis det faktisk er en hende). Kopieringen er jo en kendsgerning. En mulighed er at gå til Amazon, som ejeren tilsyneladende har en aftale med. Amazon kan næppe være interesseret i at være associeret med misbrug af ophavsret og ulovlig kopiering i salgsøjemed. Og brug gerne et socialt medie med mange øjne, når du vil påpege misbruget over for Amazon

    Besvar
   • 6. maj 2020 kl. 13:10
    Permalink

    Hej Lars – tak for hurtigt svar – så smider jeg også lige en besked til hende om at hun vist er kommet til kigge lidt for meget hos andre

    Besvar
  • 6. maj 2020 kl. 08:53
   Permalink

   Svineri at kopiere hele testen på den måde. Jeg vil opfordre til at skrive til ejeren af den anden side, og håbe på de kan fjerne anmeldelsen eller i det mindste give dit kredit for det? Det er nok bøvlet at få dem til at ændre det 🙁

   Jeg synes vi alle skal skrive til Coffeesamurai og gøre opmærksom på det – måske det hjælper, hvis vi alle bakker op?

   Tak for en fin blog
   /Jørgen

   Besvar
 • 3. maj 2020 kl. 12:31
  Permalink

  Rigtig fin test og gennemgang. Har netop købt samme maskine efter mere end 30 år med først små manuelle og senere små fuldautomatiske maskiner.

  Min erfaring er, at de slides voldsomt hurtigt med det hårde danske vand, omend min seneste Delonghi dog har nået snart 4 år med samvittighedsfuld og systematisk afkalkning. 🙂

  Jeg oplever samme udfordringer, som andre beskriver i forhold til kaffemængde i koppen, også i forhold til filterstørrelse. Det handler formentlig om indstilling af formalingsgrad, stampetryk og -varighed, men umiddelbart virker det som en alvorlig svaghed, at maskinen ikke automatisk tager højde for filterkoppens diameter.

  Den regulerer automatisk mængden af kaffe efter filterstørrelse, så der burde ikke være forskel i volumen i koppen. Og bruger man konsekvent det store filter, vil man vel bruge samme mængde bønner uanset om man laver en eller to kopper?

  Min var indstillet til formalingsgrad 5, men mine kopper fyldes kun 1/3 del med 30 sek pumpe. Har prøvet lidt forskelligt med stamperen, men har ikke fundet sen ideelle løsning. Måske har andre et tip?

  Besvar
 • 19. januar 2020 kl. 17:59
  Permalink

  Hej Lars

  Tak for din anmeldelse😊kan du fortælle mig hvorfor at der er 15-20 ml mindre espresso i den første kop jeg brygger ? Eller hvis den har stået og blevet kold, i ca 1 time til 2, så bliver den første kop mindre end de næste. Jeg har prøvet at lade vand løbe igennem, uden kaffe, det hjælper ik, jeg har også prøvet male den govere, det hjælper selvfølgelig lidt, men hvis jeg så maler den finere til kop nr 2, kommer der alt for meget ud, jeg har også prøvet at starte med at smide gummidimsen i og starte dagen med en rensning, hvilket jeg, i modsætning til dig, gør hver aften. Jeg syntes ik at den mindre volume i første kop gir dårligere smag, men jeg syntes bare at det er underligt.

  Mvh Mogens 😊

  Besvar
  • 10. februar 2020 kl. 22:33
   Permalink

   Hej Mogens,
   Jeg var kommet fra at svare dig. Det lyder lidt underligt – men når jeg tænker over det, så oplever jeg også at der en gang imellem kan være lidt forskel på volumen. Jeg har ikke nogen god forklaring. Jeg gør som du – altså lader en “kop” espresso vand løbe igennem filteret inden jeg bruger det om morgenen, og det plejer at fungerer uden problemer. JEg synes ikke det er noget jeg oplever tit som du.
   Bruger du portafilteret til 1 el. 2 kopper. Når jeg bruger den “store” indsats, så er der ingen problemer i hvert fald – måske det kan være noget med det at gøre?

   Du må gerne give en melding, hvis du finder en løsning
   KH Lars 🍀

   Besvar
 • 19. december 2019 kl. 16:40
  Permalink

  Hej Lars

  Tak for fin anmeldelse og fed side 🙂

  Jeg har netop købt Oracle og den virker fed. Jeg har dog lidt problemer med at få “nok” vand gennem brygningen. Jeg har faktisk indstillet kværn til 35 som burde give en grov nok kværnning, men det er som om at maskinen ikke presser det helt igennem I hvert fald er mængden af kaffe relativt lille (1/2 dl på en dobbelt espresso med gennemløb på 30 sekunder.

  Har du nogle gode råd, eller ved du hvor jeg ellers kan få det. Forhandlerne er ikke just eksperter 🙂

  Til sidst: Når maskinen starter siger den at filter skal skiftes mens den varmer op, men den siger ikke noget efterfølgende. Maskinen er helt ny og filter sat i i går!

  Og hvor kan jeg købe de filtrer bedst og billligst – og kan den kun køre med det originale filter fra Sage til Oracle.

  Undskyld det lange spørgsmål 🙂

  De bedste hilsner fra Støvring
  Morten

  Besvar
  • 19. december 2019 kl. 16:58
   Permalink

   Hej Morten
   Tak for roserne 🤩. Det er jo dejligt, når nogen synes at den hobby man har er relevant 😋. Har du prøvet med andre bønner, eller forsøgt at skifte til den lille “enkelt” espresso” enhed til portafilterer? Når du laver dobbelt, så vil bønner med højt olieindhold kræver meget fin malingsgrad. Du kan prøve at sætte det endnu mere op, eller øge den gennemløbstid lidt (alt efter hvordan du synes crema’en ser ud).

   mht filtre og rens, så har jeg købt originale kalk filtre. Ved faktisk ikke om der findes billige alternativer. De skal kun skiftes hver 4-6 måneder, så det går nok. Derimod har jeg købt rensetabletter til at lægge i portafilteret på Ebay. Jeg kan ikke huske mærket – men der er masser til espressomaskiner. Afkalkning bruger jeg også det originale, igen da det sjældent skal gøres…

   mht dit filter – er det så ikke fordi du ikke har fået det nulstillet fra start? Det mener jeg man skal. Ellers kan du gøre det via indstillingerne på maskinen 🙂 Min viser ikke filter når den varmer op – med mindre det skal skiftes 🙂

   Pøj pøj. Du kommer til at elske den.
   God jul

   Besvar
   • 19. december 2019 kl. 22:16
    Permalink

    Hej Lars

    Tak for hurtigt svar.

    Der er faktisk med den lille “enkelt” espresso at problemet virker størst. Jeg har nu forsøgt at lave en finere maling af bønnen 🙂 Det hjalp ikke på enkeltfilteret. Jeg vil forsøge mig lidt frem og tilbage. Men er det rigtigt forstået, at formalingsgraden skal svinge afhængig af portafilterets størrelse (enkelt eller dobbelt)?

    Har du i øvrigt gode anmeldelser til sted at købe kaffe :-)?

    I dag viste den i stedet at ville kalke da den startede, men kun kortvarigt og da maskinen var klar til brug bad den ikke om noget – og så må det formodes at være ok. Tror du ikke?

    Og ja tak. Jeg kommer helt sikkert til at elske den og hvis der er noget jeg lærer undervejs må jeg jo dele det!

    De bedste hilsner og glædelig jul fra Støvring
    Morten

    Besvar
  • 30. oktober 2020 kl. 23:56
   Permalink

   Hej Lars, jeg kan se at du både har testet Sage Oracle og Jura E80.
   Hvilken af de to vil du anbefale? Både i forhold til kaffekvalitet (drikker mest mælkedrikke) og i forhold til rengøring (jo nemmere, desto bedre). Jeg har nemlig lige købt en Sage Oracle Touch, men er tvivl om en Jura S80 ville være nemmere/hurtigere i hverdagen.
   På forhånd tak.

   Besvar
   • 31. oktober 2020 kl. 07:53
    Permalink

    Hej Tenna.
    Personligt er jeg klart mest til Sage Oracle da den laver bedre kaffe! Rengøring er ikke bøvlet og tager ikke meget tid i dagligdagen. Jeg synes mælke delen er meget lettere at holde på sage da man har steameren.

    Så hvis jeg skulle vælge så behold din sage oracle. Ingen tvivl. Du har SÅ mange flere indstillinger at lege med hvis du køber anden kaffe og selv hvis du ikke gider nørde så får du en bedre kop.

    Eneste minus i forhold til den fuldautomatiske er at kværnen larmer mere.

    God fornøjelse 👍

    Besvar
  • 18. juni 2022 kl. 19:57
   Permalink

   Hej Lars
   Tak for en super fed side. Jeg har kigget meget på Sage Oracle Touch og synes at den ser interessant ud. Jeg kan dog ikke finde ud af, om det er muligt at bruge bønner, der er kværnet på en ekstern kværn, f.eks. Hvis man bare vil lave en enkel decaf om aftenen. På forhånd tak. Vh Rebecca

   Besvar
   • 18. juni 2022 kl. 21:29
    Permalink

    Hej Rebecca (og Andre 😃)

    Du kan sagtens have en pose med fx decaf ved siden af og bare dossere i filterkurven. Det kræver selvfølgelig at du selv til forberede dit shot med det rette tryk og tid for tryk – og altså har en tamper.

    Jeg gør ddt selv ind imellem.

    Jeg har både haft Oracle og har nu Oracle Touch. Touch er bare i en klasse for sig. Den er fantastisk.

    Mvh
    Morten

    Besvar
    • 21. juni 2022 kl. 10:46
     Permalink

     Hej Morten
     Tak for dit hurtigt svar! Vi købte Oracle Touch i foregårs og er allerede super glad for den.
     Mvh
     Rebecca

     Besvar
 • 10. december 2019 kl. 13:52
  Permalink

  Hej Lars, super fin anmeldelse, dejligt at læse om hands on oplevelsen i hjemmet.

  Gjorde du nogle overvejelser om at købe Barista Pro i stedet for Oracle?, tror du der ligger en stor forskel i kaffebrygning mht oracles temperatur styring som Pro’en ikke har?
  Jeg kan godt lide alle trinene frem til færdig kop, dog er det dog rart at det er gjort nemt og rengørings venligt med Oracle. Proen skal du også skrabe noget kaffe af hver gang inden du brygger og dermed lidt mere grums rundt om maskinen.
  Jeg står og vakler lidt i mellem de to 🙂

  Besvar
  • 10. december 2019 kl. 14:00
   Permalink

   Tror begge laver god kaffe. Det korte svar er nej. Jeg overvejede den ikke. Personligt ville jeg gå efter oracle da du får alt det bedste. Den er selvfølgelig dyrere men kan findes på bud til ca 9999. Og den er alle pengene værd. Jeg er stadig glad hver eneste dag når jeg laver min espresso el cappuccino.

   Jeg har som sagt ikke prøvet Barista Pro så sammenligningen er lidt svær.

   Du må meget gerne give en melding når du er nået til en beslutning og gerne hvad din mening er 😉
   Hvis du køber barista pro så kunne det være høj klasse hvis du kunne lokkes til at lave en form for mini test… Ville elske hvis det kunne lade sig gøre og der er med garanti andre i din situation der kunne have brug for den 🙌🤩

   God dag
   Lars 🍀

   Besvar
  • 10. december 2019 kl. 19:58
   Permalink

   Kan se den er nede i 9000 nu. Så ville jeg slå til. Det er en super god pris 🙌👍

   Besvar
   • 23. januar 2020 kl. 15:50
    Permalink

    Hej Lars, har endnu ikke købt den, men er ikke langt fra!
    Når jeg har pillet ved diverse demo modeller virker Baronetten/portafilteret Meget stram at dreje på plads, så stram at maskinen næsten rykker med eller man skal holde på den samtidig. Er det noget der forsvinder når maskinen er tændt og varmet op?

    Besvar
    • 23. januar 2020 kl. 20:55
     Permalink

     Hej Philip.
     Jeg synes ikke det er et problem. Det der nogle gange kan drille er hvis der er kommet lidt malet kaffe på overkanten. Så er den svær at stramme. Jeg strør lige toppen med fingeren og så er det ikke et problem.

     God weekend 🍀

     Besvar
 • 10. oktober 2019 kl. 21:45
  Permalink

  Hej Lars,
  Tak for en glimrende anmeldelse, som fokuserer på det helt væsentlige for de fleste af os: Ydelse og betjening i hverdagen.
  Jeg vil gerne vide, om du bruger vand direkte fra hanen?
  Vh/Jan

  Besvar
  • 10. oktober 2019 kl. 21:51
   Permalink

   Hej Jan.
   Det gør jeg. Jeg har overvejet om jeg skulle have sådan en kande der renser vandet for mineraler men benytter alm vand og så de filtre der følger med.

   Kan være jeg skulle teste forskellen ved lejlighed 😉🤩

   Tak for de fine ord 🙌🙏
   KH Lars 🍀

   Besvar
    • 15. september 2020 kl. 20:49
     Permalink

     Altså om du kan lave vand til te? Eller misforstår jeg?

     Men jo. Du kan let få varmt vand til te😊 Temperaturen er den samme som til kaffen dvs 93 grader som standard. Og det kan justeres men det passer super fint 👍

     Besvar
  • 13. maj 2020 kl. 08:31
   Permalink

   Hej Lars
   Super indlæg, det gav mig liiiige det sidste til en endelig beslutning 👏🏻 Jeg har haft Rancillio i mange år og skiftede så til Siemens Q9.. men det holder ikke😉 Nu er problemet så at billigste Oracle på 14.999,- Kan du måske huske hvor du så den til 9.000 så er de måske nemmere at forhandle med😁 Jeg vil meget gerne støtte din side, men svært med de priser der er på Oracle pt.
   Jeg overvejer derfor en “Refurbished” maskine hvis jeg ikke kan finde den billigere end pt. Men vil selvsagt helst have en ny.
   Mange hilsner fra Helle

   Besvar
   • 13. maj 2020 kl. 09:02
    Permalink

    Den kommer af og til på tilbud. Hold øje med pricerunner. Det var der jeg fangede den. Aktuelt er den ikke billig men mon ikke det kommer igen.

    Tak for de fine ord 😊

    Besvar
    • 20. februar 2021 kl. 15:57
     Permalink

     Hej Lars. Har været ude for at temperaturen ikke kan komme op på 93 grader efter afkalkning? Jeg har netop afkalket vores og denne gang stopper den med at varme, når den er nået 69-70 grader. Hilsen Heidi

     Besvar
     • 20. februar 2021 kl. 16:08
      Permalink

      Hej Heidi. Prøv at tappe vand af igen og spænd skruerne endnu en gang.
      Læste om en endland hvor det løste problemet. Uvist hvorfor.

      Eller må du hive fat i supporten. Det skal selvfølgelig virke 👌

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *