Køkken og hjemTests

Test: Sage Oracle Espressomaskine – en fremragende maskine

Introduktion

Sage Oracle, eller Sage the Oracle, som den også kaldes er noget af det ypperste når man taler semi/fuldautomatiske espressomaskiner. Den er lavet sammen med den kendt kok Heston Blumenthal. I denne test vil jeg forsøge at komme rundt og de gode ting, og selvfølgelig også de dårlige ting, der er ved denne maskine.

Jeg har efterhånden drukket kaffe i mange år. Det startede faktisk i min studietid, hvor jeg tog nattevagter, hvor man skulle holde sig vågen. De fleste steder har man let adgang til kaffe, hvorimod te kan være lidt mere ”bøvlet”. I dag drikker jeg dagligt kaffe i form af Cappuccino eller en Espresso/Cortado.

Nogle måneder før jeg skrev denne anmeldelse af Sage The Oracle gik vores fuldautomatiske Siemens Vero Professionel i stykker. Derfor gik jeg i gang med at søge efter det bedste alternativ. Jeg var ovre i en helt manuel espressomaskine, med kværn ved siden, men det ville ikke fungere i hverdagen for os, og pladsen ville nok også være en udfordring. En god ven fortalte om Sage Oracle Espresso maskinen, og jo mere jeg læste om den, jo mere interesseret blev jeg…

 

Specifikationer

Highlights
 • Automatisk kværning, dosering og stampning med integreret konisk kværn
 • Automatisk/manuel mælketemperatur- og skumning
 • Dual-kedler i rustfrit stål
 • Brygning og skumning på én gang
 • Sikker styring af bryggetemperatur indenfor +/-1°C
 • Lavtryks Pre-Infusion – sikrer bedre smag/dybde fra kaffen
 • Overtryksventil (OPV) til begrænsnig af trykket til maks. 9 bar
 • Bryggehovedet holder en konstant temperatur fra vandtank til kop

 

Hårde data

Espressomaskine type: Manuel (automatisk kværn og stamper, automatisk mælkesteamer)
Antal varmelegemer: 3
Automatisk sluk og tænd: Ja / Ja
Varmt vand funktion: Ja (til te etc.)
2 kopper per bryg: Ja
Digitalt display: Ja
Steam funktion: Ja, automatisk
Indbygget bønnekværn: Ja
Bønnebeholder: 280 gram
Justering af malingsgrad(bønne): Ja (og dermed styrke)
Justering af stamper-trykket: Ja
Aftagelig vandtank: Ja (og mulighed for at påfylde via kanal på forsiden)
Mælkebeholder: Mælkekande til steaming medfølger
Indstilling af temperatur(mælkeskummer): Ja
Indstilling af tykkelse af skum(mælkeskummer): Ja
Kopvarmer: Ja
Koplys: Ja
Automatisk renseprogram: Ja
Programmering af vandhårdhed: Ja
Vægt: 19 kg.
Pumpetryk(bar) 15 bar
Størrelse(HxBxD): 45.3 x 37,3 x 40.9 cm
Vandbeholder: 2,5 liter
Effekt: 2400 watt
Farve: Rustfrit Stål / Sort
Garanti: 2 år

 

Indhold i kassen
 • Knock-box (til at banke kaffe-puck’en ud i)
 • Mælkekande i rustfrit stål
 • Vandfilterholder med vandfilter
 • Rengøringsværktøj til bryggehoved
 • Børste til rengøring af konisk kværn
 • Børste til rengøring af kværnafløb og magnet til afmontering af stamperen
 • Rengøringsværktøj til damphovedet
 • Unbrakonøgler
 • Rengøringsmiddel til damprør
 • Espresso rengøringstabletter
 • Strips til test af vandets hårdhedsgrad

 

Design og kvalitet

Sage Oracle OSER af kvalitet. Den er virkelig flot, og lavet i super robuste materialer. Den findes i 2 farver: Rustfrit stål og sort. Jeg har den i sort, og den er jeg vild med – men den i stål er virkelig også flot.

I venstre side af maskinen har du kværn og stamper. Bønnerne fylder du let i oppe i toppen. Hvor fint du vil male bønnerne justeres let på det lille runde håndtag på ydersiden af maskinen. Du kan følge med på det lille display når du kører op og ned.

I højre side har du mælkesteameren. Der medfølger en lille mælkekande i rustfritstål, samt en ekstra studs til mælkesteameren. Kanden fungerer glimrende til den automatiske mælkesteamerfunktion.

 

Daglig brug

I skrivende stund har jeg haft maskinen I ca. 4 måneder. Den er sat til automatisk at tænde kl. 05.45, hvor det passer med den er varm nogle minutter efter når er stået op. Herefter maler jeg kaffebønnerne direkte ned i portafilteret. Mens bønnerne males fylder jeg mælk i stål-bægeret, og sætter den til at skumme til cappuccinomælk/skum på 65 grader.  Flytter portafilteret over i brygenheden (midt i), og trykker på én kop espresso. Løber let igennem, og ca. 25 sekunder efter står kaffen klar. Pucken slås ud i knockbox’en. Det fungerer SÅ godt, og der er en himmel til forskel fra mine tidligere kaffe/espresso maskiner.

Min hustru er mere til almindelig kaffe. Her har jeg kodet knappen længst til højre til vores glas. Det er super let. Bønnerne males, og sættes ind i midten. Tryk på knappen, og vandet løber igennem de malede, og trykkede bønner i ca. 25 sekunder, hvorefter der fyldes op med varmt vand (Americano). Super let. Du kan justere for længe og mængde i menuen, så du får den præcis som du vil have den.

Mælkesteameren kan både fungere manuelt eller automatisk. I spidsen af steameren er den temperaturmåler, så du kan sikre dig at mælken ikke bliver for varm. Den anbefalede temperatur er 60-65 grader. Det kan du indstille, så den automatisk stoppe når den når dertil. Vil du hellere gøre det manuelt, kan du tippe steameren ud, og trykke håndtaget i højre side opad. Så begynder steamingen. Når du har brugt mælke steameren vil den rense/blæse damp igennem studsen når du vipper den retur. Super smart.

 

Støjniveau

Kværnen støjer en del når den maler bønnerne, men det er jo heldigvis kun kortvarigt. Resten af brygningen er nærmest lydløs.

 

Rengøring

Daglig rengøring

Sage anbefaler at man dagligt kommer den lille gummi rundel ned i portafilteret og så trykker ”dobbelt kop”. Så fyldes portafilteret med varmt vand (da det ikke kan trykkes igennem gummipladen) og trykket bygges op. Efter ca. 20 sekunder trykker du på knappen igen, og trykket tages af, og den smule vand i filteret tømmes bagud i systemet og ned i bakken. På den måde opløses kafferester/olie der skulle side der hvor vandet løber. Det anbefales at gøre det 4-5 gange hver aften. I praksis gør jeg det måske nok kun hver 2-3. dag, og det har ikke givet problemer endnu (og nok kun 2-3 gange pr. gang).

Når du har brugt mælkesteameren bør du også tørre den af med en fugtig klud. Ellers har du mælkerester siddende på steameren, og de kan være svære at få af, hvis du ikke gøre det med det samme.

 

Månedligt (ca.)

Ca. 2 gange i kvartalet skriver displayet ”Clean Me”. Det betyder at den skal have en ekstra rens udover den ovenfornævnte. Her kommer du bare en lille rense-tab direkte ned oven på gummipladen i portafilteret. Herefter går man i menuen og trykke Clean Me program. Den kører så en rensecyklus på nogle minutter. Det var det !

 

Halvårligt (ca.)

En gang imellem skal vandkanaler og boilerne (vandvarmerne) afkalkes. Det skal kun gøre ca. halvårligt, og er let. Det kræver en skruetrækker, da man skal “åbne” så vandet kan løbe ud af vandvarmeren. Det er let, og selve operationen med afkalkning tager ca. 1 times tid. Man fylder kalk rens (enten den fra Sage selv eller en anden beregnet til espressomaskiner) i vandbeholderen. Herefter følger man bare vejledningen. Vandet pumpes nu igennem systemet når man har startet afkalkningsprogrammet. Det tager 20 minutter. Herefter gentager man det samme “program” bare med rent vand 2 gange, så boilerne er rene igen og fri for “kalkrens”. Se længere nede under video, hvordan du løsner skruen til aftapning af vand/afkalker fra boiler.

 

Pris

Den model jeg har testet er Sage the Oracle. Der er kommet en ny model Sage Oracle Touch, med berøringsskærm. Det har gjort at prisen på den tidligere model uden touch er faldet lidt og du kan være heldig at finde den til 10-12.000 kroner. Prisen er lidt højere end mange andre semi/fuldautomatiske maskiner, men du får både kværn, og en nærmest ”manuel” espressomaskine i en – inkl. automatiserede funktioner. Jeg synes prisen er fornuftig i forhold til hvad man får. Jeg har indsat de billigste tilbud fra Pricerunner herunder, så du let kan se hvad prisen er inkl. fragt. Tryk direkte ind til forhandleren, hvis du vil se flere billeder / info.

Sage The Oracle

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.


 

Sage The Oracle Touch

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Video

Jeg har lavet en lille video, der viser, hvordan du løsner skruerne, så du kan tappe vandet fra boilerne. Det er super let – men vær opmærksom på at vandet bliver varmt. HUSK at ligge en klud på risten som vist, så du ikke får den varme damp på fingrene etc.

 

Dokumenter

Sage the Oracle Manual (Dansk manual)

 

Hvad synes du?

Har du spørgsmål eller kommentarer til testen, så skriv gerne herunder, så skal jeg forsøge at svare så hurtigt som muligt. Har du selv en Sage Oracle, så vil jeg meget gerne høre hvad du synes om den? Har du et billede af dit set-up, så upload det gerne…

 

Det med småt

Jeg har selv købt maskinen hjem til privaten. Jeg har ikke fået penge for at skrive testen, og ingen har haft en finger med i spillet mht. ordlyden etc. Jeg er bare vildt glad for maskinen. I tilfælde af køb via Pricerunner links, så får jeg en lille procentdel fra forhandleren. That’s it. Det betyder intet for din pris, da Pricerunner altid vil finde de laveste priser og vise dem i listen – til gengæld støtter du min side med et lille indirekte bidrag, hvis du alligevel køber. På forhånd tak.

 

Inspiration

Test af Jura E8 – en fin fuldautomatisk espressomaskine
Verdens bedste iskaffe – super forfriskende (opskrift)

 

Konklusion

Sage Oracle Espressomaskine
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Støjniveau
 • Kvalitet af brygningen
 • Indstillingsmuligheder
 • Pris
4.7

Min samlede vurdering

Sage Oracle er toppen. Du kan let lave en perfekt espresso/kaffe HVER gang. Du kan indstille den præcis til den type kaffebønner du bruger – genialt. Du får en super robust maskine, som holder i mange mange år. Ikke meget vedligeholdelse, og så er den super flot.

Café-kaffe derhjemme – let og ligetil. Sage the Oracle har mine varmeste anbefalinger selv om kværnen ikke er lydløs. Jeg ELSKER den.

Gode ting

 • Design (sølv og sort)
 • Stor vandtank
 • Timer
 • Indstillingsmuligheder
 • Pre-infusion
 • Automatisk maling og stamping af bønner
 • Bryggekvalitet
 • Automatisk/manuel mælkesteamer
 • Portafilter indsatser (1 el. 2 kopper espresso)
 • Medfølgende udstyr (alt inkluderet)

Dårlige ting

 • Kværnen højlydt
Følg
Giv besked ved
guest

60 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Martin Mazur
Martin Mazur
1 År siden

Hej Lars.
Tak for dit indslag.
Jeg har samme model. Jeg vil høre om du har kendskab til min udfordring. Der kommer pludselig vand i den ene kedel (den der tømmes med Venstre skrue) har du nogen idé om hvad det kan skyldes? Laver alt den løbende pleje som anbefales. Kan der være luft i systemet? Vandtanken har været kørt tomt ved en kaffebrygning kort dør den ikke vil tage vand ind i den ene kedel.

Vh. Martin

trackback
1 År siden

[…] espressomaskine, som høster topkarakterer i flere forskellige tests. Blandt andet hos Livets Små Ting og Tech-Test. Begge steder roses den for at lave en fremragende espresso, som kan drikkes ren eller […]

Søren Møller
Søren Møller
2 år siden

Hej Lars.
Tak for din gode anmeldelse. Vi har investeret i Sage Oracle og vi er glade for den. Dog irriterer det mig grænseløst, at hver anden gang cirka, bliver den brugte kaffe’klump’ hængende oppe i maskinen – og at jeg må køre vand igennem for at den falder ned. Er der andre der mon døjer med det problem – eller er det mig der har gjort noget forkert? Et godt tip?

Søren
Søren
Svar til  Lars Koch Hansen
2 år siden

Hej igen. Tak for svar. Jeg har ikke fundet løsningen endnu, men jeg har fundet en teknik med at dreje håndtaget en ekstra gang tilbage, så kan det slippe nemmere. Men jeg forsøger videre med bønner m.m. Tak igen og god jul 🙂

Michael Andersen
Michael Andersen
Svar til  Søren
2 år siden

Hej Søren, Jeg havde præcist samme problem som dig og i min tilfælde skyldes det at forseglingen til brusehoved er revnet. Derved klemmer det filterkurven fast når temperaturen får det til at udvide sig… Det er et velkendt problem denne maskine har. Den har været i restordre i over et ½ år – så derfor har fået et par stykker fremstillet i aluminium. Det virker

Søren Møller
Søren Møller
Svar til  Michael Andersen
1 År siden

Hej Michael
Tak for dit svar. Jeg er ikke helt sikker på hvor forseglingen du omtaler sidder. Vil du prøve at guide mig ? 🙂

Ib Jensen
Ib Jensen
3 år siden

Jeg vil gerne slettes fra abonnementslisten, men dine links virker ikke: 404 not found.

Marianne
Marianne
3 år siden

Hej Lars.
Tak for din anmeldelse. Jeg har lige anskaffet mig maskinen. Jeg har gemt “min egen” kaffedrik, men jeg vil gerne slette/ændre den. Jeg kan ikke se hvordan jeg kan gøre det. Mon du har den viden? På forhånd tak

Marianne
Marianne
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej Lars.
Mange tak for svar og jeg havde overset at det ikke er samme model. Jeg har The Oracle Touch, den med touchskærm,, og den har en funktion hvor man kan tilføje “sin egen kaffe” baseret på en af de som alle i programmet, dvs. ændre gennemløbstid og vandmængde. Jeg kan så navngive den fx “min egen espresso”. Jeg har fået tilføjet en kaffe på displayet, som jeg gerne vil slette igen. Det var det mit spørgsmål gik på, men som sagt, så havde jeg overset at vi ikke har samme model. Men tak for svar og for god anmeldelse i øvrigt 🙂
Mvh. Marianne

Klaus
Klaus
3 år siden

Hej Lars, Tak for en super anmeldelse.Hvordan er alm. kaffe/americano på maskinen. Har hørt at de ofte bliver meget stærke contra “alm. maskiner”

Stine Mogensen
Stine Mogensen
3 år siden

Hej Lars, jeg har lige købt Sage the Oracle touch og sendt nespresso-maskinen på pension. Problemet er bare, at vi ikke kan finde en kaffe der smager godt. Dem vi har prøvet er meget syrlige. Vil du dele tips til dine yndlingsbønner? Bh. Stine

Stine Mogensen
Stine Mogensen
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Tak 🙏🏻 jeg prøver dem.

Frank Lundgren
Frank Lundgren
3 år siden

Super anmeldelse.
Min kone erfaret glad for at drikke sin kaffe af forholdsvis høje glas. Jeg synes ikke det ser til, at der plads til høje glas?

Frank Lundgren
Frank Lundgren
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

13 cm – og, tak!

Christina Sølvsteen
Christina Sølvsteen
3 år siden

Hej Lars. Tak for fyldestgørende info! Jeg så en video af the oracle og synes, det så ud til, at vandtanken siddet på bagsiden, er det korrekt? Jeg kan ikke finde det i specifikationerne og tænker det er lidt bøvlet med en vandtank på bagsiden af en skøn maskine på 19kg? Håber jeg tager fejl 😊

Christina Sølvsteen
Christina Sølvsteen
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Tak for svar, det lyder godt! Vh. Christina

Ole
Ole
3 år siden

Varmt vand til the ?

Anne Marie Munk
Anne Marie Munk
3 år siden

Hej. Jeg har afkalket min maskine og så har jeg fået et problem. Trykket kommer ikke op når jeg brygger kaffe. Hvad gør jeg?

Jens Odgaard
Jens Odgaard
3 år siden

Hej Lars – tak for din anmeldelse af Sage Oracle, kan du forklare hvordan den ord for ord er en kopi af en Australsk anmeldelse: coffeesamurai.com/sage-oracle-review-after-4-months-use/ – Har hun kopieret dig eller er det den anden vej rundt. Jeg har selv lige købt maskinen og havde nogen spørgsmål til den men jeg vil nok helst spørge den der har en reel viden om produktet.

Ib Konrad
Ib Konrad
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Du får næppe noget som helst ud at gå til hende (hvis det faktisk er en hende). Kopieringen er jo en kendsgerning. En mulighed er at gå til Amazon, som ejeren tilsyneladende har en aftale med. Amazon kan næppe være interesseret i at være associeret med misbrug af ophavsret og ulovlig kopiering i salgsøjemed. Og brug gerne et socialt medie med mange øjne, når du vil påpege misbruget over for Amazon

Jens Odgaard
Jens Odgaard
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej Lars – tak for hurtigt svar – så smider jeg også lige en besked til hende om at hun vist er kommet til kigge lidt for meget hos andre

Jørgen Petersen
Jørgen Petersen
Svar til  Jens Odgaard
3 år siden

Svineri at kopiere hele testen på den måde. Jeg vil opfordre til at skrive til ejeren af den anden side, og håbe på de kan fjerne anmeldelsen eller i det mindste give dit kredit for det? Det er nok bøvlet at få dem til at ændre det 🙁

Jeg synes vi alle skal skrive til Coffeesamurai og gøre opmærksom på det – måske det hjælper, hvis vi alle bakker op?

Tak for en fin blog
/Jørgen

Ib Konrad
Ib Konrad
3 år siden

Rigtig fin test og gennemgang. Har netop købt samme maskine efter mere end 30 år med først små manuelle og senere små fuldautomatiske maskiner.

Min erfaring er, at de slides voldsomt hurtigt med det hårde danske vand, omend min seneste Delonghi dog har nået snart 4 år med samvittighedsfuld og systematisk afkalkning. 🙂

Jeg oplever samme udfordringer, som andre beskriver i forhold til kaffemængde i koppen, også i forhold til filterstørrelse. Det handler formentlig om indstilling af formalingsgrad, stampetryk og -varighed, men umiddelbart virker det som en alvorlig svaghed, at maskinen ikke automatisk tager højde for filterkoppens diameter.

Den regulerer automatisk mængden af kaffe efter filterstørrelse, så der burde ikke være forskel i volumen i koppen. Og bruger man konsekvent det store filter, vil man vel bruge samme mængde bønner uanset om man laver en eller to kopper?

Min var indstillet til formalingsgrad 5, men mine kopper fyldes kun 1/3 del med 30 sek pumpe. Har prøvet lidt forskelligt med stamperen, men har ikke fundet sen ideelle løsning. Måske har andre et tip?

Mogens Danielsen
Mogens Danielsen
4 år siden

Hej Lars

Tak for din anmeldelse😊kan du fortælle mig hvorfor at der er 15-20 ml mindre espresso i den første kop jeg brygger ? Eller hvis den har stået og blevet kold, i ca 1 time til 2, så bliver den første kop mindre end de næste. Jeg har prøvet at lade vand løbe igennem, uden kaffe, det hjælper ik, jeg har også prøvet male den govere, det hjælper selvfølgelig lidt, men hvis jeg så maler den finere til kop nr 2, kommer der alt for meget ud, jeg har også prøvet at starte med at smide gummidimsen i og starte dagen med en rensning, hvilket jeg, i modsætning til dig, gør hver aften. Jeg syntes ik at den mindre volume i første kop gir dårligere smag, men jeg syntes bare at det er underligt.

Mvh Mogens 😊

Morten Skovgaard
Morten Skovgaard
4 år siden

Hej Lars

Tak for fin anmeldelse og fed side 🙂

Jeg har netop købt Oracle og den virker fed. Jeg har dog lidt problemer med at få “nok” vand gennem brygningen. Jeg har faktisk indstillet kværn til 35 som burde give en grov nok kværnning, men det er som om at maskinen ikke presser det helt igennem I hvert fald er mængden af kaffe relativt lille (1/2 dl på en dobbelt espresso med gennemløb på 30 sekunder.

Har du nogle gode råd, eller ved du hvor jeg ellers kan få det. Forhandlerne er ikke just eksperter 🙂

Til sidst: Når maskinen starter siger den at filter skal skiftes mens den varmer op, men den siger ikke noget efterfølgende. Maskinen er helt ny og filter sat i i går!

Og hvor kan jeg købe de filtrer bedst og billligst – og kan den kun køre med det originale filter fra Sage til Oracle.

Undskyld det lange spørgsmål 🙂

De bedste hilsner fra Støvring
Morten

Morten Skovgaard
Morten Skovgaard
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Hej Lars

Tak for hurtigt svar.

Der er faktisk med den lille “enkelt” espresso at problemet virker størst. Jeg har nu forsøgt at lave en finere maling af bønnen 🙂 Det hjalp ikke på enkeltfilteret. Jeg vil forsøge mig lidt frem og tilbage. Men er det rigtigt forstået, at formalingsgraden skal svinge afhængig af portafilterets størrelse (enkelt eller dobbelt)?

Har du i øvrigt gode anmeldelser til sted at købe kaffe :-)?

I dag viste den i stedet at ville kalke da den startede, men kun kortvarigt og da maskinen var klar til brug bad den ikke om noget – og så må det formodes at være ok. Tror du ikke?

Og ja tak. Jeg kommer helt sikkert til at elske den og hvis der er noget jeg lærer undervejs må jeg jo dele det!

De bedste hilsner og glædelig jul fra Støvring
Morten

Tenna
Tenna
Svar til  Morten Skovgaard
3 år siden

Hej Lars, jeg kan se at du både har testet Sage Oracle og Jura E80.
Hvilken af de to vil du anbefale? Både i forhold til kaffekvalitet (drikker mest mælkedrikke) og i forhold til rengøring (jo nemmere, desto bedre). Jeg har nemlig lige købt en Sage Oracle Touch, men er tvivl om en Jura S80 ville være nemmere/hurtigere i hverdagen.
På forhånd tak.

Rebecca
Rebecca
Svar til  Morten Skovgaard
1 År siden

Hej Lars
Tak for en super fed side. Jeg har kigget meget på Sage Oracle Touch og synes at den ser interessant ud. Jeg kan dog ikke finde ud af, om det er muligt at bruge bønner, der er kværnet på en ekstern kværn, f.eks. Hvis man bare vil lave en enkel decaf om aftenen. På forhånd tak. Vh Rebecca

Morten Skovgaard
Morten Skovgaard
Svar til  Rebecca
1 År siden

Hej Rebecca (og Andre 😃)

Du kan sagtens have en pose med fx decaf ved siden af og bare dossere i filterkurven. Det kræver selvfølgelig at du selv til forberede dit shot med det rette tryk og tid for tryk – og altså har en tamper.

Jeg gør ddt selv ind imellem.

Jeg har både haft Oracle og har nu Oracle Touch. Touch er bare i en klasse for sig. Den er fantastisk.

Mvh
Morten

Rebecca
Rebecca
Svar til  Morten Skovgaard
1 År siden

Hej Morten
Tak for dit hurtigt svar! Vi købte Oracle Touch i foregårs og er allerede super glad for den.
Mvh
Rebecca

Phillip
Phillip
4 år siden

Hej Lars, super fin anmeldelse, dejligt at læse om hands on oplevelsen i hjemmet.

Gjorde du nogle overvejelser om at købe Barista Pro i stedet for Oracle?, tror du der ligger en stor forskel i kaffebrygning mht oracles temperatur styring som Pro’en ikke har?
Jeg kan godt lide alle trinene frem til færdig kop, dog er det dog rart at det er gjort nemt og rengørings venligt med Oracle. Proen skal du også skrabe noget kaffe af hver gang inden du brygger og dermed lidt mere grums rundt om maskinen.
Jeg står og vakler lidt i mellem de to 🙂

Phillip
Phillip
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Hej Lars, har endnu ikke købt den, men er ikke langt fra!
Når jeg har pillet ved diverse demo modeller virker Baronetten/portafilteret Meget stram at dreje på plads, så stram at maskinen næsten rykker med eller man skal holde på den samtidig. Er det noget der forsvinder når maskinen er tændt og varmet op?

Jan
Jan
4 år siden

Hej Lars,
Tak for en glimrende anmeldelse, som fokuserer på det helt væsentlige for de fleste af os: Ydelse og betjening i hverdagen.
Jeg vil gerne vide, om du bruger vand direkte fra hanen?
Vh/Jan

Ole
Ole
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Varmt vand til the ?

Helle Christensen
Helle Christensen
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej Lars
Super indlæg, det gav mig liiiige det sidste til en endelig beslutning 👏🏻 Jeg har haft Rancillio i mange år og skiftede så til Siemens Q9.. men det holder ikke😉 Nu er problemet så at billigste Oracle på 14.999,- Kan du måske huske hvor du så den til 9.000 så er de måske nemmere at forhandle med😁 Jeg vil meget gerne støtte din side, men svært med de priser der er på Oracle pt.
Jeg overvejer derfor en “Refurbished” maskine hvis jeg ikke kan finde den billigere end pt. Men vil selvsagt helst have en ny.
Mange hilsner fra Helle

Heidi
Heidi
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej Lars. Har været ude for at temperaturen ikke kan komme op på 93 grader efter afkalkning? Jeg har netop afkalket vores og denne gang stopper den med at varme, når den er nået 69-70 grader. Hilsen Heidi

60
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x