Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)

Introduktion

Her er en opskrift på lækre italiensk durum boller. Nogle kalder dem også ciabattaboller. De er fantastiske til sandwich, til madpakken, eller som tilbehør til ost og lignende. Durum boller er faktisk enormt lette at lave, og i denne langtidshævede udgave får du også den italienske “syrlighed”, som er helt perfekt.

 

Opskriften

durum boller ciabatta boller opskrift på italienske boller hjemmelavede hjemmebagte ciabattaboller durumboller

Langtigshævede italienske durum boller (Ciabatta boller)

En let opskrift på hjemmelavede durum boller, som smager fantastisk.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Italian
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Hævetid: 12 timer
Samlet tid: 27 minutter
Antal: 16 boller
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 liter vand
  • 25 gram gær
  • 2 spsk sukker
  • 500 gram durum hvedemel
  • 800 gram Tipo 00 hvedemel (evt. alm. hvedemel med højt protein >12g protein/100g)
  • 2 tsk salt (fint)
Fremgangsmåde
Dejen
  • Rør gær ud i vandet.
  • Tilsæt så durum hvedemel og Tipo 00 (alternativt alm. hvedemel) sammen med salt. 
  • Rør det godt sammen på din køkkenmaskine i ca. 8-10 minutter.
  • Sæt dejen til hævning på køl (5-8 grader) i 12-16 timer.
Bollerne
  • Tænd ovnen på 250 grader alm. varme.
  • Hæld dejen ud på et meldækket bord. Lav en firkant. Del dejen i 4 stykker, og igen i 4 stykker, så du får 16 boller. 
  • Kom dem på en bradepande med bagepapir
  • Bages i ovnen ca. 12 minutter ved 250 grader (almindelig varme). 

 

Billeder

 

Tips

  • Tilsæt evt. 10-15 gram malt mel for en mere mørk og rustik farve.
  • Lav evt. lidt aflange sandwich brød (skæres i lidt større stykker)
  • Brødene er super at fryse. Varmes i 10 minutter direkte fra frost, og lad dem “fordele varmen” et minut eller to bagefter.
  • Jo længere du lader dejen langtidshæve, jo mere syrlighed og skorpe får den. Ikke mere end 18 timer, så bliver det lidt for meget.
  • Du behøver ikke bruge Tipo 00 mel. En ganske almindelig hvedemel med minimum 12 gram protein / 100 gram mel er også super god.
  • Du behøver heller ikke at tilsætte olie pga. langtidshævningen. Du kan gøre det, og i så fald tilsæt et par spsk olivenolie, hvis du meget gerne vil.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at skrive en besked, eller stille et spørgsmål lidt længere nede (hop til kommentarer). Du må gerne give opskriften 5 stjerner, hvis du kunne lide den. Det gør du ved at trykke på de 5 små stjerner under billede i opskriften, eller i forbindelse med at du skrive din kommentar længere nede.

 

Inspiration

Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift)
Bedste italienske pizzabund (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

En enkelt lille besked om emnet “Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.