Brød og bagværkItalienskOpskriftTilbehør

Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)

Introduktion

Her er en opskrift på lækre italiensk durum boller. Nogle kalder dem også ciabattaboller. De er fantastiske til sandwich, til madpakken, eller som tilbehør til ost og lignende. Durum boller er faktisk enormt lette at lave, og i denne langtidshævede udgave får du også den italienske “syrlighed”, som er helt perfekt.

 

Opskriften

durum boller ciabatta boller opskrift på italienske boller hjemmelavede hjemmebagte ciabattaboller durumboller

Langtigshævede italienske durum boller (Ciabatta boller)

En let opskrift på hjemmelavede durum boller, som smager fantastisk.
4.31 fra 13 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Italian
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Hævetid: 12 timer
Samlet tid: 27 minutter
Antal: 16 boller
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 liter vand
  • 25 gram gær
  • 2 spsk sukker
  • 500 gram durum hvedemel
  • 800 gram Tipo 00 hvedemel (evt. alm. hvedemel med højt protein >12g protein/100g)
  • 2 tsk salt (fint)
Fremgangsmåde
Dejen
  • Rør gær ud i vandet.
  • Tilsæt så durum hvedemel og Tipo 00 (alternativt alm. hvedemel) sammen med salt. 
  • Rør det godt sammen på din køkkenmaskine i ca. 8-10 minutter.
  • Sæt dejen til hævning på køl (5-8 grader) i 12-16 timer.
Bollerne
  • Tænd ovnen på 250 grader alm. varme.
  • Hæld dejen ud på et meldækket bord. Lav en firkant. Del dejen i 4 stykker, og igen i 4 stykker, så du får 16 boller. 
  • Kom dem på en bradepande med bagepapir
  • Bages i ovnen ca. 12 minutter ved 250 grader (almindelig varme). 

 

Billeder

 

Tips

  • Tilsæt evt. 10-15 gram malt mel for en mere mørk og rustik farve.
  • Lav evt. lidt aflange sandwich brød (skæres i lidt større stykker)
  • Brødene er super at fryse. Varmes i 10 minutter direkte fra frost, og lad dem “fordele varmen” et minut eller to bagefter.
  • Jo længere du lader dejen langtidshæve, jo mere syrlighed og skorpe får den. Ikke mere end 18 timer, så bliver det lidt for meget.
  • Du behøver ikke bruge Tipo 00 mel. En ganske almindelig hvedemel med minimum 12 gram protein / 100 gram mel er også super god.
  • Du behøver heller ikke at tilsætte olie pga. langtidshævningen. Du kan gøre det, og i så fald tilsæt et par spsk olivenolie, hvis du meget gerne vil.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at skrive en besked, eller stille et spørgsmål lidt længere nede (hop til kommentarer). Du må gerne give opskriften 5 stjerner, hvis du kunne lide den. Det gør du ved at trykke på de 5 små stjerner under billede i opskriften, eller i forbindelse med at du skrive din kommentar længere nede.

 

Inspiration

Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift)
Bedste italienske pizzabund (opskrift)
Lækre syltede rødløg (GastroFun.dk)

Følg
Giv besked ved
guest

12 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Anne
Anne
1 År siden

Hvilken temperatur skal vandet være?

trackback
3 år siden

[…] Langtidshævede italienske durum boller (opskrift) Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift) Verdens bedste flødekartofler – perfekt tilbehør (opskrift) […]

Nina
Nina
3 år siden

Tusind tak for super blog. Kan hævetiden forkortes hvis det er ved stuetemperatur?

trackback
3 år siden

[…] Langtidshævede italienske durum boller (opskrift) Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift) […]

trackback
3 år siden

[…] pizza på verdens bedste pizzabund lavet af den letteste pizzadej (opskrift) Langtidshævede italienske durum boller (opskrift) Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift) Grove ciabattabrød – en fiberrig […]

peter fischer-nielsen
peter fischer-nielsen
3 år siden

fantastiske boller.Gav dem 5 min extra og hældte en dl vand i bund af ovn i varm brade pande.
Tak for en dejlig oplevelse.
Peter Fischer

trackback
4 år siden

[…] ciabattabrød med store huller Verdens bedste pizzabund af en god pizzadej Langtidshævede italienske durum boller Lækre, luftige Pitabrød Grove […]

trackback
4 år siden

[…] Langtidshævede italienske durum boller (opskrift) Ramsløgspesto (opskrift) Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift) Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift) Ananas pickles / ananas chutney (opskrift) Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift) […]

Bjarne Jørgensen
Bjarne Jørgensen
4 år siden

Hej drkoch
Har du nogensinde prøvet med bage enzymer?
Vh Bjarne

Bjarne Jørgensen
Bjarne Jørgensen
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Ja det har og gør jeg.
Jeg bager ofte boller til en uge af gangen (fryses ned og tager op hver dag) og jeg synes det er mere friske hen over dagen og hvis de ligger over til næste dag.

Lone Nisker
Lone Nisker
Svar til  Bjarne Jørgensen
4 år siden

Kan der være 16 boller på 1 plade ?

12
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x