OpskriftTilbehør

Sauce Bordelaise – den franske rødvinssauce (opskrift)

Introduktion

Her er en dejlig let opskrift på den franske klassiker – Sauce Bordelaise. Den smager fantastisk til en lækker steak, eller bare som tilbehør til f.eks. Pommes Anna / stegte grøntsager etc.

sauce bordelaise opskrift rødvin sauce fransk

Sauce Bordelaise

En klassisk fransk rødvinssauce - en sauce Bordelaise
4 fra 8 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 2 skalotteløg (store)
  • 1,5 dl rødvin
  • 1,5 dl madeira eller portvin
  • 2,5 dl kalvefond
  • 2 spsk smør
Fremgangsmåde
  • Hak skalotteløgene fint og svits dem af på en pande. De skal kun svitses til de begynder at tage en smule farve.
  • Tilsæt madeira eller portvin til panden og kog det ned til 1/3 del.
  • Tilsæt rødvinen og kog det ned til 1/3 del.
  • Tilsæt fonden og kog det ned til 1/3 del - jo mere du koger det ned - jo kraftigere smag.
  • Si saucen over i en lille gryde og tilsæt 2 spsk smør - smag til med salt og peber.
Opskriftsnoter
Et lille fif er at koge eksempelvis et par friske stængler timian sammen med fonden til sidst :o) det giver saucen et ekstra pift

følg mig på instagram

 

Billeder

sauce bordelaise opskrift rødvin sauce fransk

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Nem favorit sauce (opskrift)
Lækker hel oksemørbrad sous vide eller som mørbradbøf (Tournedos)(opskrift)
Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)

 

4 from 8 votes (7 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Mads
Mads
11 måneder siden

Kan man lave saucen dagen før og sætte på køl også blot give den et kort opkog?

1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x