Sauce Bordelaise – den franske rødvinssauce (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er en dejlig let opskrift på den franske klassiker – Sauce Bordelaise. Den smager fantastisk til en lækker steak, eller bare som tilbehør til f.eks. Pommes Anna / stegte grøntsager etc.
Sauce Bordelaise
Ingredienser
- 2 skalotteløg (store)
- 1,5 dl rødvin
- 1,5 dl madeira eller portvin
- 2,5 dl kalvefond
- 2 spsk smør
Fremgangsmåde
- Hak skalotteløgene fint og svits dem af på en pande. De skal kun svitses til de begynder at tage en smule farve.
- Tilsæt madeira eller portvin til panden og kog det ned til 1/3 del.
- Tilsæt rødvinen og kog det ned til 1/3 del.
- Tilsæt fonden og kog det ned til 1/3 del - jo mere du koger det ned - jo kraftigere smag.
- Si saucen over i en lille gryde og tilsæt 2 spsk smør - smag til med salt og peber.
Opskriftsnoter
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Nem favorit sauce (opskrift)
Lækker hel oksemørbrad sous vide eller som mørbradbøf (Tournedos)(opskrift)
Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.
Kan man lave saucen dagen før og sætte på køl også blot give den et kort opkog?