Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)

Introduktion

De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint – men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce som smager mindst ligeså godt, og så er der nok af den.

Det er faktisk ikke så svært at lave din egen whiskey sovs. Det kræver selvfølgelig du har noget whisky, og et par andre ingredienser, men har du dem, så tager det kun ca. 10 minutter at lave den fantastiske sauce. Den er perfekt til et godt stykke kød, pomfritter og lignende…

Det gode ved at lave den selv er, at du kan justere med både whisky og krydderier, og få præcis den smag du ønsker. Det er altså meget bedre end Jensens, og det kan nærmest ikke blive nemmere…

 

Opskriften

4.92 fra 12 stemmer
opskrift whisky sauce whiskey sovs opskrift på god hjemmelavet hvordan laver man sådan du Jensens Whiskey sauce
Hjemmelavet whisky sauce
Forberedelse
5 min
Tilberedning
10 min
Samlet tid
15 min
 

Her er opskriften på din egen super gode Whiskysauce - mindst ligeså god som Jensens. Den er super hurtig at lave. Det hele er klar på under 15 minutter.

Kategori: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 3 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 100 gram smør (f.eks. Lurpak)
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
  • 2.5 dl piskefløde (gerne 38%)
  • 0.5-1 dl whisky
  • 1 tsk sukker
  • 1.5 tsk rosmarin (tørt/frisk) (helst knust i morter)
  • 0.5 tsk timian (kan undlades og erstattes med rosmarin)
  • 2 spsk balsamico eddike (kan undlades)
  • peber (smag til)
  • salt (mere end du tror - ca. 1.5 tsk)
  • Ketchup (kan undlades)
Fremgangsmåde
  1. Start med at smelte smørret (må ikke tage farve).

  2. Kom tomatpuré i og varm det op til det begynder at boble. Skru så ned igen (må ikke bulderkoge).

  3. Kom resten af ingredienserne i, og rør det sammen stille og roligt.

  4. Lad saucen simre i 5-6 minutter. Smag den til med salt og peber. Der skal mere salt i end du tror. 

  5. Så er den klar til servering. Så enkelt er det. 

Opskriftsnoter

Tips:

  • Du kan evt. lave en større portion, og så fryse i mindre mængder. Husk at bruge en fed fløde (38%), så saucen ikke skiller når du tør det op igen.
  • Brug helst en "ikke-røget" whisky. Gerne Jack Daniels el. en bourbon. En brun rom kan også bruges (f.eks. Captain Morgan). 
  • Har du ikke timian, så tilsæt rosmarin istedet. Du kan også erstatte rosmarin med timian. 
  • Brug lidt ketchup, hvis du synes smagen er lidt for skarp - det giver en god sødme. Alternativ lidt sukker.
  • Saucen er perfekt til en hakkebøf, eller et godt stykke oksekød

 

Billeder

 

Hvad synes du om min whisky sauce?

Jeg er meget interesseret i, om du kunne lide den hjemmelavede version af whiskeysaucen, og vil meget gerne høre om den var let at lave. Personligt elsker jeg den – men ét er hvad man selv synes, noget andet er, hvordan andre ser på den. Smid gerne et billede, en kommentar eller et spørgsmål….

Du må meget gerne give whisky sovsen din karakter. Bare tryk på de 5 små stjerner over billedet. Jeg håber du vil give den topkarakter. Hvis du skriver en kommentar eller spørgsmål, så tryk også gerne på stjernene i kommentarfeltet 🙂

Velbekomme.

 

Prøv også

Hvis du vil prøve en anden god sauce, som kan bruges til de samme typer af retter, så overvej vores opskrift på vores nemme og gode rødvinssauce (opskrift)

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

11 tanker om “Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)

  • 16. august 2018 at 20:58
    Permalink

    Lækker… Bare lækker 😊😜

    Svar
  • 14. august 2018 at 14:03
    Permalink

    Super god sauce. tak 🙂

    Svar
    • 14. august 2018 at 14:57
      Permalink

      Hej Pia.
      Tak for feedback ❤️🙌🙏
      Jeg synes virkelig også selv at den er god 😁 men det allerbedste er at den er så enormt let at lave 🙌😊❤️

      Svar
  • 13. august 2018 at 15:39
    Permalink

    Jeg har lige lavet den til en god mørbradbøf… Den blev super god. Tusind tak. Jeg var løbet “tør” for whiskey så jeg brugte bare en almindelig rom jeg havde stående. Alt blev spist, og skålen næsten slikket ren – så god var den 😀

    Tak for en super god opskrift

    Svar
    • 13. august 2018 at 15:42
      Permalink

      Hej Jimmi
      Det lyder skønt. ❤️ 💪
      Når det ikke er sværere at lave en god sauce så kan man jo ligeså godt høste de lavthængende frugter 👌🙌👍

      Tak for tilbagemeldingen og de fine stjerner 🙏🍀

      Svar
  • 19. juni 2018 at 15:41
    Permalink

    Laver ofte en der ligner.

    Benytter ikke smør og sukker i min version, men derimod BBQ sauce.

    Den kan også laves i en hverdags version hvor der benyttes madlavningsfløde eller fløde erstatning

    Svar
  • 19. juni 2018 at 14:45
    Permalink

    Sådan! ELSKER whisky sovs. Havde aldrig drømt om det var så let at lave.
    Takker 🙂

    Svar
    • 13. august 2018 at 15:43
      Permalink

      Velbekomme. Den er nemlig super let at lave så der er ikke rigtig nogen dårlig undskyldning 😋

      Tak for de 5 stjerner 👌🍀🙏

      Svar
  • Pingback:Nem og god rødvinssauce (opskrift) | Livets små ting

  • 18. juni 2018 at 23:02
    Permalink

    Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål, så skal jeg forsøge at svare efter bedste evne 🙂
    Velbekomme

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.