OpskriftTilbehør

Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)

Introduktion

De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint – men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce som smager mindst ligeså godt, og så er der nok af den.

Det er faktisk ikke så svært at lave din egen whiskey sovs. Det kræver selvfølgelig du har noget whisky, og et par andre ingredienser, men har du dem, så tager det kun ca. 10 minutter at lave den fantastiske sauce. Den er perfekt til et godt stykke kød, pomfritter og lignende…

Det gode ved at lave den selv er, at du kan justere med både whisky og krydderier, og få præcis den smag du ønsker. Det er altså meget bedre end Jensens, og det kan nærmest ikke blive nemmere…

 

Opskriften

opskrift whisky sauce whiskey sovs opskrift på god hjemmelavet hvordan laver man sådan du Jensens Whiskey sauce

Hjemmelavet whisky sauce

Her er opskriften på din egen super gode Whiskysauce - mindst ligeså god som Jensens. Den er super hurtig at lave. Det hele er klar på under 15 minutter.
4.47 fra 77 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 3 personer
Kalorier: 459kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 100 gram smør (f.eks. Lurpak)
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
  • 2.5 dl piskefløde (gerne 38%)
  • 0.5-1 dl whisky
  • 1 tsk sukker
  • 1.5 tsk rosmarin (tørt/frisk) (helst knust i morter)
  • 0.5 tsk timian (kan undlades og erstattes med rosmarin)
  • 2 spsk balsamico eddike (kan undlades)
  • Peber (smag til)
  • Salt (mere end du tror - ca. 1.5 tsk)
  • Ketchup (kan undlades)
Fremgangsmåde
  • Start med at smelte smørret (må ikke tage farve).
  • Kom tomatpuré i og varm det op til det begynder at boble. Skru så ned igen (må ikke bulderkoge).
  • Kom resten af ingredienserne i, og rør det sammen stille og roligt.
  • Lad saucen simre i 5-6 minutter. Smag den til med salt og peber. Der skal mere salt i end du tror. 
  • Så er den klar til servering. Så enkelt er det. 
Opskriftsnoter
Tips:
  • Du kan evt. lave en større portion, og så fryse i mindre mængder. Husk at bruge en fed fløde (38%), så saucen ikke skiller når du tør det op igen.
  • Brug helst en "ikke-røget" whisky. Gerne Jack Daniels el. en bourbon. En brun rom kan også bruges (f.eks. Captain Morgan). 
  • Har du ikke timian, så tilsæt rosmarin istedet. Du kan også erstatte rosmarin med timian. 
  • Brug lidt ketchup, hvis du synes smagen er lidt for skarp - det giver en god sødme. Alternativ lidt sukker.
  • Saucen er perfekt til en hakkebøf, eller et godt stykke oksekød
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 459kcal | Kulhydrater: 6g | Protein: 2g | Fedt: 40g | Mættet fedt: 21g | Flerumættet fedt: 2g | Monoumættet fedt: 11g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 653mg | Kalium: 47mg | Sukker: 3g

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Hvad synes du om min whisky sauce?

Jeg er meget interesseret i, om du kunne lide den hjemmelavede version af whiskeysaucen, og vil meget gerne høre om den var let at lave. Personligt elsker jeg den – men ét er hvad man selv synes, noget andet er, hvordan andre ser på den. Smid gerne et billede, en kommentar eller et spørgsmål….

Du må meget gerne give whisky sovsen din karakter. Bare tryk på de 5 små stjerner over billedet. Jeg håber du vil give den topkarakter. Hvis du skriver en kommentar eller spørgsmål, så tryk også gerne på stjernene i kommentarfeltet 🙂

Velbekomme.

 

Prøv også

Hvis du vil prøve en anden god sauce, som kan bruges til de samme typer af retter, så overvej vores opskrift på vores nemme og gode rødvinssauce (opskrift)

 

Følg
Giv besked ved
guest

29 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Mwingi
Mwingi
1 År siden

Den er bare perfekt og nemt.

Tim Kristensen
Tim Kristensen
2 år siden

Fantastisk med en Whisky sauce der en nem og lige til at gå til. Jeg kom et step mere ind og tilføjede balsamico og whisky og lod det koge ind i et par minutter inden jeg tilføjede resten. Fantastisk opskrift

trackback
3 år siden

[…] Nem favorit sauce (opskrift) Lækker hel oksemørbrad sous vide eller som mørbradbøf (Tournedos)(opskrift) Hjemmelavet whisky sauce (opskrift) […]

Robert
Robert
3 år siden

Virkelig nem opskrift!! Kan rent anbefales!

trackback
3 år siden

[…] Hjemmelavet Whisky sauce (opskrift) Lækker favorit sauce (opskrift) Velsmagende rødvinssauce (opskrift) […]

trackback
4 år siden

[…] Rødvinssauce (opskrift) Whisky sauce (opskrift) Favorit sauce […]

Mie joan Jørgensen
Mie joan Jørgensen
4 år siden

Fantastisk sovs. 🥰

Sara schwalm
Sara schwalm
4 år siden

Skøn sauce dr. Koch – passede perfekt til vores sous viddede culotte. 😍

trackback
4 år siden

[…] Hjemmelavet whisky sauce (opskrift) Nem og god rødvinssauce (opskrift) Bearnaise sauce sous vide (opskrift) […]

Christina Brandt Wadim
Christina Brandt Wadim
4 år siden

Fantastisk sovs og nem opskrift

Mogens Eriksen
Mogens Eriksen
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Lige lavet den, fantastisk. Bedste whiskey sause indtil videre. Brugte Jack D

Hannah Holmberg
Hannah Holmberg
5 år siden

Stop så hr. Koch…whiskysauce..rød bøf…nu må jeg i køkkenet. ??

Jonna G
Jonna G
5 år siden

Super god opskrift… ?Alle elskede den. Tusind tak !

Emely Johansen
Emely Johansen
5 år siden

Bedste sauce ever. Tak ❤️❤️

Jill
Jill
5 år siden

Lækker… Bare lækker ??

Pia R
Pia R
5 år siden

Super god sauce. tak 🙂

Jimmi Rasmussen
Jimmi Rasmussen
5 år siden

Jeg har lige lavet den til en god mørbradbøf… Den blev super god. Tusind tak. Jeg var løbet “tør” for whiskey så jeg brugte bare en almindelig rom jeg havde stående. Alt blev spist, og skålen næsten slikket ren – så god var den 😀

Tak for en super god opskrift

Brian Thrysøe
Brian Thrysøe
5 år siden

Laver ofte en der ligner.

Benytter ikke smør og sukker i min version, men derimod BBQ sauce.

Den kan også laves i en hverdags version hvor der benyttes madlavningsfløde eller fløde erstatning

Emilie J
Emilie J
5 år siden

Sådan! ELSKER whisky sovs. Havde aldrig drømt om det var så let at lave.
Takker 🙂

29
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x