Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)

Introduktion

De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint – men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce som smager mindst ligeså godt, og så er der nok af den.

Det er faktisk ikke så svært at lave din egen whiskey sovs. Det kræver selvfølgelig du har noget whisky, og et par andre ingredienser, men har du dem, så tager det kun ca. 10 minutter at lave den fantastiske sauce. Den er perfekt til et godt stykke kød, pomfritter og lignende…

Det gode ved at lave den selv er, at du kan justere med både whisky og krydderier, og få præcis den smag du ønsker. Det er altså meget bedre end Jensens, og det kan nærmest ikke blive nemmere…

 

Opskriften

opskrift whisky sauce whiskey sovs opskrift på god hjemmelavet hvordan laver man sådan du Jensens Whiskey sauce

Hjemmelavet whisky sauce

Her er opskriften på din egen super gode Whiskysauce - mindst ligeså god som Jensens. Den er super hurtig at lave. Det hele er klar på under 15 minutter.
4.47 fra 73 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 3 personer
Kalorier: 459kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 100 gram smør (f.eks. Lurpak)
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
  • 2.5 dl piskefløde (gerne 38%)
  • 0.5-1 dl whisky
  • 1 tsk sukker
  • 1.5 tsk rosmarin (tørt/frisk) (helst knust i morter)
  • 0.5 tsk timian (kan undlades og erstattes med rosmarin)
  • 2 spsk balsamico eddike (kan undlades)
  • Peber (smag til)
  • Salt (mere end du tror - ca. 1.5 tsk)
  • Ketchup (kan undlades)
Fremgangsmåde
  • Start med at smelte smørret (må ikke tage farve).
  • Kom tomatpuré i og varm det op til det begynder at boble. Skru så ned igen (må ikke bulderkoge).
  • Kom resten af ingredienserne i, og rør det sammen stille og roligt.
  • Lad saucen simre i 5-6 minutter. Smag den til med salt og peber. Der skal mere salt i end du tror. 
  • Så er den klar til servering. Så enkelt er det. 
Opskriftsnoter
Tips:
  • Du kan evt. lave en større portion, og så fryse i mindre mængder. Husk at bruge en fed fløde (38%), så saucen ikke skiller når du tør det op igen.
  • Brug helst en "ikke-røget" whisky. Gerne Jack Daniels el. en bourbon. En brun rom kan også bruges (f.eks. Captain Morgan). 
  • Har du ikke timian, så tilsæt rosmarin istedet. Du kan også erstatte rosmarin med timian. 
  • Brug lidt ketchup, hvis du synes smagen er lidt for skarp - det giver en god sødme. Alternativ lidt sukker.
  • Saucen er perfekt til en hakkebøf, eller et godt stykke oksekød
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 459kcal | Kulhydrater: 6g | Protein: 2g | Fedt: 40g | Mættet fedt: 21g | Flerumættet fedt: 2g | Monoumættet fedt: 11g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 653mg | Kalium: 47mg | Sukker: 3g

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Hvad synes du om min whisky sauce?

Jeg er meget interesseret i, om du kunne lide den hjemmelavede version af whiskeysaucen, og vil meget gerne høre om den var let at lave. Personligt elsker jeg den – men ét er hvad man selv synes, noget andet er, hvordan andre ser på den. Smid gerne et billede, en kommentar eller et spørgsmål….

Du må meget gerne give whisky sovsen din karakter. Bare tryk på de 5 små stjerner over billedet. Jeg håber du vil give den topkarakter. Hvis du skriver en kommentar eller spørgsmål, så tryk også gerne på stjernene i kommentarfeltet 🙂

Velbekomme.

 

Prøv også

Hvis du vil prøve en anden god sauce, som kan bruges til de samme typer af retter, så overvej vores opskrift på vores nemme og gode rødvinssauce (opskrift)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




29 thoughts on “Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.