Nem og god rødvinssauce (opskrift)

Introduktion

Jeg har i lang tid gerne ville lave god hjemmelavet rødvinssauce, som smagte godt, men som ikke krævede 1000 timers forberedelse. Den har jeg fundet nu. Opskriften er faktisk meget simpelt. Du kan lave den på ca. 30 minutter, og dine gæster (og dig selv) vil med garanti elske den.

 

Opskrift på rødvinssauce

4.74 fra 23 stemmer
Rødvinssauce sovs rødvinssovs opskrift god lækker bedste rødvin til oksesteg mørbrad boullion
Den velsmagende rødvinssauce
Forberedelse
5 min
Tilberedning
25 min
Samlet tid
30 min
 

Her er den lette og hurtige opskrift på rødvinssauce, som smager fantastisk. Det allerbedste er at den ikke kræver noget specielt og er super let at lave. 

Kategori: Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Rødvinssauce
  • 1 spsk Smør
  • 1 stk Løg (Alm. Zitauer)
  • 2 stk Skalotteløg (eller 1 ekstra alm. løg)
  • 1,5 tsk Timian (tørret)
  • 3 dl Rødvin
  • 2 dl Vand
  • 1 stk Okseboullion terning (evt. 2)
  • 1 spsk Tomat puré
  • 1 tsk Akaciehonning (eller alm. honning/sukker)
Ekstra tips
  • 2 spsk oksefond (giver ekstra smag - tag så kun halv bouillon)
  • 0,5-1 dl fløde (giver en ekstra blød smag)
Fremgangsmåde
  1. Smelt smør i en gryde, og sæt på middel varme.

  2. Kom de hakkede løg i smørret (både skalotte og alm.) Varm dem godt igennem et par minutter. Skal ikke tage farve.

  3. Tilsæt så tørret timian, og varm med ca. 1 minut

  4. Tilsæt så halvdelen af vand og halvdelen af rødvinen. Kom tomatpuré og okse bouillon i (og evt. okse fond - læs nærmere under tips). Sørg for at bouillon bliver opløst i væsken. Kog godt igennem 3-4 minutter.

  5. Hæld det hele gennem en sigte (så det tykke sies fra). 

  6. Herefter tilsættes så den resterende rødvin og vand, samt Akaciehonning.

  7. Skru op for varmen, så det koger kraftigt. Lad saucen koge 1/3 ind (eller ind til den har den konsistens du ønsker.

  8. Smag til med fløde. PAS PÅ med salt. Ofte skal der ikke tilsættes noget overhovedet, da der er meget salt i bouillon, så hvis du primært bruger bouillon, så start med 1 terning. Der er meget forskel på mærkerne.

Opskriftsnoter
  • Jeg elsker når rødvinssaucen er kogt rigtig godt ind. Man skal ikke være bange for den brænder på, så man kan sagtens sætter et ur på f.eks. 10 minutter (ved ovenstående mængder). Hvis man laver dobbelt portion, så er det nærmere 20 minutter.

 

  • Jeg bruger primært oksefond. Det kan du lave eller købe i mange former. Jeg har købt oksefond på et lille glas i Føtex. Jeg bruger så en halv okse-bouillonterning, og ca. 2 spsk fond. Det kan man altid tilsætte mere af i slutningen, hvis man ønsker mere smag.

 

  • Fløden er super god til at afrunde smagen til sidst. Den kan godt koges med, hvis man vil have den kogt lidt mere ind efter man har tilsat den. Man kan sagtens undlade fløden, hvis man vil holde saucen lidt sundere...

 

Billeder

 

Hvad synes du om saucen?

Jeg er meget interesseret om du kunne lide saucen, og om den var let at lave. Jeg er selv helt vild med den – men ét er hvad man selv synes, noget andet er hvordan andre ser på den. Smid gerne et billede, en kommentar eller et spørgsmål….

Du må meget gerne give rødvinssaucen stjerne ovenfor. Du kan gøre det ved at trykke på det 5 små stjerner over billeder. En anden mulighed er at gøre det når du skriver et spørgsmål eller kommentar nedenfor.

Velbekomme.

Ps. Prøv evt. vores opskrift på den super lækre whisky sauce.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

18 tanker om “Nem og god rødvinssauce (opskrift)

  • Pingback:Hjemmelavet whisky sauce (opskrift) | Livets små ting

  • 31. marts 2018 at 16:38
    Permalink

    Nøj den er god. Slet ikke behov for ekstra salt.
    Tak

    Svar
    • 3. april 2018 at 20:36
      Permalink

      Hej Viggo.
      Tusind tak for din tilbagemelding. Det er SÅ fedt at høre når tingene bare spiller 🙂
      God aften

      Svar
  • 31. marts 2018 at 13:23
    Permalink

    Mega god opskrift.

    Jeg er meget imponeret over hvor god sovsen bliver – når man “kun” bruger bouillon terninger.
    Min nye favorit sauce er fundet.
    Tak

    Svar
    • 3. april 2018 at 20:34
      Permalink

      Hej Michael.
      Tusind tak for de fine ord. Jeg er helt enig 🙂 Det er ret vildt så meget smag man får ud af bouillon terningerne sammen med lidt timian og løg…. Tak fordi du tog dig tid til at give en tilbagemeldning. Det er altid super rart.

      Mvh Lars

      Svar
  • 30. januar 2018 at 13:18
    Permalink

    Virkelig en god rødvinssovs. Jeg kogte den godt ind, og det gjorde den bare fantastisk. PERFEKT til oksemørbrad 😀

    Tusind tak for den lette opskrift
    Mange hilsner fra Bente

    Svar
    • 30. januar 2018 at 23:41
      Permalink

      Hej Bente.
      Velbekomme. Jeg er bare glad for du fandt den 😉
      Rigtig god dag,
      KH Lars

      Svar
  • 27. januar 2018 at 16:14
    Permalink

    Tak for hjælpen til en dejlig og velsmagende rødvinssauce.

    Gæsterne elskede den og ville have opskriften. Så du har nok fået et par ekstra læsere allerede.

    God weekend
    Julia

    Svar
    • 28. januar 2018 at 09:09
      Permalink

      Hej Julia
      Er glad for du synes om min “rødvinssovs” 🙂 Og tusind tak for anbefalingen. Det bliver ikke meget bedre Rigtig god dag og weekende til dig også.
      KH Lars

      Svar
  • 13. januar 2018 at 15:29
    Permalink

    Den er virkelig god. Tak for opskriften

    Svar
  • 9. januar 2018 at 09:08
    Permalink

    Jeg ville lige skrive tak for en god opskrift her efter weekenden, hvor vi prøvede din rødvinssovs. Den var rigtig fin og smagte godt. Det er ikke sidste gang vi laver den hjemme hos os.

    Jeg havde ellers fundet en anden opskrift som jeg ville prøve, men så den via dit Facebook opslag. Tror ALLE til middagen var glad for jeg tog denne. Jeg kogte den godt ind, og tilsatte fløden. Der var ikke behov for andet krydderi overhovedet.

    Tak igen

    Svar
    • 9. januar 2018 at 12:44
      Permalink

      Hej Mia
      Fedt at høre – og tak fordi du skiftede over til min opskrift 😉 Jeg er er glad for den så ikke skuffede. Mht. krydderier, så er det nemlig helt rigtigt. Man skal passe meget på ikke at få saltet rødvinssaucen for meget. Der er masser af salt i bouillon og fond, så man skal passe på det ikke bliver for meget.

      Rigtig god dag,
      KH Lars

      Svar
  • 8. januar 2018 at 16:55
    Permalink

    Hej Livets små ting,
    Jeg har lige brugt opskriften på jeres fine rødvinssauce. Hold da op hvor var den god. Den er super let at lave, og man kan faktisk ikke gøre noget galt.

    TAK
    Mange hilsner
    Emilie Pedersen

    Svar
    • 9. januar 2018 at 12:42
      Permalink

      Hej Emilie
      Tusind tak for din feedback. Det er dejligt at høre at det ikke kun er mig selv, der synes om den 😉
      God dag
      KH Lars

      Svar
  • 7. januar 2018 at 19:33
    Permalink

    Lækkert 🙂 Den passede rigtig godt til aftens steg 😀
    Tak for opskriften

    Svar
    • 7. januar 2018 at 19:45
      Permalink

      Fedt at høre. Velbekomme. Det er en super opskrift og det bedste er at den er let at lave 👍
      KH Lars

      Svar
  • 2. januar 2018 at 23:19
    Permalink

    Kære alle,
    Hermed er opskriften på en fantastisk rødvinssauce givet videre. Jeg er overbevist om at I vil elske den.

    Velbekomme

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.