Hasselback kartofler (opskrift)

Introduktion

Vi kender alle Hasselback kartofler. Det er de lækre ovnstegte kartofler med de fine små riller. Det smager fantastisk, og der er flere måder at krydre dem på. Den klassiske udgave af Hasselback kartofler er med salt og smør, men du kan forsøge med forskellige andre ingredienser såsom Rosmarin, Timian, hvidløg. Selve navnet Hasselback kommer fra ophavsstedet, som er et hotel i Djurgården i Sverige, der hvor Restaurant Hasselbacken ligger.

Mange kalder dem også hasselbagte kartofler. Her er en let opskrift som du på ingen måde vil fortryde, hvis du hopper på. God fornøjelse.

hasselback kartofler hasselbagte kartoffel opskrift på sådan laver du

Hasselback Kartofler

En Hasselback kartofler er genial som tilbehør til stort set alt kød, fisk eller bare til en dejlig salat. Velbekomme.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 395kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 800 gram kartofler
  • 100 gram smør
  • 2 spsk madolie (Solsikke / ikke-kraftig olivenolie)
  • Salt
  • Rosmarin / Timian
Udstyr
  • Ildfast fad eller bradepande
Fremgangsmåde
  • Tænd din ovnen på 185 grader varmluft.
  • Skræl kartoflerne og gør en bradepande/ildfast fad klar. Ved bradepande, så brug bagepapir.
  • Find to spisepinde (kinerser træpinde), eller 2 gryde skeer etc (ca. 0.5 cm i højden). Imellem disse placerer du kartoflen (skær lidt af bunden, hvis den "tipper". Skær så ned den "pinden". På den måde sikrer du at kartoflen ikke skæres helt igennem. Skær stille og roligt, og så tynde skiver som muligt.
  • Placer kartoflerne i bradepanden eller i det ildfaste fad.
  • Smelt smør og olie i en lille gryde.
  • Pensl kartoflerne godt med smør (gem halvdelen til senere). Drys med salt (gerne hvidløgssalt) og lidt rosmarin/timian, hvis du ønsker (du kan godt bruge tørrede krydderi).
  • Kom så fadet / bradepanden ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og bag i ca. 60 minutter (til de er flotte brune).
  • Ca. hvert 20. minut pensler du kartoflerne igen med lidt smør/olie fra gryden.
Opskriftsnoter
Ved at følge ovenstående opskrift får du de lækreste Hasselback kartofler. Det er genialt med den sprøde bund, da de står og "steger" i smøret. Ligeledes får du sprøde kartoffelflager og den bløde midte.
  • Servér Hasselback kartoflerne varme, og kom godt med flagesalt på toppen. 
  • Hvis du bruger store kartofler, skal bagetiden øges med 15-20 minutter. Skru ned for varmen, hvis de bliver for brune i kanten.
  • Prøve at tilsæte 1-2 fed hvidløg til smør/olien. De skal ikke "steges" men derimod bare i når smøret er smeltet. Det giver en skøn smag. Det er vores favorit.
Velbekomme 🤩
Ernæringsfakta
Antal: 100gram | Kalorier: 395kcal | Kulhydrater: 35g | Protein: 4g | Fedt: 27g | Mættet fedt: 13g | Flerumættet fedt: 3g | Monoumættet fedt: 10g | Transfedtsyrer: 1g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 191mg | Kalium: 848mg | Fibre: 4g | Sukker: 2g | A vitamin: 629IU | C Vitamin: 39mg | Calcium (kalk): 30mg | Jern: 2mg

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid meget velkommen til at stille et spørgsmål. Det kan du gøre i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Hasselback kartofler er typisk tilbehør til et stykke god. Det kan være kylling, fisk, oksesteg, mørbrad etc. Hvis du ikke har prøvet at lave en god hjemmelavet sauce, så synes jeg du skal kaste dig ud i det. Her er mine lækre saucer – dem fortryder du ikke.

Hjemmelavet Whisky sauce (opskrift)
Lækker favorit sauce (opskrift)
Velsmagende rødvinssauce (opskrift)

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




En enkelt kommentar til “Hasselback kartofler (opskrift)

  • 20. marts 2021 kl. 16:21
    Permalink

    Hasselback kartoffel opskriften er en af vores favoritter. Smid gerne en kommentar om hvad du synes (og evt et billede).

    Velbekomme

    Besvar