OpskriftTilbehør

Syltede rødløg – perfekt til din burger, hotdog etc (opskrift)

Introduktion

Syltede rødløg er det perfekte tilbehør til sandwich, hotdog, burger eller en salat. De smager simpelthen så godt. De ellers normalt lidt skarpe og syrlige rødløg bliver over få dag bløde og får sødme. Pga. citronen så får de også en super flot lyserød farve. Det ser næsten helt syntetisk ud…. men det er ganske naturligt.

syltede rødløg opskrift eddike citron sukker søde lækre til burger røde løg pickles

Syltede Rødløg

En super hurtig opskrift på lækre syltede rødløg. Opskriften her passer som standard til et alm. patentglas på ca. 0.75 L. Du kan justere mængden efter behov ved hjælp af slideren. Det plejer at være til 6-8 personer
4.65 fra 14 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 94kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 5 Rødløg
  • 3 dl Eddike (klar lagereddike, eller f.eks. æbleeddike)
  • 2 dl vand
  • 2 spsk citronsaft (giver en mere intens farve)
  • 130 gram sukker (evt. halv rørsukker)
  • 10 Peberkorn
  • Evt. andre krydderier (kanelstang, laurbærblade, allehånde etc)
Udstyr
  • Syltetøjsglas eller patentglas
Fremgangsmåde
  • Start med at skolde glasset du vil bruge til opbevaring. Jeg plejer at fylde det helt op med kogende vand, og smide en lille smule Atamon i vandet. Hæld det ud efter nogle minutter.
  • Kom vand, sukker, eddike, citron og krydderier i en gryde og varm det stille op. Rør rundt til sukkeret er opløst.
  • Imens gryden varmer, skræller du dine rødløg, og skærer dem i den størrelse du ønsker. De kan være meget grove, eller du kan lave dem i fine skiver. Der er frit valg. Kom løgene op i dit glas.
  • Hæld eddikelagen over løgene, og luk så glasset.
Opskriftsnoter
  • Kan spises efter nogle timer, men bør minimum stå et par dage, da de ellers stadig vil være lidt sprøde.
  • Prøv at tilsætte årstidens krydderier f.eks. kanelstang/allehånde til jul. Min favorit er et enkelt laurbærblad.
  • Hvis du ønsker at de syltede rødløg skal være enten sødere eller syrligere, så kan du skrue op og ned for sukker-mængden. Opskriften her har lidt af begge nyancer, da jeg synes bedst om dem på denne måde.
  • Har du lidt travlt, så kan du også komme rødløgene op i sukkermassen og varme/koge med i nogle minutter. Så er de klar til brug efter de er afkølet. Ellers tager det ca. 3 dage i køleskabet.
  • Har du skyllet glasset i Atamon, så kan de holde omkring 5-6 måneder på køl.
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 94kcal | Kulhydrater: 23.5g | Protein: 2.3g | Fedt: 1.6g | Kalium: 0.3mg | Sukker: 16.3g

 

Billeder

Hvad synes du?

Jeg vil selvfølgelig meget gerne høre, hvad du synes om de skønne syltede rødløg. Du kan smide en kommentar (hop derned) længere nede, og du kan også vedhæfte et billede, hvis du vil dele med os andre. Det sætter jeg super stor pris på, hvis du gør 🙂

 

Inspiration

Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)
Ramsløgspesto (opskrift)
Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift)
Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)

 

Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Tina
Tina
3 måneder siden

Hej Lars 🎄

Skal lagen op og koge eller bare varmes langsomt op?
Glæder mig til at lave og smage dem 🤩
Rigtig glædelig jul til dig 🎄
Vh. Tina

Peter P
Peter P
4 år siden

Mega lækre syltede rødløg. Var SÅ gode i vores hotdogs 🎯
Tak

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x