Syltede rødløg – perfekt til din burger, hotdog etc (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Syltede rødløg er det perfekte tilbehør til sandwich, hotdog, burger eller en salat. De smager simpelthen så godt. De ellers normalt lidt skarpe og syrlige rødløg bliver over få dag bløde og får sødme. Pga. citronen så får de også en super flot lyserød farve. Det ser næsten helt syntetisk ud…. men det er ganske naturligt.
Syltede Rødløg
Ingredienser
- 5 Rødløg
- 3 dl Eddike (klar lagereddike, eller f.eks. æbleeddike)
- 2 dl vand
- 2 spsk citronsaft (giver en mere intens farve)
- 130 gram sukker (evt. halv rørsukker)
- 10 Peberkorn
- Evt. andre krydderier (kanelstang, laurbærblade, allehånde etc)
Udstyr
- Syltetøjsglas eller patentglas
Fremgangsmåde
- Start med at skolde glasset du vil bruge til opbevaring. Jeg plejer at fylde det helt op med kogende vand, og smide en lille smule Atamon i vandet. Hæld det ud efter nogle minutter.
- Kom vand, sukker, eddike, citron og krydderier i en gryde og varm det stille op. Rør rundt til sukkeret er opløst.
- Imens gryden varmer, skræller du dine rødløg, og skærer dem i den størrelse du ønsker. De kan være meget grove, eller du kan lave dem i fine skiver. Der er frit valg. Kom løgene op i dit glas.
- Hæld eddikelagen over løgene, og luk så glasset.
Opskriftsnoter
- Kan spises efter nogle timer, men bør minimum stå et par dage, da de ellers stadig vil være lidt sprøde.
- Prøv at tilsætte årstidens krydderier f.eks. kanelstang/allehånde til jul. Min favorit er et enkelt laurbærblad.
- Hvis du ønsker at de syltede rødløg skal være enten sødere eller syrligere, så kan du skrue op og ned for sukker-mængden. Opskriften her har lidt af begge nyancer, da jeg synes bedst om dem på denne måde.
- Har du lidt travlt, så kan du også komme rødløgene op i sukkermassen og varme/koge med i nogle minutter. Så er de klar til brug efter de er afkølet. Ellers tager det ca. 3 dage i køleskabet.
- Har du skyllet glasset i Atamon, så kan de holde omkring 5-6 måneder på køl.
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du?
Jeg vil selvfølgelig meget gerne høre, hvad du synes om de skønne syltede rødløg. Du kan smide en kommentar (hop derned) længere nede, og du kan også vedhæfte et billede, hvis du vil dele med os andre. Det sætter jeg super stor pris på, hvis du gør 🙂
Inspiration
Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)
Ramsløgspesto (opskrift)
Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift)
Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hej Lars 🎄
Skal lagen op og koge eller bare varmes langsomt op?
Glæder mig til at lave og smage dem 🤩
Rigtig glædelig jul til dig 🎄
Vh. Tina
Jeg plejer lige at give det et opkog 😊
Mega lækre syltede rødløg. Var SÅ gode i vores hotdogs 🎯
Tak
Tusind tak 🙏
KH Lars 🍀
Det er seriøst noget af det letteste, og lækreste tilbehør at lave overhovedet – og så smager det altså bare helt fantastisk. God fornøjelse.
Skriv endelig, hvis du har spørgsmål.
KH Lars 🍀