Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift)

Din helt egen ramsløgspesto

Ramsløgspesto er blevet meget populært. Det hænger nok lidt sammen med at ramsløg (Allium Ursinum) er blevet genopdaget. Indtil for nogle få år siden var det mest at betegne som ukrudt, og de færreste kendte ramsløg, som egentlig er “skovens vilde hvidløg”. På engelsk kaldes det ramsons, buckrams, “wild garlic” eller bear’s garlic. Ramsløg er mildere i smagen end alm. hvidløg, hvilket gør den fantastisk til f.eks. pesto, og farven bliver fantastisk flot.

Jeg har derfor lavet en lille opskrift på, hvordan du let og ikke mindst hurtigt kan lave sådan en lækker gang grøn pesto.

 

Ingredienser

20-30 blade ramsløg
50 g cashewnødder, mandler, hasselnød, valnød eller pinjekerner
2 dl olivenolie el. raps-olie
1⁄2 lime eller citron
50 g parmesanost
salt
peber

Ovenstående rækker til ca. 2,5 dl. grøn ramsløgspesto

 

Fremgangsmåde

Rist nødderne på en tør pande til de er godt varme. De skal kun lige begynde at få farve. Det fremhæver smagen. Kom nødderne i en blender-skål.

Tilsæt herefter ramsløg (som du har skyllet godt), olie, lime/citronsaft og parmasan – altså alle de resterende ting :-). Blend det hele til en flot grøn masse. Du kan selv vælge, hvor “grovkornet” du ønsker pestoen. Til sidst smager du til med salt og peber. Hvis konsistensen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.

Det er sådan set det hele. Det er super nemt at lave, og det smager fantastisk til et dejligt italiensk brød, ostebordet, sandwich’en eller til f.eks. laksestykker.

 

Tip

  • Ramsløgspesto kan holde sig op til en uge i køleskabet pga. det høje olieindhold.
  • Pestoen kan fryses, men skal så spises inden for et par dage når den er taget op igen. Men smart, hvis man laver en stor portion på een gang.
  • Hvis du vil plante dit eget ramsløb, så kan du købe det f.eks. hos plantefrø.dk, og det er super godt at plante i et f.eks. et højbed.

 

Billeder

 

Kalorieindhold

Hvis vi regner med at ovenstående er nok til ca. 4 personer, så er indholdet
575 kcal pr. person
58,3 gram fedt
5,9 gram kulhydrater
8,2 gram protein

 

Kommentarer og spørgsmål

Du er meget velkommen til at give din mening nedenfor, og jeg skal prøve at svare på eventuelle spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner nedenfor i “informationsboksen” (de tomme stjerner øverst til højre).

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Ramsløgspesto
Opskrift af
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

Kommentarer til “Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *