Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Ramsløgspesto er blevet meget populært. Det hænger nok lidt sammen med at ramsløg (Allium Ursinum) er blevet genopdaget. Indtil for nogle få år siden var det mest at betegne som ukrudt, og de færreste kendte ramsløg, som egentlig er “skovens vilde hvidløg”. På engelsk kaldes det ramsons, buckrams, “wild garlic” eller bear’s garlic. Ramsløg er mildere i smagen end alm. hvidløg, hvilket gør den fantastisk til f.eks. pesto, og farven bliver fantastisk flot.
Jeg har derfor lavet en lille opskrift på, hvordan du let og ikke mindst hurtigt kan lave sådan en lækker gang grøn pesto. Din helt egen ramsløgpesto…
Ramsløgpesto hjemmelavet
Ingredienser
- 20-30 blade ramsløg
- 50 gram cashewnødder mandler, hasselnød, valnød eller pinjekerner
- 2 dl olivenolie el. raps-olie
- 0,5 lime eller citron
- 50 gram parmesanost
- salt
- peber
Udstyr
- Patentglas til opbevaring
Fremgangsmåde
- Rist nødderne på en tør pande til de er godt varme. De skal kun lige begynde at få farve. Det fremhæver smagen. Kom nødderne i en blender-skål.
- Tilsæt herefter ramsløg (som du har skyllet godt), olie, lime/citronsaft og parmasan - altså alle de resterende ting 🙂
- Blend det hele til en flot grøn masse. Du kan selv vælge, hvor "grovkornet" du ønsker pestoen.
- Til sidst smager du til med salt og peber. Hvis konsistensen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
- Det er sådan set det hele. Det er super nemt at lave, og det smager fantastisk til et dejligt italiensk brød, ostebordet, sandwich'en eller til f.eks. laksestykker.
Opskriftsnoter
- Ramsløgspesto kan holde sig op til en uge i køleskabet pga. det høje olieindhold.
- Pestoen kan fryses, men skal så spises inden for et par dage når den er taget op igen. Men smart, hvis man laver en stor portion på én gang.
Ernæringsfakta
Inspiration
Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift)
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Spørgsmål eller kommentarer
Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle lidt om hvad du synes om opskriften på Ramsløgspesto.
Tryk meget gerne på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, og giv gerne karakter når du skriver en kommentar (her skal du bare lige trykke på de små stjerner i kommentarrfeltet). Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.
Billeder
Kalorieindhold
Hvis vi regner med at ovenstående er nok til ca. 4 personer, så er indholdet
575 kcal pr. person
58,3 gram fedt
5,9 gram kulhydrater
8,2 gram protein
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
super let at lave. Tak
Velbekomme 🙂
Har lige lavet. Fantastisk 👏👏👏👏
Velbekomme. Dejligt at jeg ikke er den eneste der elsker ramsløgspesto 😉
[…] italienske durum boller (opskrift) Ramsløgspesto (opskrift) Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift) Hjemmelavet mayonnaise på få minutter […]
Så nærmer vi os igen 🙂
Hej Bente. Jeg skyller dem bare rigtig godt. ?
Blancherer du bladene? Men ved jo aldrig om et dyr har tisset på det eller hvem der har trådt i dem.
Bladene bliver noget slaskede efter blanchering.
Vh Bente
Smager fantastisk og er meget nem