Grove ciabattabrød – en fiberrig variant…

Introduktion

Her er en lille ekstra opskrift på groft ciabattabrød. Vores normale lækre ciabattabrød er ekstremt populære, men mange har spurgt om man ikke kan lave en “grovere version”. Selvfølgelig kan man også lave grove ciabattabrød. Og det er ligeså let…

 

Opskriften

5 fra 6 stemmer
grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift
Grove ciabattabrød
Forberedelse
5 min
Tilberedning
20 min
Hævetid
8 t
Samlet tid
25 min
 

Her er en alternativ, mere fiberrig udgave af vores populære ciabattabrød... 

Kategori: Brød
Køkken: Italiensk
Antal: 3 brød
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
 • 700 gram vand
 • 18 gram fin salt
 • 1 Lille smule gær kugle på ca 1 cm i diameter
 • 800 gram fuldkornsspeltmel (14-15 g protein / 100 gram)
Fremgangsmåde
Dejen
 1. Forbered dejen ca. 8-18 timer før laver du skal bruge brødene. Opløs vand, gær og salt i en skål. Rør melet i med en gaffel eller lignende. Dejen er ret "våd". Du behøver ikke at røre længe (ca. 20-30 sek). Melet skal bare være vådt.

 2. Stil skålen på køkkenbordet i i 8-18 timer plastik over (en skåret frysepose etc). Jo længere den står, jo mere syrlighed får brødet. 

Bagningen
 1. Start med at tænde ovnen på maximal varm (275-300 grader) - gerne varmluft hvis du kan. Det giver lidt ekstra varme og sprød skorpe.

 2. Når ovnen har nået temperaturen i 10-15 minutter så er brødene klar til at blive lavet. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud. Herefter skal dejen vendes sammen 2-4 gange, hvor du tager den ene kant og vender helt over til modsatte side. Den er meget våd, så du skal gøre det hurtigt, så det ikke klistrer for meget. Må IKKE æltes.

 3. Herefter deles dejen i 3 aflange stykker lige store stykker. Hav en bradepande med bagepapir klar. Rul hvert stykke i melet, og træk lidt ud, så det passer på bradepanden (på tværs). 

 4. Bages så direkte i den brandvarme ovne i ca. 18-20 minutter på anden nederste rille. Brødenes skal helst have lidt sort skorpe/pletter før brødet er perfekt.

Opskriftsnoter
 • Fuldkornsspelt fra Rema1000 har ca. 10% fibre, og 15g protein pr. 100 g., så det er perfekt til de grove ciabattabrød. Du kan formentligt også bruge alle de andre fuldkornsspelt typer.
 • En anden mulighed er at bruge f.eks. grahamsmel, hvor du kommer bruger 300 gram grahamsmel, og 500 gram hvedemel (>12g protein pr. 100g)
 • Du kan også tilsætte lidt kerner, hvis du har sådan en blanding. Dog ikke mere end 50-100 gram.

Se evt. opskriften på verdens bedste ciabattabrød, hvor der er flere billeder af dejen og hvordan den skal formes / håndteres.

 

Billeder

grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift

Kommentarer eller spørgsmål?

Skriv gerne, hvis du har nogle spørgsmål. Du må også meget gerne trykke på de 5 stjerner over billedet på opskriften 🙂 Alternativt kan du give opskriften stjerner i forbindelse med at du skriver en kommentar…

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

5 tanker om “Grove ciabattabrød – en fiberrig variant…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.