Grove ciabattabrød – en fiberrig variant…

Introduktion

Her er en lille ekstra opskrift på groft ciabattabrød. Vores normale lækre ciabattabrød er ekstremt populære, men mange har spurgt om man ikke kan lave en “grovere version”. Selvfølgelig kan man også lave grove ciabattabrød. Og det er ligeså let…

 

Opskriften

grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift

Grove ciabattabrød

Her er en alternativ, mere fiberrig udgave af vores populære ciabattabrød... 
4.72 fra 32 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hævetid: 8 timer
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 3 brød
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
 • 700 gram vand
 • 18 gram fin salt
 • 1 Lille smule gær kugle på ca 1 cm i diameter
 • 800 gram fuldkornsspeltmel (14-15 g protein / 100 gram)
Fremgangsmåde
Dejen
 • Forbered dejen ca. 8-18 timer før laver du skal bruge brødene. Opløs vand, gær og salt i en skål. Rør melet i med en gaffel eller lignende. Dejen er ret "våd". Du behøver ikke at røre længe (ca. 20-30 sek). Melet skal bare være vådt.
 • Stil skålen på køkkenbordet i i 8-18 timer plastik over (en skåret frysepose etc). Jo længere den står, jo mere syrlighed får brødet. 
Bagningen
 • Start med at tænde ovnen på maximal varm (275-300 grader) - gerne varmluft hvis du kan. Det giver lidt ekstra varme og sprød skorpe.
 • Når ovnen har nået temperaturen i 10-15 minutter så er brødene klar til at blive lavet. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud. Herefter skal dejen vendes sammen 2-4 gange, hvor du tager den ene kant og vender helt over til modsatte side. Den er meget våd, så du skal gøre det hurtigt, så det ikke klistrer for meget. Må IKKE æltes.
 • Herefter deles dejen i 3 aflange stykker lige store stykker. Hav en bradepande med bagepapir klar. Rul hvert stykke i melet, og træk lidt ud, så det passer på bradepanden (på tværs). 
 • Bages så direkte i den brandvarme ovne i ca. 18-20 minutter på anden nederste rille. Brødenes skal helst have lidt sort skorpe/pletter før brødet er perfekt.
Opskriftsnoter
 • Fuldkornsspelt fra Rema1000 har ca. 10% fibre, og 15g protein pr. 100 g., så det er perfekt til de grove ciabattabrød. Du kan formentligt også bruge alle de andre fuldkornsspelt typer.
 • En anden mulighed er at bruge f.eks. grahamsmel, hvor du kommer bruger 300 gram grahamsmel, og 500 gram hvedemel (>12g protein pr. 100g)
 • Du kan også tilsætte lidt kerner, hvis du har sådan en blanding. Dog ikke mere end 50-100 gram.
Se evt. opskriften på verdens bedste ciabattabrød, hvor der er flere billeder af dejen og hvordan den skal formes / håndteres.

følg mig på instagram

 

Billeder

grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift

Kommentarer eller spørgsmål?

Skriv gerne, hvis du har nogle spørgsmål. Du må også meget gerne trykke på de 5 stjerner over billedet på opskriften 🙂 Alternativt kan du give opskriften stjerner i forbindelse med at du skriver en kommentar…

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

22 thoughts on “Grove ciabattabrød – en fiberrig variant…

 • 31. juli 2022 kl. 11:42
  Permalink

  Hej Lars.
  Super lækker opskrift.
  Jeg brugte fuldkornsspeltmel og 50 gr blandede kerner. Jeg har bagt det som to lange brød i stedet for tre flutes, så er der lidt mere krumme og mindre skorpe pr skive, som vi godt kan lide det herhjemme 😊
  Jeg har noget grahams-speltmel, som jeg spekulere på, om jeg kan bruge næste gang. Skal jeg evt bruge noget almindeligt speltmel lært evt manitobamel også, for at det ikke bliver for tørt? Hvad vil du skyde på at forholdet skal være så?
  Mange hilsner Gry

  Besvar
 • Pingback: Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift) | Livets små ting

 • 2. september 2020 kl. 17:23
  Permalink

  Hej:0) Tusind tak! Jeg har lige bagt brødene, og oh fryd! Jeg vil gerne lige høre, hvordan du opbevarer brødene? Mht at fryse dem, blir de så ligeså gode, når man varmer dem direkte fra frost? Skal de tø op inden?

  Besvar
  • 2. september 2020 kl. 17:27
   Permalink

   Jeg spiser dem med det samme 😉 men ellers fryser jeg dem ned. Når jeg skal bruge dem så i en varm ovn ca 180-200 grader i 12-14 minutter. Ovnen skal være varm og jeg skyller hurtigt de frosne brød under vandhanen og så direkte i ovnen. Så bliver de 95% som friskbagte igen. Super lækre 👍👍👌.Men friskbagte er bedst 😊

   Besvar
 • Pingback: Ramsløgspesto - ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift) | Livets små ting

 • Pingback: Verdens bedste pizzabund af en god pizzadej (opskrift) | Livets små ting

 • 28. december 2018 kl. 07:37
  Permalink

  Hej Lars

  Jeg sidder lige nu og ser brødene blive bagt i ovnen. Jeg er virkelig spændt på at se det endelige redultat. Jeg kan dog allerede se, at de ikke bliver lige så “store” og luftige som dine.

  Min dej var meget våd, selv om jeg fulgte opskriften. Den var derfor meget svær at atbejdd med og var næsten ikke til at få over på bradepladen og klaskede en del sammen. Jeg anvendte fuldkornsspeltmel.

  Kan jeg anvende lidt mere mel næste gang, eller går det ud over lufthullerne?

  Eller kan det skyldes, at jeg anvendte tørgær? Jeg anvendte 1 tsk per 500 g mel.

  Brødene lå på bradepanden i 20 minutter inden de kom i ovnen, måske det er derfor, at de er klappet sammen sammenlignet med dine billeder?

  Godt nytår

  Besvar
  • 28. december 2018 kl. 07:42
   Permalink

   Hej Lars

   Jeg sidder lige nu og ser brødene blive bagt i ovnen. Jeg er virkelig spændt på at se det endelige redultat. Jeg kan dog allerede se, at de ikke bliver lige så “store” og luftige som dine.

   Min dej var meget våd, selv om jeg fulgte opskriften. Den var derfor meget svær at atbejdd med og var næsten ikke til at få over på bradepladen og klaskede en del sammen. Jeg anvendte fuldkornsspeltmel.

   Kan jeg anvende lidt mere mel næste gang, eller går det ud over lufthullerne?

   Eller kan det skyldes, at jeg anvendte tørgær? Jeg anvendte 1 tsk per 500 g mel.

   Brødene lå på bradepanden i 20 minutter inden de kom i ovnen, måske det er derfor, at de er klappet sammen sammenlignet med dine billeder?

   Godt nytår

   Besvar
  • 28. december 2018 kl. 07:44
   Permalink

   Hej christian.
   Dejen skal være meget våd. Mht tørgær så har jeg ikke prøvet det. Hvis dejen er hævet flot op så burde der ikke være noget der.

   ‘Fejlen’ ligger formentlig i at du ikke bager dem med det samme. Når brødene ligger på bradepanden så mister de luftboblerne så jo længere de ligger der jo mindre huller kommer der ?

   Så næste gang skal du ikke ‘være i god tid’ ? men derimod bare vende dejen ud og dele den i de 3 brød for så at smide dem direkte ind i den brandvarme ovn.

   Held og lykke ?? og godt nytår.

   Besvar
   • 28. december 2018 kl. 08:07
    Permalink

    Hej Lars

    Tak for hurtig svar. Jeg tror jeg forsøger mig igen i aften eller i morgen tidlig. ☺️

    Dejen hævede til ca. dobbelt størrelse, så er det nok?

    Næste gang gør jrg ovnen klar i god tid ?? Du skriver at dejen bare skal vendes ud og deles i 3. Skal den ikke vendes nogle gange i melet før den deles?

    Besvar
    • 28. december 2018 kl. 09:55
     Permalink

     Fint med hævning. Dejen skal vendes ud og vendes ind over sig selv i melet en 3-4 gange… Uden at ælte den. Bare lige hurtigt vippe den ene side over til modsatte : nord til syd, ø-v, s-n og v-ø ?

     Og så deles i 3 og på pladen og direkte i ovnen ?

     Besvar
 • 15. november 2018 kl. 19:22
  Permalink

  Har du nogen erfaring i at bage brødene på en bagesten? Jeg tænker, at sådan én vil være rigtig god til at holde på varmen i ovnen, men muligvis kan give brødene for meget varme i bunden…

  Besvar
  • 15. november 2018 kl. 19:24
   Permalink

   Hej Louise.
   Det kan du sagtens gøre. Det giver faktisk en lille smule ekstra højde på brødet…. Det er længe siden jeg har prøvet ?
   Du må meget gerne give en tilbagemelding når du har bagt dem ? evt med et billede.

   Mvh Lars ?

   Besvar
   • 12. november 2019 kl. 10:29
    Permalink

    Har du et på tip, hvis jeg gerne vil bage dem som boller?

    Besvar
    • 12. november 2019 kl. 10:39
     Permalink

     Hej Christina. Du skal bare følge opskriften, og så dele dem i “bolle-størrelse”. Når du bager dem skal du give dem et par minutter mindre. Det er vigtigt at ovnen kører på maximal varme, og gerne varmluft, så varmen fordeler sig hurtigst muligt. Farven skal være mørk (og lidt sort i kanterne).

     Pøj pøj

     Besvar
 • 19. august 2018 kl. 11:21
  Permalink

  Bagte gode ciabattabrød forleden dag og de blev spist til sidste krumme. Dog vil jeg spørge om 2 ting. Skorpen var ikke knasende sprød men ovnen havde været varm i 15 min efter ovnens signal for max temperatur var opnået. Hvad kan det skyldes? NB. Brugte hvedeklid, hvedemel og Ø landshvede.
  Lufthullerne var mindre end i dine og æltede ikke dejen. Hævede dejen i 12 timer og vendte dejen inden bagning. Forklaring på mindre lufthuller?

  Besvar
  • 19. august 2018 kl. 12:02
   Permalink

   Hej Dorte.
   Godt spørgsmål. Måske melet eller klid… Alternativt kan du give dem et par minutter mere på max varmluftsvarme.

   Ved de grove brød bliver hullerne lidt mindre men det kan variere mellem meltyper…
   Lyder til de var gode alligevel ????

   Besvar
  • 19. august 2018 kl. 12:04
   Permalink

   En sidste ting er at det kan være sammenklapningen af dejen. Man skal undgå at rulle og presse da den så mister lufthullerne. Men det lyder til du har helt styr på den del ??

   Besvar
 • 30. juli 2018 kl. 16:10
  Permalink

  De her brød er min nye favorit. Jeg prøvede først at lave dem hvor ovnen kun havde været varm i nogle minutter, og de var fine, men manglede lidt, da dejen var lidt “tung” i bunden. Dagen efter prøvede jeg igen, hvor jeg lod ovnen være varm i 15 minutter før brødede kom ind. DET gjorde forskellen. De var super lækre, og smager himmelsk til ostebordet her i sommervarmen 🙂

  Tusind tak

  Besvar
  • 31. juli 2018 kl. 10:05
   Permalink

   Hej Marie.
   Fedt med den fine tilbagemelding ?
   Det er nemlig helt rigtigt at ovnen skal være godt gennemvarm ellers vil temperaturen falde meget når ovnen åbnes og dejen sættes ind da det kun er luften der har nået temperaturen og den suser ud når der åbnes og holdes lidt kølig af dejen efterfølgende.

   Rigtig god dag
   Mange hilsner
   Lars

   Besvar
 • 13. juli 2018 kl. 21:37
  Permalink

  Hej Lars
  Det ser bare gode ud. 🙂 Jeg laver dejen til boller i stedet for eller halv boller halv brød og så i fryseren og så er der altid til en frokostbolle eller lignende

  Besvar
 • 13. juli 2018 kl. 21:00
  Permalink

  De er bare gode. ❤️❤️❤️

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.