Brød og bagværkItalienskOpskriftTilbehør

Grove ciabattabrød – en fiberrig variant…

Introduktion

Her er en lille ekstra opskrift på groft ciabattabrød. Vores normale lækre ciabattabrød er ekstremt populære, men mange har spurgt om man ikke kan lave en “grovere version”. Selvfølgelig kan man også lave grove ciabattabrød. Og det er ligeså let…

 

Opskriften

grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift

Grove ciabattabrød

Her er en alternativ, mere fiberrig udgave af vores populære ciabattabrød... 
4.68 fra 34 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hævetid: 8 timer
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 3 brød
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 700 gram vand
  • 18 gram fin salt
  • 1 Lille smule gær kugle på ca 1 cm i diameter
  • 800 gram fuldkornsspeltmel (14-15 g protein / 100 gram)
Fremgangsmåde
Dejen
  • Forbered dejen ca. 8-18 timer før laver du skal bruge brødene. Opløs vand, gær og salt i en skål. Rør melet i med en gaffel eller lignende. Dejen er ret "våd". Du behøver ikke at røre længe (ca. 20-30 sek). Melet skal bare være vådt.
  • Stil skålen på køkkenbordet i i 8-18 timer plastik over (en skåret frysepose etc). Jo længere den står, jo mere syrlighed får brødet. 
Bagningen
  • Start med at tænde ovnen på maximal varm (275-300 grader) - gerne varmluft hvis du kan. Det giver lidt ekstra varme og sprød skorpe.
  • Når ovnen har nået temperaturen i 10-15 minutter så er brødene klar til at blive lavet. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud. Herefter skal dejen vendes sammen 2-4 gange, hvor du tager den ene kant og vender helt over til modsatte side. Den er meget våd, så du skal gøre det hurtigt, så det ikke klistrer for meget. Må IKKE æltes.
  • Herefter deles dejen i 3 aflange stykker lige store stykker. Hav en bradepande med bagepapir klar. Rul hvert stykke i melet, og træk lidt ud, så det passer på bradepanden (på tværs). 
  • Bages så direkte i den brandvarme ovne i ca. 18-20 minutter på anden nederste rille. Brødenes skal helst have lidt sort skorpe/pletter før brødet er perfekt.
Opskriftsnoter
  • Fuldkornsspelt fra Rema1000 har ca. 10% fibre, og 15g protein pr. 100 g., så det er perfekt til de grove ciabattabrød. Du kan formentligt også bruge alle de andre fuldkornsspelt typer.
  • En anden mulighed er at bruge f.eks. grahamsmel, hvor du kommer bruger 300 gram grahamsmel, og 500 gram hvedemel (>12g protein pr. 100g)
  • Du kan også tilsætte lidt kerner, hvis du har sådan en blanding. Dog ikke mere end 50-100 gram.
Se evt. opskriften på verdens bedste ciabattabrød, hvor der er flere billeder af dejen og hvordan den skal formes / håndteres.

følg mig på instagram

 

Billeder

grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift grove ciabattabrød italienske brød groft fuldkorsbrød opskrift

Kommentarer eller spørgsmål?

Skriv gerne, hvis du har nogle spørgsmål. Du må også meget gerne trykke på de 5 stjerner over billedet på opskriften 🙂 Alternativt kan du give opskriften stjerner i forbindelse med at du skriver en kommentar…

Følg
Giv besked ved
guest

22 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Gry
Gry
1 År siden

Hej Lars.
Super lækker opskrift.
Jeg brugte fuldkornsspeltmel og 50 gr blandede kerner. Jeg har bagt det som to lange brød i stedet for tre flutes, så er der lidt mere krumme og mindre skorpe pr skive, som vi godt kan lide det herhjemme 😊
Jeg har noget grahams-speltmel, som jeg spekulere på, om jeg kan bruge næste gang. Skal jeg evt bruge noget almindeligt speltmel lært evt manitobamel også, for at det ikke bliver for tørt? Hvad vil du skyde på at forholdet skal være så?
Mange hilsner Gry

trackback
3 år siden

[…] italienske durum boller (opskrift) Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift) Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift) Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce […]

Jeanett Krohn Rasmussen
Jeanett Krohn Rasmussen
3 år siden

Hej:0) Tusind tak! Jeg har lige bagt brødene, og oh fryd! Jeg vil gerne lige høre, hvordan du opbevarer brødene? Mht at fryse dem, blir de så ligeså gode, når man varmer dem direkte fra frost? Skal de tø op inden?

trackback
3 år siden

[…] Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift) Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift) […]

trackback
4 år siden

[…] italienske durum boller (opskrift) Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift) Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift) Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce […]

Christian
Christian
5 år siden

Hej Lars

Jeg sidder lige nu og ser brødene blive bagt i ovnen. Jeg er virkelig spændt på at se det endelige redultat. Jeg kan dog allerede se, at de ikke bliver lige så “store” og luftige som dine.

Min dej var meget våd, selv om jeg fulgte opskriften. Den var derfor meget svær at atbejdd med og var næsten ikke til at få over på bradepladen og klaskede en del sammen. Jeg anvendte fuldkornsspeltmel.

Kan jeg anvende lidt mere mel næste gang, eller går det ud over lufthullerne?

Eller kan det skyldes, at jeg anvendte tørgær? Jeg anvendte 1 tsk per 500 g mel.

Brødene lå på bradepanden i 20 minutter inden de kom i ovnen, måske det er derfor, at de er klappet sammen sammenlignet med dine billeder?

Godt nytår

Christian
Christian
Svar til  Christian
5 år siden

Hej Lars

Jeg sidder lige nu og ser brødene blive bagt i ovnen. Jeg er virkelig spændt på at se det endelige redultat. Jeg kan dog allerede se, at de ikke bliver lige så “store” og luftige som dine.

Min dej var meget våd, selv om jeg fulgte opskriften. Den var derfor meget svær at atbejdd med og var næsten ikke til at få over på bradepladen og klaskede en del sammen. Jeg anvendte fuldkornsspeltmel.

Kan jeg anvende lidt mere mel næste gang, eller går det ud over lufthullerne?

Eller kan det skyldes, at jeg anvendte tørgær? Jeg anvendte 1 tsk per 500 g mel.

Brødene lå på bradepanden i 20 minutter inden de kom i ovnen, måske det er derfor, at de er klappet sammen sammenlignet med dine billeder?

Godt nytår

Christian
Christian
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Hej Lars

Tak for hurtig svar. Jeg tror jeg forsøger mig igen i aften eller i morgen tidlig. ☺️

Dejen hævede til ca. dobbelt størrelse, så er det nok?

Næste gang gør jrg ovnen klar i god tid ?? Du skriver at dejen bare skal vendes ud og deles i 3. Skal den ikke vendes nogle gange i melet før den deles?

Louise
Louise
5 år siden

Har du nogen erfaring i at bage brødene på en bagesten? Jeg tænker, at sådan én vil være rigtig god til at holde på varmen i ovnen, men muligvis kan give brødene for meget varme i bunden…

Christina
Christina
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Har du et på tip, hvis jeg gerne vil bage dem som boller?

Dorte Høy-Caspersen
Dorte Høy-Caspersen
5 år siden

Bagte gode ciabattabrød forleden dag og de blev spist til sidste krumme. Dog vil jeg spørge om 2 ting. Skorpen var ikke knasende sprød men ovnen havde været varm i 15 min efter ovnens signal for max temperatur var opnået. Hvad kan det skyldes? NB. Brugte hvedeklid, hvedemel og Ø landshvede.
Lufthullerne var mindre end i dine og æltede ikke dejen. Hævede dejen i 12 timer og vendte dejen inden bagning. Forklaring på mindre lufthuller?

Marie Haslev
Marie Haslev
5 år siden

De her brød er min nye favorit. Jeg prøvede først at lave dem hvor ovnen kun havde været varm i nogle minutter, og de var fine, men manglede lidt, da dejen var lidt “tung” i bunden. Dagen efter prøvede jeg igen, hvor jeg lod ovnen være varm i 15 minutter før brødede kom ind. DET gjorde forskellen. De var super lækre, og smager himmelsk til ostebordet her i sommervarmen 🙂

Tusind tak

Ulrike
Ulrike
5 år siden

Hej Lars
Det ser bare gode ud. 🙂 Jeg laver dejen til boller i stedet for eller halv boller halv brød og så i fryseren og så er der altid til en frokostbolle eller lignende

Jeanette
Jeanette
5 år siden

De er bare gode. ❤️❤️❤️

22
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x