OpskriftTilbehør

Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift)

Hjemmelavet Mayo

Hjemmelavet mayonnaise er super let at lave, og så slipper du for en masse tilsætningsstoffer / emulgatorer etc. alt sammen for at få holdbarheden og konsistensen til at holde bedre.

Der er rigtig mange opskrifter på en hjemmelavet mayonnaise. Jeg er nået frem til denne opskrift, da den aldrig fejler, og kun tager et minuts tid at lave. Perfekt til sandwich, pommes frites eller lignende.

 

hjemmelavet mayonnaise med stavblender blender mayonaise majonæse sådan laver du hvordan laver man mayonæse opskrift på

Hjemmelavet Mayonnaise

Her er en lynhurtig opskrift på hjemmelavet mayonnaise, hvor du smider det hele i et glas og bruger din stavblender. Tager et par minutter, og så er du klar. 1 portion giver ca. 2 dl, så der er en pæn portion til 6-8 personer.
4.41 fra 15 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk, Fransk
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 2 minutter
Antal: 1 portion
Kalorier: 231kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 æg
  • 2 dl let olie (solsikke- eller vindruekerne)
  • 0.5 tsk fint salt (dobbelt op ved flagesalt)
  • 2 tsk hvidvinseddike (alternativt citronsaft - gerne halv/halv)
  • 1 tsk sennep
  • evt Peber / Paprika
Udstyr
  • Stavblender
  • Glas til at blende i
Fremgangsmåde
  • Slå ægget ud i glasset, og tilsæt de resterende ting på én gang. Du behøver ikke komme olien langsomt i når du laver mayonnaise på denne måde.
  • Tag din stavblender, og blend fra bunden. Max hastighed, og se hvordan æg og olie blandes til en flot hvid mayonaise. Bliv ved til al den frie olie er optaget i den hvide masse.
  • Smag til med peber, salt og evt. citron, hvis du synes der mangler. Tilsæt evt. lidt ekstra sennep også. Smag og behag.
  • That's it. Velbekomme
Opskriftsnoter
  • Brug et patentglas (som det fra billede). Så kan du let have mayonnaisen stående i køleskabet i et par uger.
  • Tilsæt evt. lidt paprika (stødt) ca. 0,5 tsk pr. portion. Det giver en virkelig skøn smag.
  • Du kan også bruge oliven- og majsolie - MEN vær opmærksom på at smagen fra olien vil være noget gennemtrængende. Jeg synes det bliver for meget - men det er smag og behag. 
  • Jeg er klar over at de "kolde olier" såsom solsikke- og vindruekerneolie indeholder lidt større mængde af de usunde fedtsyrer - men jeg mener stadig at skal man lave noget ordentligt, så skal man også benytte de rigtige ingredienser. Så må man spise lidt mindre, hvis man vil være helt sund.
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 231kcal | Kulhydrater: 0.2g | Protein: 0.8g | Fedt: 25.7g | Mættet fedt: 2.7g | Flerumættet fedt: 15.9g | Monoumættet fedt: 5.7g | Kolesterol: 26.5mg | Natrium: 21.6mg | Kalium: 8.2mg | A vitamin: 80IU | Calcium (kalk): 4mg | Jern: 0.2mg

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Kommentarer og spørgsmål?

Du er selvfølgelig velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet længere nede. Har du gode tips til, hvordan du plejer at gøre din hjemmelavede mayonnaise endnu bedre, så vil jeg MEGET gerne høre om det.

 

Inspiration

Er du på udkig efter Aioli, så se min opskrift her:
Super let hjemmelavet Aioli – med et pift (opskrift)

Følg
Giv besked ved
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Benny
Benny
1 År siden

Vi manglede mayonnaise efter lukketid.
Det blev rigtigt godt.
Tak for hjælpen 🙂

Søren
Søren
3 år siden

Hvor længe kan det ca. holde sig?

Helle bjørnskov
Helle bjørnskov
4 år siden

Kan man ikke bruge rapsolie ?

7
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x