Super let hjemmelavet Aioli – med et pift (opskrift)

Introduktion

Hjemmelavet Aioli er den perfekte smørrelse til sandwich eller burger. Hjemmelavet Aioli er næsten det samme som mayonnaise, men hvor man har tilsat lidt hvidløg. Jeg plejer også at tilsætte en lille smule chili til min Aioli, da jeg synes det giver en fantastisk kant – uden at blive for stærk (til børnene). Det kan selvfølgelig undlades.

Herunder får du min opskrift, så du let kan lave din egen Aioli med eller uden chili – det er op til dig. Det eneste udstyr det kræver er en stavblender – alternativt en alm. blender.

 

hjemmelavet aioli med hvidløg og chili stavblender opskrift sådan laver man aioli hvordan laver man hjemmelavet aiola

Super let hjemmelavet aioli - med et lille pift (opskrift)

Her er verdens letteste opskrift på hjemmelavet aioli. Det tager 1-2 minutter, og smager fantastisk i sandwich, som tilbehør til pommes frites og lignende. Der bliver ca. 2 dl - nok til 6-8 sandwich / personer.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk, Fransk
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 2 minutter
Antal: 1 portion
Kalorier: 232kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 æg
  • 0,5 tsk fint salt (brug ca. dobbelt ved flagesalt)
  • 2 tsk hvidvinseddike (eller citronsaft - gerne halv/halv)
  • 2 dl solsikke- eller vindruekerneolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp knust chili (kan undlades)
  • Stavblender
Fremgangsmåde
  • Kom hele molevitten op i et glas, hvor din stavblender passer i. Du kan også benytte dig af en almindelig blender, hvis ud ikke har en stavblender.
  • Blend på maximal hastighed, og se det hele samle sig til en flot hvid aioli. Bliv ved til al olien er optaget af den flotte hvide masse. 
  • Smag til med salt, peber og lidt ekstra citron, hvis du synes der mangler.
  • Stil på køl til du skal spise
Opskriftsnoter
  • Brug et patentglas. Det gør det lettere at opbevare, og ser pænt ud på bordet.
  • Du kan også lave mayo-delen først, og så tilsætte hvidløget bagefter. 
  • Tilsæt evt. chili for en Aioli med lidt ekstra kant. Perfekt til burgere / sandwich. Kan undlades.
  • Du kan sagtens følge min opskrift på mayonnaise (og så efterfølgende tilsætte hvidløg og chili). Sennep plejer man at undlade i Aioli, men det gør ikke noget.
  • Tilsæt evt. 0.5 tsk paprika (pr. portion). Det giver en god smag. 
  • Prøv at blende lidt rød peberfrugt med i. Det giver en flot rødlig farve.
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 232kcal | Kulhydrater: 0.5g | Protein: 0.8g | Fedt: 25.7g | Mættet fedt: 2.7g | Flerumættet fedt: 15.9g | Monoumættet fedt: 5.7g | Kolesterol: 26.5mg | Natrium: 21.6mg | Kalium: 8.2mg | A vitamin: 1.6% | Calcium (kalk): 0.4% | Jern: 0.9%

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Jeg vil meget gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv gerne nedenfor i kommentarfeltet. Du kan også vedhæfte et billede, hvis du har lyst. Du må meget gerne skrive, hvis du har en måde at gøre din Aioli endnu bedre…

God fornøjelse.

 

Inspiration

Er du vild med Aioli, så kig også nærmere på min hjemmelavede mayonnaise:
Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 spændende tanker om emnet “Super let hjemmelavet Aioli – med et pift (opskrift)