Fondue Comté – Ostefondue (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Hvis du har været i Jura området i det nordlige Bourgogne, så er du måske stødt på Fondue Comté når du har besøgt det små restaurationer rundt i området. Fondue kender de fleste, og Comté er en stor hård ost fra området.
I den lille by Arbois ligger restaurantet La Finette, som har ligget der i evigheder. La Finette laver de klassiske franske retter, som løgsuppe og ikke mindst Fondue Comté. Priserne er yderst fine. Ca 100 Euro for 4 personer inkl. drikkevarer. Du kan læse mere her: Tripadvisor eller på Google Maps.

Nå, men opskriften på den klassiske franske ostefondue (fondue comté) kommer lige her.
Opskriften

Ostefondue - Fondue Comté
Ingredienser
- 600 gram Comté ost - lagret 8 måneder
- 400 gram Comté ost - lagret 14 måneder
- 5 dl Côtes du Jura hvidvin
- 1 knust fed hvidløg
- Muskatnød
- Gammelt brød skåret i store tern (eller bare i skiver)
Fremgangsmåde
- Gnid fonduegryden med hvidløgsfed. Skær Comtéen i tynde strimler, eller riv den, og kom den i gryden.
- Varm op og tilsæt hvidvinen. Hæld den i lidt efter lidt og rør konstant med en træske, indtil Comtéen er helt smeltet.
- Du kan justere konsistensen ved at tilsætte lidt mere vin, hvis den er for tyk.
- Smag til med friskkværnet muskatnød. Bliv ved med at røre rundt hele tiden mens du tilsætter muskatnød. Fonduen skal have udseende af en glat og homogen creme.
- Tænd fondueblusset på bordet. Sæt gryden henover og rør godt rundt indtil i begynder osteeventyret.
- Velbekomme
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Inspiration
Quiche Lorraine – fransk ostetærte med bacon/flæsk
Tartar med confiteret æggeblomme og chips af skorzonerrødder (opskrift)
Laksefragilité med 2 slags laks (opskrift)
Kommentarer og spørgsmål?
Har du prøvet ostefondue, og hvad tænker du om det? Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Fondue med Comté ost er super lækkert, men man skal klar have både champignon, portobello etc at supplere med. Ellers kan det godt blive lidt fedt i længden 🙂
Elsker det…
Helt enig. Tak for ordene 💪