Quiche Lorraine – fransk ostetærte med bacon/flæsk

Introduktion

Quiche Lorraine er en fransk ostetærte med æg, fløde, bacon/flæsk og ost. Quiche er en klassiker inden for det franske køkken og er en ovnbagt ret af æg og mælk eller fløde på en tærtedej. Der kan tilsættes alt lige fra røget fisk, kogt og hakket kød, diverse grønsager eller ost, der ofte kommes i æggemassen, inden den bages. En klassisk quiche er ikke dækket af et “dej-låg”, men er en helt åben tærte. Den kan selvfølgelig pyntes med tomatskiver eller dejstrimler.

Vi har fået denne tærte hjemme hos os gennem hele mit liv. Vi har været meget i Frankrig/Alsace, og her er den spist med glæde. Den er let at lave, og så smager den simpelthen bare fantastisk. Quiche Lorraine er min yndlingstærte.

quiche lorraine opskrift ostetærte med bacon og spæk æg tærtedej fransk quichelorraine

Quiche Lorraine

En let opskrift på den lækreste Quiche Lorraine tærte med ost, æg, bacon og muskatnød.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 790kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Tærtedej
  • 175 gram hvedemel
  • 1/4 tsk fint salt
  • 125 gram smør (koldt)
  • 1 æggeblomme
  • 4 spsk vand (koldt)
Quiche Lorraine
  • 200 gram usaltet stegeflæsk uden ben/svær (alternativt bacon el. røget skinke i tern)
  • 300 gram Emmentaler el. Gruyere ost (eller brug hvad du har)
  • 4 æg
  • 3 dl fløde 13%
  • 1/4 tsk muskatnød (revet)
  • 1/4 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
Udstyr
  • Tærtefad på ca 24 cm i diameter
Fremgangsmåde
Tærtedej
  • Mel og salt kommes i en skål. Skær smøret i små stykker og kom ned i melet. Brug en kniv til at hakke dejen sammen, så det ser ud som revet ost.
  • Tilsæt så æg og vand. Saml det til en kugle uden at bruge hænderne for meget, da dejen ellers bliver for varm. Tryk kuglen lidt flad og læg den i køleskab i ca. 30-45 minutter (dækket af en plastikpose).
  • Det er lettere at bruge en røremaskine, så du ikke behøver kniv/fingrene til at samle med.
Quiche Lorraine
  • Tænd ovnen på 225 grader alm. varme.
  • Steg flæsk/bacon på en varm pande til det er mørt og har fået farve. Det skal ikke være knasende men bare stegt. Kom det op på sugende papir (f.eks. køkkenrulle).
  • Skær osten i tern.
  • Rul tærtedejen ud og beklæd din tærteform. Prik lidt huller i bunden med en gaffel og bag i 10 min. ved 225 grader (midt i ovnen).
  • Tag den så ud og fordel ost, bacon/flæsk. Pisk æggene med en gaffel, tilsæt fløde og krydderier, og hæld det over ost/bacon.
  • Kom tærten retur i ovnen og bag ca. 30 minutter mere midt i ovnen - men sænk temperaturen til 200 grader.
Opskriftsnoter
  • Du kan lave en "grov variant" af tærtedejen, hvor du udskifter 50 gram hvedemel med grahamsmel. 
  • Brug 1 1/2 portion til et stort 32cm tærtefad.
  • For en lidt mindre kalorietung udgave så erstat halvdelen af fløde med mælk, og brug en mager ost.
👇
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 790kcal | Kulhydrater: 33g | Protein: 32g | Fedt: 59g

 

 

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også MEGET gerne trykke på de 5 stjerner under billedet i opskriften. På den måde er du med til at udbrede opskriften i diverse søgemaskiner. Du er som altid også meget velkommen til at smide en kommentar nedenfor (hop til kommentarer). Du kan også give opskriften stjerner i kommentarfeltet. Det vil også tæller med i den samlede bedømmelse. På forhånd tusind tak.

 

Inspiration

Der er altid plads til yderligere inspiration. Quiche Lorraine kan serveres som forret til f.eks.

Lækker hel oksemørbrad sous vide eller som mørbradbøf (Tournedos)(opskrift)
Verdens bedste flødekartofler – perfekt tilbehør (opskrift)
Tournedos Rossini – mørbrad og foie gras (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




3 tanker om “Quiche Lorraine – fransk ostetærte med bacon/flæsk

  • 18. oktober 2021 kl. 11:57
    Permalink

    Det er den bedste opskrift jeg har prøvet.
    Mums, den skal gentages.

    Besvar
  • 2. december 2020 kl. 15:50
    Permalink

    Min favorit. Elsker ostetærte. Specielt quiche Loraine

    Besvar