Laksefragilité med 2 slags laks (opskrift)

Introduktion

Denne forret er en klassiker i mit køkken, stærkt inspireret af en af Danmarks bedste kokke når det gælder fisk og skaldyr: Puk Lyskjær Larsen fra restaurant Rudolf Mathis. Den består af mange elementer som med fordel kan gøres klar inden gæsterne kommer.

 

Opskrift

opskrift forret laks butterdej laksefragilite velsmagende foret

Laksefragilité med 2 slags laks

En lækker forret som med garanti vil falde i god jord hos dine gæster.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Forret
Køkken: Dansk, Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Kalorier: 780kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 1 rulle butterdej eller 2 plader
  • 250 gram frisk spinat
  • 150 gram rå laks
  • 100 gram røget laks
  • 2 bøftomater (store) eller 4 almindelige tomater
Til marinaden
  • 1/2 dl olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk hakket frisk koriander
  • Lidt hvid peber og salt
Sauce beurre blanc
  • 2 bananskalotteløg (store)
  • 2 dl hvidvin
  • 200 gram smør
  • salt og peber (en lille smule)
  • Citronsaft (smages til - få dråber)
  • 2 spsk fløde
Udstyr
  • Gryde
  • Ovn
Fremgangsmåde
Butterdej
  • Butterdejen rulles meget tyndt ud og udstikkes med en udstikker på 10 cm beregn ca. 4 stk. pr. person. De pensles og prikkes med en gaffel og bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og lækker sprøde. (jeg bager dem under pres, så de ikke puffer for meget op)
  • Bøftomaterne befries for skind og kerner og skæres i små tern og stilles til side.
  • TIP: Giv tomaterne et lille snit i bunden med en skarp kniv og sænk tomaterne i en gryde med kogende vand i et par sekunder og så direkte over i koldt vand, så kan skindet let og elegant pilles af (Ps: brug skindet til at lave tomatchips, se nederst på siden)
Sauce beurre blanc
  • Skalotteløgene hakkes fint, hvidvin tilsættes og reduceres til ca. 1 spsk. væde. Herefter tilsættes fløden og monteres med smør - det må IKKE koge herfra.
  • Saucen smages til med citronsaft, salt og hvidt peber og sigtes.
Laks
  • Den røgede laks skæres i meget tynde skiver.
  • Det samme gøres med den rå laks som kommer i marinaden som er rørt sammen med hakket koriander, olie, citronsaft og salt og peber.
  • Den ferske laks skal kun marineres i 10 minutter - så gør det lige inden du skal til at anrette
Spinat
  • Spinaten sauteres i smør og smages til med salt og peber
Opskriftsnoter
Anretning:
Spinat lægges på buterdejsskiverne og ovenpå anrettes skiftevis røget og marineret laks, fortsæt så du har 3 lag.
Fragilitéen sættes på en tallerken og saucen hældes rundt om. Der pyntes med små tern af tomat og evt. med dild eller som jeg har gjort her stenbiderrogn
God fornøjelse
Tomatchips: Brug skindet fra tomaterne, ved at lægge det på et stykke bagepapir, drys med salt sukker og olie og bag det i ovnen ved 120 grader indtil de er sprøde.
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 780kcal | Kulhydrater: 18g | Protein: 18g | Fedt: 69g | Mættet fedt: 30g | Flerumættet fedt: 6g | Monoumættet fedt: 20g | Transfedtsyrer: 2g | Kolesterol: 142mg | Natrium: 1002mg | Kalium: 644mg | Fibre: 3g | Sukker: 4g | A vitamin: 7763IU | C Vitamin: 31mg | Calcium (kalk): 99mg | Jern: 2mg

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Bruschetta med hvidløg og mozzarella (opskrift)
Quiche Lorraine – fransk ostetærte med bacon/flæsk
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)

Om Peter Frisk

Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til "DM i Toast 2017". Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet "MrFreshfood".

Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.

Se alle indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




1 thought on “Laksefragilité med 2 slags laks (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.