Græskarsuppe – cremet og velsmagende (opskrift)

Introduktion

Græskarsæsonen er typisk i sensommeren og efteråret. Græskar giver mulighed for at lave alverdens sjov fra Halloween-lygter til en lækker cremet græskarsuppe. Her er et bud på en sådan – let at lave og smager fremragende.

cremet græskarsupper lækkert smagfuld hvordan laver man hjemmelavet graskarsupper kammuslinger kammusling

Cremet græskarsuppe

En lækker græskarsupper - Cremet og lækker. Kammuslinger bruges til at pifte suppen op, men kan undlades. Velbekomme
5 fra 3 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Forret, Hovedret, Suppe
Køkken: Dansk, Europæisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 316kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 1 mellemstort græskar
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 chili
  • 1 1/2 l hønsefond
  • 2 1/2 dl 18% creme fraiche
  • 100 gram fintrevet parmesan
  • 1 usprøjtet appelsin (saft og skal)
  • olivenolie
  • Græskarkerner
  • creme fraiche 38%
  • Kammuslinger
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Skær græskarret i både, fjern kernerne og sæt dem til side.
  • Læg graskærret på en bageplade, drys med salt og peber og dryp olivenolie udover.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter eller indtil de er møre.
  • Imens kan i riste græskar frøene - start med at fjerne hinderne - det gøres nemmes i sigte under rindende vand.
  • Tør dem godt af i et klæde og steg dem sprøde på en pande. Drys med salt efter stegning.
  • Snit chili (uden kerner), hvidløg og løg fint. Svits alle 3 dele i olivenolie og hæld hønsefonden ved.
  • Suppen skal nu simre i ca. 20 minutter.
  • Skrab kødet af bådene med en ske og tilsæt det til suppen.
  • Blend suppen glat med creme fraiche enten med en stavblender eller evt i en blender - (HUSK dog at lægge et klæde henover blenderen i stedet for at bruge låget på blenderen - ellers er der vaaaarm suppe over alt i dit køkken!) Smag til med salt og peber!
  • Vend nu det fintrevede parmesan, appelsinskal(kun fra halvdelen af den) og appelsinsaft (fra den hele appelsin) i suppen.
  • Server med cremefraiche 38%, græskarkerner og 2 kammuslinger til hver(alt efter størrelse)
  • Kammuslinger skal blot steges 1 minut på hver side på en brand-hed pande med en lille klat smør og lidt olie - drys med salt og peber.
Opskriftsnoter
Det lækre ved denne opskrift er at den kan fryses ned og evt. spise den som en forret en kølig sommeraften - pynt med flotte friske krydderurter og blomster fra køkkenhaven.
Græskarsuppe Summer Edition
Buon appetito!
Ernæringsfakta
Kalorier: 316kcal | Kulhydrater: 33g | Protein: 17g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 3g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 723mg | Kalium: 1162mg | Fibre: 2g | Sukker: 15g | A vitamin: 19533IU | C Vitamin: 41mg | Calcium (kalk): 259mg | Jern: 3mg

Billeder

Der kan være en del forskel i farven ud fra hvordan dit græskar ser ud. Du kan gør den lysere med cremefraise. Herunder er det Hokkaido græskar.

opskrift græskarsuppe creme pumpkin haikido hokkaido

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Sund broccoli-kartoffel suppe (opskrift)
Boller til fødselsdag – friskbagte og velsmagende (opskrift)
Brunsviger – Fynsk brunsviger med den bløde bund (bagerens hemmelighed)

Om Peter Frisk

Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til "DM i Toast 2017". Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet "MrFreshfood".

Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.

Se alle indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




En enkelt kommentar til “Græskarsuppe – cremet og velsmagende (opskrift)

  • 10. september 2021 kl. 09:09
    Permalink

    Skriv endelig, hvis du har spørgsmål eller vil dele dine egne erfaringer med at lave græskarsuppe… God dag
    KH Lars 🍀

    Besvar