Italiensk pizza på verdens bedste pizzabund lavet af den letteste pizzadej (opskrift)

Introduktion til en god italiensk pizzadej

Efter mange år søgen på den perfekte pizzabund så er løsningen her endelig. Du laver en let pizzadej, og hvis du følger opskriften får du fantastisk sprøde og utroligt lækre italienske pizzaer. I denne post vil jeg guide dig igennem opgaven, så du snart kan sætte tænderne i verdens bedste pizzabund. Toppings må du selv vælge 🙂

Ingredienser til italiensk pizza (pizzadej til 4 stk)

  • 16 gram fint Salt
  • 700 ml vand
  • Gær (en lille klump på størrelse med 2-3 store ærter).
  • 800 gram hvedemel (min. 12% protein – 12g/100g)

Det er nærmest samme grunddej, som til mine ciabattabrød: Verdens bedste ciabattabrød

 

Sådan gør du

Start med at opløse salt, gær og vand i en skål. Herefter tilsættes melet og det vendes rundet i skålen med en ske/gaffel til melet er vådt. Kom en opklippet plastikpose over, og lade hæve min. 6-10 timer (se foto)

IMG_8537IMG_8538IMG_8540

Når du så skal “rulle” en pizzadej ud, så kan du godt gemme kagerullen væk. Dejen er nemlig MEGET blød og våd.

Start med at hælde dejen ud på et meldækket bord (godt med mel). Herefter vendes 2 sider af dejen ind over, så den er knap så fugtig i overfladen. Del den herefter i 4 lige store dele, og vend “hjørnerne” ind under, så de får en rund form. Drys lidt mel på toppen og smid plastik over dem igen og lad dem stå 20-30 minutter igen (man kan godt springe dette over, men det anbefales, da dejen bliver mere sammenhængende. Tænd ovnen på max. temperatur. I min ovn kan jeg sætte den på 300 grader. Jeg bruger ikke pizzaprogram, varmluft eller lignende – bare ganske alm. varme.
IMG_8541IMG_8542IMG_8544

Når du er klar til at lave pizzaerne, så tager du en af “bollerne” og vender over på bordet (dækket med mel). Tryk med fingrene, så du laver huller (se foto). Kom lidt mel på armene, og få dejen op på hænderne, der er samlet. Lad dejen trække sig selv ud, og vend den over på et stykke bagepapir. Her kan du lige trække i kanterne, hvis noget af det er blevet lidt for tykt – men skynd dig, da dejen hurtigt begynder at klæbe lidt til papiret.

IMG_8546 IMG_8547
IMG_8548

Fyldet

Kom herefter tomatsauce på, ost (brug gerne mozzarella – ca. 300 gram til 4 pizzaer). Pynt herefter pizzaen med det du nu har lyst til. Pas på med at komme for meget fyld på! Hellere lidt men godt :-) Klip bagepapiret til, så det der stikker ud ikke risikerer at bryde i brand i de høje temperaturer.

Bagning

Sæt pizzaen i den varme ovn i ca 5 minutter (indtil osten er begyndt at boble godt), hvorefter du smider pizzaen ned i bunden af ovnen i yderligere 2-5 minutter indtil bunden er blevet sprød (hele pizzaen skal løfte sig med op, når du tager fat i siden på den).

IMG_8554IMG_8555

Til sidst et par billeder af bunden, og de færdige pizza. Velbekomme !

 

Tips

  • Kom først oregano på efter den er kommet ud af ovnen, da det ellers bare brænder af i ovnen.
  • Prøv en bund uden tomatsauce etc, men pynt i stedet med lidt olivenolie i et par tynde streger ud over bunden, drys med rosemarin og flage-salt (f.eks. Maldon). Så har du det perfekte tilbehørsbrød… prøv det 🙂
  • Prøv evt. en Pizza med kartoffel og rosmarin (opskrift)
  • Hvis man vil bruge en pizzasten, så skal man selvfølgelig ikke have pizzaen ned i bunden af ovnen, men husk at lade stenen blive godt varm mellem pizzaerne (ca 6-10 minutter).

IMG_8560IMG_8558 IMG_8559IMG_8557

Kommentarer, ris og ros

Kom gerne med dine egne tips og tricks i kommentarfeltet nedenfor.

print

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Verdens bedste pizzabund / pizzadej
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 31 Review(s)
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Blogger at Livets små ting
Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.

6 tanker om “Italiensk pizza på verdens bedste pizzabund lavet af den letteste pizzadej (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *