Allertiders mumse chokoladekage ala Koch (opskrift) | Livets små ting

Allertiders mumse chokoladekage ala Koch (opskrift)

Introduktion

For efterhånden en del år siden lagde Helle Brodt Hansen sin Alletiders Mumse Chokoladekage ud på dk-kogebogen. Chokoladekage er en fantastisk kage specielt når man skal holde børnefødselsdag. Jeg har forsøgt forskellige “optimeringer, da jeg gerne ville have bunden “lidt mere” svampet. Efter utallige forsøg med diverse opskrifter rundt omkring på nettet er det endelig lykkedes at få sammenstykket det bedste fra alle verdener… Vores børn elsker den, og det er jeg sikker på du vil også 🙂

Verdens bedste chokoladekage opskrift

Alletider mumse chokoladekage ala Koch

Her er opskriften på verdens bedste chokoladekage, som er helt genial til børnefødselsdagen. Børnene elsker den, og så er den let at lave. Jeg bruger en springform på ca. 24-25cm i diameter. Du kan også øge antallet til 20 personer, så passer opskriften til en hel bradepande (ca. 35x45 cm)
4.42 fra 36 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 personer
Kalorier: 463kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Kagen
  • 300 gram sukker
  • 250 gram hvedemel
  • 8 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver (evt. 50/50% af natron/bagepulver)
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 2,5 dl vand
  • 200 gram smør (blødt eller smeltet)
Glasur / frosting
  • 200 gram flormelis
  • 3 spsk kakao
  • 2 tsk kanel (stødt)
  • 2 spsk smør
  • 0,5 dl mælk
Fremgangsmåde
  • Tænd først ovnen på 170 grader (alm. varme). Bland så alle de tørre dele sammen i en skål (sukker, hvedemel, kakao, bagepulver og salt).
  • Tilsæt så æg, vand og smeltet/blødt smør
  • Pisk godt sammen med en håndmixer (et par minutter), og kom i en formen.
  • Bag kagen i 35 minutter ved 170 grader. Stik med en kniv for at sikre at den ikke hænger for meget ved eller er flydende. Den må godt hænge lidt ved - bare ikke flydende !
Glasur
  • Når kagen er afkølet er det tid til glasuren. Rør flormelis, kakao, kanel, samt smør og mælk sammen i en skål og smør ud på kagen i et jævnt lag.
Opskriftsnoter
Hvis du gerne vil lave en hel bradepande (ca 35x45cm), så skal du lave en dobbeltportion dvs.  til 20 personer. Stik i kagen, så den ikke er alt for klæg i midten. Jo højere kagen er jo længere tid skal den bage. Drys evt. med lidt chokolade stykker på toppen (se billeder)
Hvis glasuren virker lidt for tynd, så kom lidt ekstra flormelis i.
EKSTRA TIP:
Hvis kagen skal være "helt fantastisk", så frys den ned (bare dagen før), og tag op igen. Så ændrer den karakter, så den bliver lidt mere "saftig og tung" på den gode måde. Glasuren tilsættes først når kagen er tøet op igen. 
Prøv det. Det vil du ikke fortryde !
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 463kcal | Kulhydrater: 70g | Protein: 5g | Fedt: 18.5g | Mættet fedt: 10.7g | Flerumættet fedt: 0.9g | Monoumættet fedt: 4.6g | Transfedtsyrer: 0.7g | Kolesterol: 85.4mg | Natrium: 96.4mg | Kalium: 20mg | Fibre: 1.2g | Sukker: 50.5g | A vitamin: 620IU | Calcium (kalk): 17mg | Jern: 0.3mg

 

Billeder

 

Hvad synes du om min chokoladekage opskrift?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

8 meninger om “Allertiders mumse chokoladekage ala Koch (opskrift)

  • Pingback:Gateau Marcel - den lækreste dessert (opskrift) | Livets små ting

  • 2. juli 2017 kl. 18:43
    Permalink

    Tak for en super opskrift. Virkelig god. Elsker glasuren

    Besvar
    • 2. juli 2017 kl. 18:46
      Permalink

      Velbekomme.
      Er glad for den faldt i god jord.
      Rigtig god dag.
      Mvh Lars

      Besvar
  • 1. juli 2017 kl. 22:57
    Permalink

    Den er virkelig god. Jeg elsker glasuren. Den minder mig om min mormors chokoladekage da jeg var barn.
    Hermed tilføjet som bogmærke da jeg helt sikkert kommer retur til næste fødselsdag

    God dag og tak

    Besvar
    • 3. juli 2017 kl. 09:07
      Permalink

      Dejligt at høre Johanne.
      Hvis du får taget et billede, så må du meget gerne poste det her 🙂

      God dag
      /L

      Besvar
      • 3. juli 2017 kl. 10:28
        Permalink

        Hos os er denne chokoladekage også et kæmpe hit.
        Takker
        Mvh Jens

        Besvar
        • 13. august 2019 kl. 17:00
          Permalink

          Fantastisk chokolade kage. Har lige lavet den med min søn til hans 8 års fødselsdag og alle, både børn og voksne var vilde med den. Opskriften er meget let at gå til og han havde kun brug for hjælp med ovnen. Så mange tak herfra.
          Hilsen Henriette

          Besvar
          • 13. august 2019 kl. 17:07
            Permalink

            SÅ dejligt at høre Henriette. Sej dreng du har dig der 👍😊 og tillykke med ham 🇩🇰🇩🇰

  • 1. juni 2017 kl. 22:27
    Permalink

    Så er opskriften online på Verdens bedste chokoladekage.
    Velbekomme

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier