Elektronik og gadgetsTests

Delight by FINDRS – intelligente og gode cykellygter (test)

Introduktion

Cykellygternes historie: Først var der dynamolygter, så kom batterilygter og herefter lygterne, der lyste ved hjælp af magneter/induktion. Nu er danske FINDRS kommet med deres bud på fremtidens cykellygte. En lygte der kombinerer en masse ny teknologi, og er koblet sammen med din smartphone. Det betyder at de automatisk tænder og slukker, at de kan hjælpe dig med at finde din cykel når den er blevet væk m.m. Jeg har fået muligheden for at teste Delight by FINDRS og jeg er yderst begejstret.

 

Specifikationer

Bruger 2 stk. batterier pr. lygte (Str. AA i forlygte og AAA i baglygte – medfølger).
Kobles sammen med smartphone via Bluetooth.
For iPhone kræves iOS 9 eller nyere.
For Android kræves version 5.0 eller nyere.
Lygterne har godkendt refleks.

Man kan købe et sæt med for- og baglygte, eller de kan købes separat.

Indhold i kassen

1 stk Delight by FINDRS cykellygte (inkl. AA-batterier)
Microfiber pudseklud til cykel/lygte
Beslag til montering

 

Installering og parring

Når man pakker lygterne ud, så finder man at de er svøbt i en microfiber klud i stedet for en masse ubrugeligt plast/flamingo. Godt tænkt at pakke i noget man rent faktisk kan bruge efterfølgende. Herefter var det første jeg gjorde at parre lygterne med min telefon. Det gik meget smertefrit. Man downloader app’en Delight By FINDRS. Herefter bliver man ved hjælp af billeder guidet igennem parringen, der foregår via Bluetooth. Jeg har taget lidt billeder af det, som du kan se længere nede i billedgalleriet.

 

Montering

Lygterne monteres ret let på din cykel. Der medfølger en plastiskholder, der minder om et klassisk spændebånd. Det klares med en almindelig flad skruetrækker. Forlygten har to typer af beslag. Det ene er af metal, som kan monteres på forgaflen, hvor refleksen/forskærmen normalt er skruet fast. Ellers kan man let udskifte med samme type monterings-spændebånd, som til baglygten.

Design
Lygterne er lavet med indbygget refleks, og er relativt store. De er ikke grimme, men er heller ikke helt elegante. De er jo “bare” cykellygter. Jeg tænker at en af grundede til størrelsen er selvfølgelig batterier, men også at der skal være plads til teknikken. Det er et godt kompromis der er indgået. Forlygten monteres fint centreret og ser faktisk ret elegant ud. Baglygten er, efter min mening, lidt mere spøjst placeret. Beslaget gør at lygten ikke sidder central placeret f.eks. for sadelpinden. Jeg havde gerne set at den sad lige midt for.

 

Funktionalitet

Delight by FINDRS er cykellygter der kan – hæng på – lyse 😀 Det er der sådan set ikke så meget vildt ved. Men der er nogle ting i det daglige som er rigtig smarte.

Automatisk lygtetænding
Cykellygterne får automatisk information omkring sol op- og nedgangstider via din smartphone. Det betyder at de kender lygtetændingstiden. Så snart du bevæger cyklen vil lygterne tænde. Typisk vil bevægesensoren registrere at du flytter cyklen, og tænde lygterne inden for et par sekunder. Du kan vælge mellem konstant lys, eller blinkende lys (se foto).

Automatisk slukning
Når du parkerer din cykel vil lygterne automatisk slukke efter ca. 30 sekunder. Så ikke noget med at børnene glemmer at slukke dem, når de smider cyklen ved skolen eller til sport.

Manuel tænd og sluk
Du kan også selv tænde og slukke lyset på knappen på lygten. Eller du kan gøre det via app’en. Hvis du manuelt slukker lyset, så deaktiveres den automatiske tænd/sluk funktion i 30 minutter. Det er ret smart, hvis du f.eks. tager cyklen med i toget, eller skal have den bag på bilen.  En lille fin detalje er at når du tænder den ene lygte på på knappen, så tænder den anden samtidig.

Bremselys
Efter man har kørt en tur eller to, så har lygten indstillet sig selv, så den registrerer når du bremser. HVAD? tænker man med det samme, men det fungerer faktisk rigtig fint. Hvis man har sat baglygten på “blinkende lys”, så vil den lyse konstant når du bremser (mister fart hurtigt), og hvis den er indstillet til konstant lys, så vil den blinke når du bremser. Det er en lækker detalje, som virkelig giver mening i den travle morgen-cykel-traffik.

Kraftigt lys
Både forlygte og baglygte lyser kraftigt. De opfylder rigeligt loven med hensyn til synlige afstand. Der er som nævnt tidligere også reflekser indbygget i lygten, så det lovkrav til cyklen er også opfyldt. Mht. det kraftige lys, så er det netop meget bedre i forhold til de små induktionslygter (altså dem der lyser vha. magnetisme, når hjulet drejer rundt). Det gør at man kan cykle på en helt mørk sti, og stadig kunne køre sikkert. Jeg bor i et område, hvor stierne nogle steder godt kan være lidt mørke, specielt sent på aftenen. Der findes dog andre lygter der lyser væsentligt kraftigere, og gøre kørslen endnu mere sikker, men synes at Delight forlygten gør et hæderligt forsøg. Den oplyser dog ikke vejen langt foran dig, men nok til at man kører sikkert.

Parkering
Så er der funktionen “Find min cykel”. Delight By FINDRS lygterne gemmer automatisk, hvor du har parkeret din cykel. Det er ikke så tit man formentlig har brug for det, men f.eks. i forbindelse med koncerter og arrangementer, hvor der pludselig er parkeret 1000vis af cykler, så kan man finde nogenlunde, hvor den er, og så aktiveret “Flash & Find”, som får lygterne til at blinke stille og roligt, så man kan gå efter lyset.

Tyverisikring
Man kan også melde sin cykel forsvundet via app’en. Det fungerer ikke via GPS, da det ville kræve for meget strømslugende aktivitet, men systemet er lavet sådan, så hvis en anden person, der har FINDRS app’en installeret kommer forbi, så vil app’en “opfange” lygterne på din cykel, og så via netværket sende dig en besked på din Smartphone. Det virker jo selvsagt primært i områder med mange brugere af FINDRS lygterne, som nok vil være de større byer – men det har kæmpe potentiale, og bliver jo kun bedre og bedre med tiden.

Batteriniveau
Du kan se batteriniveau i app’en, og du vil automatisk få besked, når det er tid til at skifte batterier. Lygten er lavet sådan, så du har maksimal lysstyrke selv ved lavt batteriniveau. Det er ret smart, så man ikke skal køre rundt med et fesen lys de sidste uger før man skifter batterier. Man skal så til gengæld og huske at få skiftet når man nærmer sig. Man får flere påmindelser 🙂 Lygterne benytter sig af BLE (Bluetooth Low Energi), som er meget strømsparende, så man skal ikke være nervøs for at få drænet telefonen eller lygterne. De holder længe på et sæt batterier.

 

Prisen

Delight by FINDRS koster godt 500 kroner for et sæt med for- og baglygte. Det er sådan set meget fornuftigt, men selvfølgelig noget mere end de små LED lygter fra f.eks. REMA. Til gengæld får du et par smarte og intelligente  lygter, hvor du ikke skal bekymre dig om at de bliver hapset fra din cykel, eller at børnene glemmer at tænde dem. Selv om prisen er lidt høj, så synes jeg sådan set det er et fornuftigt niveau.

 

Rabatkuponkode FINDRS

Her på Livets små ting har vi fået en rabatkode til FINDRS, så vores læsere kan få gratis fragt + 10% rabat ! Brug rabatkoden “livetssmåting”, som du kan indtaste, når du er i indkøbskurven, så bliver prisen reduceret.

Bestil på FINDRS.net

 

Kan de bruges til børn?

Ja selvfølgelig. Dog har du ikke helt samme funktionalitet med mindre dine børn har smartphones. Har du små børn, der aldrig har en telefon med sig, så kan du af gode grunde ikke styre lygterne fra telefonen. Lygterne vil selvfølgelig stadig tænde og slukke automatisk, og hvis de løbende kommer i nærheden af den telefon de er parret med, så bliver lygtetændingstiden opdatere. FINDRS anbefaler at have “kontakt” mindst en gang hver 14. dag.

Det er ikke et problem med kontakt til lygterne. I mit tilfælde har jeg uden problemer kontakt gennem yder- og indervægge, så selv når cyklen er parkeret uden for huset, så er der forbindelse. Det vil også betyde at lygterne vil modtage de nyeste oplysninger om lygtetændingstiden, hvis bare du er i nærheden af børnenes cykler. Man kan selvfølgelig også altid tænde lygterne ved at trykke på den lille lygteknap.

 

Billeder

Lygterne kan lyse konstant eller blinke. Jeg har lavet et par billeder, der viser nogenlunde hvordan det ser ud.

 

Konklusion

 

Delight by FINDRS
 • Design
 • Opsætning
 • Montering
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Batteri
 • Pris
4.6

Min samlede vurdering

De intelligente cykellygter Delight by FINDRS er super smarte. Det er lette at montere, opsætningen let og de fungerer bare. Jeg er vild med bremselys-funktionen. Der faktisk fungerer overraskende godt. De er lette at montere. Der medfølger diverse beslag. Baglygten kan dog ikke monteres centralt på sadelpinden – men så kan den evt. sidde nede på siden af hjulet på en af pindene der.

Delight by FINDRS er således et par gode cykellygter med nogle rigtig gode funktioner. Godt lys, fede funktioner, og så fungerer de bare out-of-the-box. Du vil bestemt ikke fortryde, hvis du anskaffer dig sådan et par.

Cykellygterne kan købes direkte i shoppen på FINDRS.net

Lygterne er stillet til rådighed af FINDRS

Gode ting

 • Automatisk tænding i lygtetændingstid
 • Automatisk sluk ved parkering (efter 30 sek).
 • Kraftigt lys – specielt baglygte
 • Bremselys
 • Parkeringsfunktion (med blinke-lys for let lokalisering)
 • Find cykel ved tyveri
 • Godt batteri
 • Fine til børnecyklerne
 • Alle funktionerne er GRATIS

Dårlige ting

 • Baglygten sidder ikke helt centreret (på saddelpind)
 • Prisen lidt høj for et par cykellygter (495,- for for- og baglygte)
 • Forlygten kunne godt være lidt kraftigere men er acceptabel som kørelys.
Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Peter Nielsen
Peter Nielsen
6 år siden

De ser godt nok interessante ud. På facebook skrev du at der ville komme en konkurrence hvor man kunne være så heldig at vinde et par lygter. Hvor langt er I med det?

Tak for en super test. Det lyder som nogle lygter man skal have fat i ?

Jens
Jens
6 år siden

Hvad hør man hvis lyset ikke tænder automatisk f.eks hvis de ikke har haft forbindelse til en telefon i lang tid?

Vh Jens

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x