Gør det selv - Vejledninger

Dension 500 (ipod integration) i BMW e60/e61 (LCI) – gør det selv

Jeg har i lang tid gået og overvejet at få installeret Dension 500 Gateway. Jeg købte den fra Adaptech (http://www.adaptech.dk/adaptere/iphone/info_iphone_adapter.asp?imodel=gway5&vn=GW51MO2&pid=11&bvalg=BMW&pNavn=Producent:%20Dension), men den kan også findes alle mulige andre steder.

Efter at have læst 100vis af indlæg på både danske og udenlanske fora, så tænkte jeg at jeg ville prøve. På et par af de danske nævnes det at bilen skal updateres før man kan installere Dension 500. På de udenlanske står der bare at bilen skal understøtte mp3 OG have CD-changer, så hvis man har en e60/e61 LCI, så skulle der altså ikke være noget problem – derfor bestilte jeg det hele hjem, og ville forsøge :-)

Det anbefales dog at få software updateret inden, så man har den allernyeste version af disse i alle de komponenter der er i bilen, da det kan give problemer ved efterfølgende opdateringer/fejlfinding.

Jeg fulgte vejledningen fra 5-series forum. Det er ikke svært, man skal bare følge vejledningen til punkt og prikke, samt kunne af-isolere lidt ledning og have to “samlemuffer” til at koble strømme på det gamle net :-)

I det nedenforstående har jeg lavet en dansk vejledning, og tilføjet et par små ting, som jeg fandt ud af under monteringen.

I pakken:
IMG_0425

Start med at afmontere hele handskerummet. Der er en lille plastik split i hver side, og neden under er der 2 skruer i hver side, som holder et lille beslag, som skal fjernes.

IMG_0426

Derefter fjerne CDchanger (CDC). Der er 2 skruer – een i hver side. Der er en lille torx/hex skrue (2.5mm). De skal løsnes indtil CDC kan trækkes ud. De kan ikke skrues helt ud, da det er sådan nogle der presser ud i siderne.
IMG_0427

Connectorstikket sidder bag i CDC. Træk det ud og fjern CDC (der er en lille flap, der skal trykkes ned)

IMG_0428

Herefter, så fjern underpladen under sikringerne. Der er 3 stjerneskruer der skal fjernes, og så kan du trække panelet ned. Træk connectorkablet gennem disse.
IMG_0429

IMG_0430

CDC connector har både strøm og lyslederkabel. De kan skilles ved at trykke på den lille flap. Det er vigtigt at holde øje med de små pile på lyslederkablerne, når du skal til at samle det igen.

IMG_0431

IMG_0432

Her skal vi prøve at få samlet alle enhederne inden de monteres endeligt. FØLG samlevejledningen fra Dension.  Her skal man være opmærksom på at fiberkablerne skal samles i de medfølgende stik, og de kan kun vende på en måde, så der er ikke så meget der kan gå galt – PAS PÅ ikke at brække med lyslederkablerne, da det er noget hø hvis de knækker. (der skal dog en del til).

IMG_0433

Det største “gør-det-selv” step er at få strøm til Dension 500. Start med at fjerne sikring 38 (CDC) og vent ca. 10 minutter, så bilen er gået i “standby og har slukket for strøm). Der medfølger kabler og stik, der allerede passer i enheden, men man skal have koblet disse på den eksisterende strøm. Rød er + og brun er –   .  Til at forbinde dem klippede jeg de originale strømkabler ca. 4-5 cm over det “gamle” CDC stik (kun de to strømkabler). Herefter brugte jeg en samlemuffe til at få alle enderne til at mødes :-).
IMG_0434

Efter jeg havde sat alt sammen som der stod i vejledningen prøvede jeg at sætte tænding på bilen, samt koble min ipod til enhenden (husk forinden at sætte sikring 38 retur). Der virkede perfekt med det samme, så ingen problemer. Vær opmærksom på at der er de små “indstillings dutter” på Dension 500, der skal indstilles til BMW mp3 dvs. 1 og 2 ON, og resten off. Man kan efterfølgende downloade den nyeste firmware fra Densions hjemmeside. Til slut skal du sørge for at den selvfølgelig står i den rigtige mode på AUX-boksen. Det står der hvordan i manualen (meget let). Der er en knap, hvor man vælger mellem CDC eller Dension.
IMG_0435

Hvis det virker, så ser det nogenlunde sådan her ud:
IMG_0437

Til allersidst skal du bare have det samlet på en fornuftig måde. Jeg måtte stikkene af igen, og fik Dension monteret, hvorefter jeg samlede det hele igen. Jeg brugte lidt tape, og et par af de der metaltråde man kan dreje omkring ledninger for at holde dem på plads.
IMG_0438

Der er plads til at Dension enheden kan ligge under det nederste plastikpanel i den venstre side lige over det “hul”, hvor pladen kan tages ud. Man finder hurtigt ud af hvordan ledninger/lysleder skal trækkes, og herefter kan man koble CDC til igen, og skubbe den på plads.
IMG_0439

Der medfølger USB-stik også. Det monterede jeg med det medfølgende dobbelklæbende tape i toppen af handskerummet. AUXkontakten kunne sidde i mellemrummet over de “store” sikringer.

Alt i alt, så gik det rigtig fint, og tog ca. 1-1,5 time for en ikke elektroniknørd. Der var ikke noget specielt svært i det, hvis man bare har hænderne lidt rigtig skruet på :-)

PS. Billederne er taget fra 5Series.net posten, og ikke mine egne. Ville dog lige fortælle mine oplevelser på dansk, og det er altså lidt lettere med et par billeder til.

God fornøjelse

 

Hvad synes du om indlægget?

[kkstarratings]

 

.

 

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x