Mode og forbrugTests

Test: Drywear undertrøje er genial – undgå svedpletter

Introduktion

Kan du nikke genkendende til at opdage de våde plamager i armhulerne lige når du allermindst ønskede det? Så er t-shirts fra Drywear noget du skal se nærmere på. Der er ikke noget mere øv, end når man står og skal til at optræde, holde foredrag, eller bare har det fine dress på, og så opdager at man har fået store svedpletter under armene. Det næste problem kan være svedlugten, som heller ikke just hjælper på humøret. Jeg har haft muligheden for at teste en fin trøje fra DryWear, som skulle kunne klare dette almindelige, men irriterende problem.

Trøjerne fås både i herre- og damemodeller. Sidstnævnte har jeg af gode grunde ikke testet 🙂

 

Lidt baggrund

Folkene bag Drywear skriver selv på hjemmesiden at de fik idéen til trøjerne efter masser af møder og præsentationer, hvor man enten før eller efter stod med svedpletter i armhulerne. Derfor satte de sig for at finde en løsning – og det endte ud i produktet DryWear.

Drywear er dansk, og firmaet holder til i København. Materialerne til tøjet laves i Østrig, og produktet laves i Asien.

 

Teknologien

Trøjen er lavet 95% Lenzing Modal® og 5% spandex. Lenzing Modal® er fibre fra producenten Lenzing, produceret af birketræsfinér – lavet helt CO2 neutralt i Østrig. I armhulen sidder en vand/svedtæt membran, som sikrer dig mod svedpletter, men lader varmen slippe igennem. Derudover er den syet med kobbertråd, som virker antimikrobakterielt (altså bakteriehæmmende). Det gør at evt. svedlugt mindskes/fjernes, da det kommer pga. bakterierne. Membranen sørger også for at du ikke får gule misfarvninger på dit normale tøj. Ifølge producenten mister trøjen ikke sin funktion efter mange maskinvaske. Den kan vaskes ved almindelig temperaturer (<40 grader) og kan faktisk også tørretumbles på lav varme. Perfekt til manden 😉

 

Kvalitet og fornemmelsen

Jeg havde bestilt en såkaldt ValuePack, hvor man får 4 t-shirts i en pakke med god rabat (ca. 20%). Man har frit valg mellem V-hals eller rund. Trøjen er slim-wear, så den sidder helt ind til kroppen, men den sidder ikke stramt overhovedet. Der er ikke noget fancy indpakning, og det er egentlig rart at man ved der ikke er smidt en masse penge efter det. Selve Drywear trøjen føles ekstremt blød og lækker i stoffet. Nærmest helt silkeagtig. Den er virkelig dejlig at røre ved. Den er tynd, og super elastisk.

I armhulerne sidder de noget tykkere membraner, der skal holde på fugten. Tænkte at det måtte føles lidt underligt, men må indrømme at det ikke følges mærkeligt at have disse “membraner” under armene. Trøjen føles meget tynd at have på og den varmer ikke kroppen op. Det er et kæmpe plus.

Så bottomline omkring pasformen og “feeling” er at den er yderst behagelig at have på.

 

Funktionalitet – virker det?

Da jeg første gang skulle have trøjen på var jeg faktisk lidt nervøs for om jeg ville have fornemmelse af at være “våd/fugtig” under armene. Altså at membranen ville være ubehagelig at have sidende i armhulen i løbet af dagen. Det blev gjort til skamme. Jeg synes ikke det var generende at bruge trøjen, og da sveden løbende absorberes, så mærker man faktisk aldrig at man sveder. Nu igang med testen.

Første test af trøjen var på en klassisk dag med kursus. Her havde jeg taget Drywear trøjen inderst og en almindelig grå skjorte på, som under normale omstændigheder godt kunne være ekstremt afslørende, så snart der kom lidt sved. Ingen problemer overhovedet i løbet af dagen, og skjorten var fuldstændig lugtfri da den blev taget af sidst på aftenen. Kunne formenligt bruges igen uden problemer.

Anden test var i forbindelse med julemiddagen, hvor der var ekstremt varmt i køkkenet, hvor skjorten igen forblev tør og pæn, trods det at man svedte “tran”. Imponerende.

3., 4. og … 20’ende gang: Jeg har efterhånden brugte Drywear trøjen mange gange, og den fungerer rigtig godt hver gang. Jeg har haft vasket den flere gange, og den fungerer stadig upåklageligt. Efter længere tids brug syntes jeg det var tid til at sætte Drywear T-shirten på en rigtig prøve…

 

Ekstrem test

Drywear svedundertrøjen virker som sagt rigtig godt under almindelige forhold. Derfor ville jeg udsætte trøjen for en lidt mere ekstrem prøvelse. Jeg tog derfor en alm. grå skjorte uden på Drywear trøjen. En af de trøjer der normal bliver nærmest sort i stoffet, hvis den bliver våd. Jeg iførte mig shorts og løbesko. Herefter direkte på løbebåndet. Her tog jeg 5 km i rask tempo (4.20-5 min/km) i et lidt for varmt rum 🙂 Se i videoen hvordan det gik. Jeg laver en lille time-out for hver kilometer, samt en endelig vurdering.

 

Billeder

Lidt produktbilleder af trøjen, da jeg synes de viser rigtig fint, hvordan den ser ud.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du selv prøvet trøjen og vil komme med dine erfaringer, så smid dem gerne nedenfor. Du er også velkommen til at skrive et spørgsmål, så skal jeg forsøge at svare så godt som muligt.

 

Konklusion

Drywear undertrøje er genial - undgå svedpletter
  • Kvalitet
  • Virkning
  • Velvære ved brug
  • Pris
4.9

Min samlede vurdering

De sved-gemmende og hæmmende trøjer fra danske Drywear er super behagelige at have på, og så virker de rent faktisk præcist efter hensigten. Jeg fik testet Drywear trøjen i almindelig situationer, men også udsat dem for en noget mere “grov” omgang med fysisk træning, hvor de også fungerede super godt.

Det er uden tvivl noget af det bedste jeg har prøvet til min garderobe. Det er intet mindre end genialt, at man ikke skal være nervøs for våde svedpletter under armene. Hvad enten det er til et foredrag, eller i forbindelse med alt muligt andet. Det fungerer virkelig. Trøjerne har mine aller-varmeste anbefalinger. Ville ønske jeg havde kendt til dette produkt før.

Kan købes på DryWear.dk
Trøjen er stillet til rådighed fra Drywear.dk

Gode ting

  • Slut med svedpletter selv under “vilde” forhold
  • Dejlig blød at have på
  • Super tynd og ikke varm
  • Prisen er meget fornuftig.

Dårlige ting

  • Hvis man virkelig skal finde på noget, så må det være den lidt tykke fornemmelse under armene på grund af membranen. Men det er absolut småting.
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
11 måneder siden

[…] Læs hele testen og se videoen hvor Lars løber 5 kilomenter med T-shirten under skjorte her. […]

1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x