InternetOsXSoftware / appsTestsTips

Flume – Styr Instagram fra din Mac

Instagram på Mac

Bruger du Instagram som blogger, influencer, virksomhed eller noget helt fjerde, så har du sikkert også savnet diverse funktioner, hvis man “bare” logger sig ind via den normale webbrowser. De gange, hvor jeg netop sidder foran computeren og skriver, så er det ærgerligt at der ikke er et ordentlig webinterface til Instagram. Her kommer programmet Flume ind i billedet. Det er et program, som giver dig alle mulighederne fra telefonen bare direkte på din Mac. Det gør det super let at lave flotte opslag klar på din computer, så du ikke skal sidde og nørkle med at få det pænt på din lille telefonskærm.

 

UPDATE:

Lige pt fungerer app’en ikke. Den crasher, når man forsøger at poste karusel (flere billeder). Køb ikke før det er fixet.

 

Systemkrav

Mac computer (Findes ikke til Windows, Android, Ipad, iPhone etc)
Yosemite 10.10 (eller højere) af styresystem.

 

Hvordan virker det?

Download Flume (tryk på navnet). Installér det på din Mac, og så er du faktisk kørende. Du kan teste det i en gratis version, og hvis du synes det ser godt ud kan du købe den fulde “pro” version, hvor du få adgang til at bruge programmet fuld ud. I gratis versionen kan du ikke uploade billeder/video, så det er mest for at se om du kan lide funktionerne etc. Men prøv det.

Flume kan du placere, hvor du vil på din skærm. Minder lidt om Skype etc, hvor du kan have det åbent hele tiden, eller ud kan skjule det, hvis du ønsker. Jeg har min Instagram kørende i højre side af skærmen (Se billeder). Jeg har prøvet at tage lidt forskellige, så du kan se, hvordan man kan skifte rundt. Men det letteste er at downloade programmet, og teste det 🙂

 

Lave en post

Når du vil oprette en post, så trykker du på det lille kameraikon i menuen. Så vælger du et billede, og så kan du straks gå i gang med at skrive. Her bliver det nemlig smart. Du kan vælge at alle dine post automatisk får en “signatur”. Det kan være faste hashtags etc. Det andet der er smart er at når du lave linjeskift, så kommer de også i posten på instagram. Det er et kendt problem at Instagram ikke tillader linjeskift fra den almindelige app – men det virker her. Det er super smart. Vil du tilføje filtre etc, så virker det selvfølgelig også. Du kan fjerne filtre du ikke bruger, og du kan selvfølgelig også justere ratio for de billeder du bruger. Alt i alt SUPER smart. Emojis på en Mac kommer frem ved at trykke på Ctrl+CMD+space samtidig.

 

flume app flume app instagram post fra din mac hvordan lægger man et billede op

 

Interaktion med brugere

Det der gør Flume så smart er, at du kan have det kørende ved siden af, og let kan respondere til dine følgere, hvis der kommer spørgsmål. Du kan lynhurtigt skrive på computerens tastatur, så du ikke skal sidde og bøvle med det lille tastatur på telefonen. Du kan vælge om du vil have en lyd besked, popup etc.

 

Kladder

Programmet har også en kladdefunktion. Det betyder at du kan gemme en post, som du ikke har nået at gøre helt færdig, eller som du bare vil publicere på et senere tidspunkt. Du kan således gøre dine posts klar med billede og tekst, og så så stille og roligt pudse dem helt af, så de er klar til publicering når det passer ind hos dig. Flume understøtter ikke automatisk publicering på bestemte tidspunkter endnu. Måske det kommer.

 

Funktioner

Her er et oversigtsbillede fra hjemmesiden.

funktioner instagram på mac lav post fra computer app program til macbook styr posts indlæg

De eneste 2 ting jeg savner er

 • at man kunne planlægge automatiske posts lidt ude i fremtiden. Det ville selvfølgelig kræve at en post blev gemt online et sted, da programmet så ikke kun ligger lokalt på din computer.
 • at programmet automatisk kunne skjule sig, og kom frem når man f.eks. tog musen ud i højre side etc.

 

Hvordan virker det så?

Nu har jeg brugt Flume i flere måneder, og jeg er virkelig godt tilfreds. Det er let at lægge billeder på, bruge filtre (hvis man vil det), men det jeg faktisk nærmest er allermest glad for er, at jeg kan lave mellemrum, indsætte emojis, og designe min post, så den ser ud præcist som jeg gerne vil have den til – uden at jeg skal bruge ekstra kræfter på denne del. Det fungerer bare, og programmet kører bare i baggrunden. Du kan indstille hvor hyppigt det skal opdatere. Som standard er den sat til 5 minutter, hvilket betyder, at den så henter nye post fra dem du følger, og tjekker om der er nye kommentarer, beskeder eller lignende til dig. Sådan !

 

Alternativer

Jeg har kigget længe efter et ordentligt alternativ. Indtil nu har jeg bruge Safari browseren til at styre instagram. Her kan man vælge udviklertilstand, og herefter vælge at vise en hjemme side, som på en iPhone. Det giver mulighed for at lægge billeder online, og skrive tekst – men det virker ikke med video, og der er ikke en ret god løsning efter min mening.

 

Billeder

 

Pris

Aktuelt koster programmet 20 dollars + moms – så du ender i 25$ i alt. Det er ca. 150 danske kroner, og det er givet godt ud. Du kan downloade programmet på Flumeapp.com. Der kommer løbende opdateringer, og de har også et godt support site, hvis man har ønsker eller problemer.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Er der noget du er i tvivl om, så spørg endelig. Jeg skal forsøge at svar så godt jeg kan. Skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor.

 

Konklusion

Flume App
 • Funktioner
 • Daglig brug
 • Pris
4.7

Konklusion

Flume er uden sammenligning det smarteste program til Instagram fra din mac computer. Du har alle de vanlige funktioner, og så kan du designe opslaget præcist, som du gerne vil have det til at se ud – inkl. linjeskift etc. Sådan !

Gode ting

 • Instagram styres fra din Mac
 • Understøtter linjeskift og emojis
 • Standard signatur / hashtags
 • Let at besvare kommentarer
 • Let at besvare beskeder
 • Pris fornuftig

Dårlige ting

 • Kunne være fedt med automatisk posting på bestemte tidspunkter
 • Savner muligheden for at Flume automatisk kunne forsvinde i siden indtil man kører musen derover. Lidt som dock’en i bunden af MacOsX
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x