BørnGør det selv - VejledningerTips

Tip: Lav dit eget sæbeboblevand – let og billigt (2 udgaver)

Lav dit eget sæbeboblevand

Er der noget skønnere end når børnene løber rundt og leger med sæbebobler. Den lette løsning er at købe sæbeboblevand i BR, Toy’R’Us eller lignende legetøjsbutik. Her koster det op til 80 kroner for én liter sæbeboble vand. Der findes selvfølgelig en måde at lave det på selv – både lettere, billigere og faktisk også lidt bedre.

Opskrift 1

1 liter Vand
1/2 dl. Opvaskemiddel (Mange anbefaler Grøn Fairy, men alt kan bruges)
1-2 spsk. Glycerin

Bland opvaskemiddel og glycerin ned i vandet i en balje (eller lignende). Rør stille rundt uden at lave bobler. Lad det gerne stå et par timer for at tingene blandes optimalt. Når du skal bruge det rører du let rundt, og det er klar til brug

bubble-1043581_1920

Opskrift 2

1L Vand
1/2 dl. Opvaskemiddel (som ovenfor)
1/2 dl. Glycerin
1/2 dl. Færdigblandet sæbeboblevand (BR, Bilka, Toys’r’Us etc).

Igen skal du forsigtigt blande tingene i vandet, og røre stille rundt. Lad det gerne stå nogle timer inden brug.

Hvad enten du vælger opskrift 1 eller 2, så er du klar til at lave rigtig gode sæbebobler uden at de konstant springer, som når man “bare” har blandet lidt vand med opvaskemiddel. Sæben reducerer overfladespændingen på vandet (undgå sæber med parfume). Glycerinen gør vandet lidt tykkere, og derved mere stabil.

Du kan lave dine egne sæbeboble-puste-pinde ved hjælp af ståltråd, eller bruge nogle af dem du har tilovers fra alle de tidligere købe sæbebobleglas. Lav en rund cirkel med et lille håndtag i til at holde i. Kun fantastien sætter grænsen. Du kan uden problemer lave MEGA sæbebobler, der er større end en badebold. Perfekt til børne fødselsdagen eller bare en god eftermiddag. 

Glycerin kan købes i Matas, dagligvarebutikker eller hos Med24. Der er til mange gange i sådan en enkelt portion. Færdigblandet sæbeboblevand kan købes i stort set alle legetøjsbutikker eller online på coop.dk.

Held og lykke.
Del, like og kommentér gerne.

 

Hvad synes du om indlægget?

Smid gerne 5 stjerner, hvis du kunne bruge det

[kkstarratings]

.

 

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x