Apple

Itunes kan ikke finde alle mine musikfiler, hvad gør jeg? (Guide)

Der er en del der har problemer med at iTunes ikke har det rigtige link til musik-filerne. Derfor gik jeg i gang med at finde en løsning fremfor at skulle dobbeltklikke på hver enkelt sang (med et udråbstegn(!) ud for sig) og vælge den rigtige lokalisation.

I mit tilfælde begyndte problemet i forbindelse med at kopiere hele mit itunes bibliotek over i Dropbox, og efterfølgende få kædet itunes sammen med dette. Det virker nu fint, men der er ca. 400 sange ud af 6000 som har en forkert fil-lokalisation (bibliotek). Det underlige er at det typisk kun er et par sange i et album der har dette problem. Det er altså ikke hele albummet, som der linkes forkert til men kun et par filer der er misset. Dette til trods for at den fysiske fil ligger i samme bibliotek som resten af sangene…

Men her er en løsning til, hvordan let får ændret dette tilbage, så alle sangene virker (medmindre du decideret har slettet dem).

Trin 1: Kopier dine iTunes library filer, Genius, extras, .tmp filer fra dit itunes bibliotek og til en ny backup mappe (f.eks. itunesbackup).

Trin 2: Åbn itunes. Marker samtlige musikfiler med CMD+A (MAC) eller CTRL+A (Windows). Tryk delete. Tryk ja til at filerne fjernes fra dit iTunes bibliotek, og NEJ til at de skal slettes (Behold arkiver)

Trin 3: Tryk herefter i menuen Arkiv->Føj til bibliotek (MAC) eller Filer->Tilføj mappe til bibliotek (windows). Vælg din mappe med musik filerne i. Det er typisk “…itunes/music” og lad iTunes tilføje hele bunken igen. Alle mediebilleder og albuminformation virker stadig. Desværre mister du oplysninger omkring afspilninger, ratings etc. Det skal vi nu have rettet op på.

Trin 4: Luk iTunes helt.

Trin 5: Kopier filerne fra backupbiblioteket under Trin 1 tilbage til dit itunes bibliotek og overskriv filerne, der selvfølgelig allerede eksisterer.

Trin 6: Åbn iTunes… Der kommer måske en box, hvor der står den analyserer filer. Vent og vupti – alt er i skønneste orden igen, og du har nu ikke nogen “missing links” i iTunes. Endvidere er alle dine “tidligere afspilninger” m.m. tilbage som før proceduren…

Håber I kunne bruge det :-)

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x