Blandet

Lidt fra Ciabattabrødets og den Fynske Brunsvigers univers

Introduktion

Weekend = fritid. Det er et godt tidspunkt at samle familien omkring køkkenbordet for at skabe både lækkerier. I denne weekend er formålet at få dig inspireret, så du kan komme i gang med to klassikere – måske nok et par af det mest populære opskrifter der er på min side. Det rustikke ciabattabrød og den bløde fynske brunsviger. Lad os tage et nærmere kig på hver af dem.

 

opskrift hygge med familien frisk skåret

Ciabattabrød: En bid af Italien

Dette italienske brød er et absolut must-try for enhver brødentusiast. Ciabattabrødets magi ligger i dens simplicitet – en sprød ydre skorpe, der gemmer på et blødt, luftigt og let sejt indre. Det er den perfekte ledsager til et udvalg af oste, tapenader eller som en del af en luksuriøs morgenmad i weekenden.

Men ciabatta er ikke kun et tilbehør; det er hovedattraktionen på ethvert bord. Forestil dig en varm skive ciabattabrød dyppet i en skål med god jomfruolivenolie krydret med en smule havsalt og rosmarin. Det er simpelthen himmelsk! Find den komplette guide til det perfekte ciabattabrød her.

 

brunsviger midt i indlæg hygge med familien opskrift

Fynsk Brunsviger: Det søde liv på Fyn

Nu bevæger vi os fra det italienske landskab til det charmerende Fynske land og dets berømte brunsviger. Denne kage er nærmest synonym med hygge, fødselsdag og min barndom 🙂 Den bløde og luftige bund dækket med et lag af smør og brun farin er intet mindre end en drøm for dine smagsløg.

Brunsviger er mere end bare en kage; det er et stykke dansk kulturhistorie, der bringer et smil frem på alles ansigter. Og den gode nyhed? Det er nemt at lave derhjemme! Alt hvad du behøver er nogle få basale ingredienser, lidt tid, og masser af kærlighed. Find opskriften på den klassiske fynske brunsviger her.

 

Instagram

Er du generelt vild med lækkert mad? Så synes jeg du skulle hoppe forbi min Insta-profil og lade dig blive inspireret 🙏

 

Bare i gang

Gennem madens vidunderlige verden har vi netop en mulighed for at samle familien (både store og små). Så hiv forklædet på, inviter familien ind i køkkenet, og lad magien udfolde sig. Det er super let at lave begge opskrifter, så der er faktisk ikke så mange undskyldninger.

 

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x