AppleElektronik og gadgetsTests

Test: Logitech Type+ Keyboard til Ipad Air og iPad Air 2

Med det nye Logitech Type+ Keyboard kan man godt undre sig over om man efterhånden stadigvæk har brug for en bærbar computer. Jeg skal ikke gøre mig klog på om du har det sådan, men man skal i hvert fald overveje det meget, hvis man ikke har brug for at lave f.eks. større grafiske opgaver, spille spil eller lignende. Det er et fremragende alternativ at bruge sin iPad og så sætte et keyboardcover. I denne post har jeg testet Logitech Type+ Bluetooth keyboard til Ipad Air og også det seneste til Ipad Air 2.

De to keyboards er, som jeg ser dem, nærmest identiske. Farven er lidt anderledes, men det er vist også det. Jeg har derfor testet begge under samme tag, da det ikke giver mening at anmelde to ens produkter.

Specifikationer for Logitech Type+ Keyboard

Systemkrav:

 • iPad Air 2, iPad Air

Mål:

 • Til iPad Air 2
  Højde: 183,7 mm. (7,23 in)
  Bredde: 259,9 mm. (10,23 in)
  Dybde: 17,1 mm. (0,67 in)
  Vægt: 430 g (15,2 oz)
 • Til iPad Air
  Højde: 183,4 mm. (7,2″)
  Bredde: 255,9 mm. (10,1″)
  Dybde: 18,1 mm. (0,71″)
  Vægt: 405 g (14,29 oz)
Første indtryk og kvalitet

Kvaliteten på Logitech Type+ Keyboard er helt i top. Det er lavet som et cover, hvor man klikker iPad’en i og herefter kan sætte den på højkant. Den står klippestabilt i et “magnetisk” greb. Keyboardet tænder først når ipad er “i hak”. Det er smart, da det sparer meget på batteriet. Det er meget robust, og man føler det kan holde til nærmest alt. Man har i hvert fald ikke fornemmelsen af at det går fra hinanden, hvis man tager hårdt ved det. Selve coveret er lavet af noget plastisk, som også virker ekstremt holdbart. Det bliver med garanti aldrig slidt i stykker og det er holdbart, så det beskytter iPad’en på bedst vis.

Når man skal have parret iPad’en med tastaturet foregår det også super let (se billedet nederst). Man klikker en enkelt gang på keyboardet i bluetooth menuen og så fungerer fremadrettet, og tænder automatisk når iPad’en sættes på magnetstriben. Slukker selv igen.

Funktions- / genvejstaster / finesser

Funktionstaster er genialt. Der er en dedikeret række til alle genvejstasterne øverst oppe. Yderst til venstre er “home” knappen. Så er der følgende genvejstaster: Siri, Spotlight (søgning), Søgning igen, Keyboard på skærmen (vis/gem), Screenshot, 3 taster til mediakontrol, 3 lyd mute/vol. op/vol. ned, og til sidst en lås-iPad knap.

Man kan bruge de alm. mac-genveje f.eks. CMD+Space = spotlight search. Derudover er der en masse genveje i de forskellige apps (se billederne nederst). Man kan lave nye faner/vinduer i Safari – man kan lukke igen. Man får faktisk det meste forærende fra den alm. bærbar oplevelse. Virkeligt godt tænkt og integreret.

Bagsiden af coveret har udskæring til kameraet og til mikrofonen. Der er ikke overladt noget til tilfældighederne her.

Tasternes kvalitet og brugeroplevelse

Tasterne på Logitech Type+ Keyboard’et er super gode at skrive på. Føles som en alm. bærbar i modsætning til det keyboardcover du kan købe fra f.eks. Apple. Det er også ganske godt, men det her er altså en tand bedre. Det føles nærmest som at skrive på en almindelig bærbar computer. Det er godkendt. Eneste minus ved tastaturet er at det kun kan bruge i “landskabs” orientering. Man kan altså ikke sætte iPad’en i oprejst stilling. Det kunne have været rart, men sådan er det valgt fra Logitechs side.

Batteritid

Batteritiden er fænomenal. Jeg bruger tastaturet når jeg bruger ipad’en, men batteriet løber nærmest ALDRIG tør. Der står 3 måneders batteritid på pakken, men det kan keyboardet da mindst. Jeg har ikke ladet det endnu, og det kører stadig og de 3 måneder er for længst gået. Jeg kan ikke se at det kunne være bedre end det er.

Størrelsen af Logitech Type+ Keyboard

Coveret passer lige omkring iPad’en. Ikke for stort og ikke for tungt. Tænker ikke det kan sidde meget bedre, hvis man vil have denne kvalitet af taster og batteri.

Blandede billeder
Konklusion
Logitech Type+ Bluetooth Keyboard
 • Kvalitet
 • Funktions- og genvejstaster
 • Tasternes kvalitet og brugsoplevelse
 • Batteritid
5

Konklusion

Logitechs Type+ Bluetooth Keyboard er et uniks produkt, hvis du vil udvide din iPads funktionalitet. Du kan efterhånden undvære en bærbar computer, hvis du som de fleste primært ordner lidt netbank, skriver lidt mail, og lidt dokumenter i f.eks. word etc.

Jeg har absolut INTET negativt at sige om keyboardet. Kvaliteten er i top. Pris og kvalitet er fremragende. Sindsyg lang batteritid. Sådan et produkt kunne lige så godt have været lavet af Apple selv. Lavet i de bedste materialer. Keyboardet har mine allervarmeste anbefalinger. Hvis I køber det, så vil I IKKE fortryde det.

5 af 5 stjerner UDEN tvivl !

Få den bedste pris:
Logitech Type+ keyboard til Ipad Air
Logitech Type+ keyboard til Ipad Air 2

Sender
Hvad synes du?
5 (7 stemmer)
Følg
Giv besked ved
guest

10 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Marie
Marie
7 år siden

Jeg kan overhovedet ikke få det til at fungere… tastaturet tænder ikke automatisk når iPad’en klikkes på magnetstriben og uanset hvor mange gange jeg trykker på Bluetooth-knappen popper den ikke op på oversigten. Og ja, den er ladet fuldt op ?

Marie
Marie
Svar til  Lars Koch Hansen
7 år siden

Ja, de er parret. Og det fungerer når jeg aktiverer mens tastaturet er tilsluttet strøm, men der er ingen aktivitet så snart den hives ud af laderen (altså ikke engang det grønne lys). Kan se på Logitechs supportforum at mange andre oplever samme problem men der er ingen svar at hente:-/

Jørgen Nillegaard Jensen
Jørgen Nillegaard Jensen
7 år siden

Fedt. Det skal prøves. Har gået med tanken om man kunne erstatte sin bærbar, og nu er det da relativt billigt at få det testet om det holder i hverdagen. Om ikke andet, så udvider det i hvert fald funktionaliteten af min iPad 🙂

Takker

Aleksander Nørregaard
Aleksander Nørregaard
7 år siden

Tak for en god beskrivelse / test.

10
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x