Hus og haveKøkken og hjemTests

Test: Neato Botvac Connected (WIFI) robotstøvsuger – det gode valg

Introduktion

Er du i gang med at finde ud af, hvilken robotstøvsuger du skal kaste dig over, men ikke har lyst til at købe en forkert, så læs denne test af Neato Botvac Connected (også kendte som Neato Connected eller Botvac Connected).

En robotstøvsuger kan være et godt supplement, hvis du vil slippe for den daglige rengøring (eller frustration over at du ikke har tid til det). Den vil generelt kunne holde overfladerne fint rene, så man i det daglige har et hjem der ser pænt ud. Der er selvfølgelig nogle ting du overordnet skal være opmærksom på når du vælger at købe en robotstøvsuger:

 • Hvis du har mange langhårede tæpper, så kan en robotstøvsuger få problemer
 • Hvis du har tæt møblerede rum f.eks. med masser af kasser, stoleben, bordben etc, så kan en robot have svært ved at komme ind i mellem disse.
 • Du slipper ikke for alm. rengøring af og til.

 

Specifikationer

Producent: Neato
Produkt-serie: BotVac
Vægt: 4,1 kg
Mål: 33,5×32,1×10 cm (BxDxH)
Batteritype: Lithium Ion
Filtertype: Ultra Performance Filter
Medfølgende tilbehør: Ladestation, Combo-børste, Spiral-børste
Oppetid (køretid): Eco Mode: 120 minutter, Turbo Mode: 90 minutter

Smarte funktioner: Genoplad og fortsæt, skemalægning, automatisk opladning,

 

Opsætning

Efter pakken er åbnet skal du bare sætte dockingstationen til en stikkontakt, og så placere robotten i den. Det er rimelig simpelt at opsætte WIFI delen. Husk at du skal bruge 2,4 GHz wifi og ikke 5 GHz. Er du i tvivl om hvad det overhovedet betyder, så betyder det næppe noget for dit hjemme setup. Flere nye routere har forskellige Hz de kan sende netværket på og ofte udsendes begge, så man har 2 netværk derhjemme. Det ene af navnene vil typisk indeholde 5GHz. Der er det så du skal vælge det andet 🙂

I forbindelse med opsætningen via app’en kan du navngive din lille nye robot. Vi kalder stort set alle vores små robotgadgets “Robbie” 🙂 Opsætningen tager ca 10 minutter når man kigger lidt i app og brugsanvisning.

 

Kvalitet af støvsugning

Første gang du tænder Neato Botvac Connected kører den væk fra basen, skanner omgivelserne ved hjælp af laser-teknologi, og går så i gang med at støvsuge huset. Første gang den kørte fik den de fleste ting op, som der var “lagt med vilje” rundt omkring, men det er som om den lærer huset at kende (er dog ikke sikker), men det virker som om den bliver bedre med tiden. Selv om jeg synes huset ser rent ud, så lykkes det alligevel at finde ret meget skidt, som kræver tømning af affaldsbeholderen ca. hver 2. gang den har kørt. Selve beholder har en ret stor tank, så det er rigtig fint.

En robot støvsuger kan ikke erstatte den almindelige støvsugning MEN jeg vil skyde på at med en Neato Botvac Connected kan du slippe for 90-95% af den normale støvsugning. Det er i hvert fald godt.

Jeg synes den støvsuger rigtig fint, og kommer også godt rundt i hjørnerne. Vi har ikke dyr, men hvis man læser brugernes kommentarer rundt på nettet, så roser mange robotten for egenskaberne mht. at fjerne dyre hår (hund og kat). Det kræver dog at beholderen tømmes efter hver runde, da dyr generelt smider ret mange hår 🙂

Til sidst skal nævnes at den har en spot-funktion, så den kan sættes i et område, hvor der er beskidt, og så vælge spot-funktionen, hvor den så kører ekstra i dette område. Det synes jeg er lidt overflødigt, da jeg synes det er meget lettere at tage en lille fejebakke og en kost, og tage det, hvis det alligevel er så meget at det skal have ekstra opmærksomhed…

 

Navigering / manøvrering

Neato Botvac Connected navigerer ved hjælp af laser-teknologi, hvilket gør den rigtig god til at undgå dine ting. Den styrer sikkert rundt om borde og stole. Selvfølgelig kan den ramme ind i ting, men i forhold til min tidligere Roomba (5 år siden), så fungerer det super godt. En god feature ved Wifi og laser-teknologien er at du på app’en kan følge med i hvor den har været. Smart. Den kører væsentligt mere parallelt, og synes derfor at sikre en bedre rengøring uden for mange “helligdag” (områder, hvor den ikke har været). Lidt som når man slår græsset, hvor man hele tiden følger det forrige spor.

Man kan afskære bestemte område ved hjælpe af en magnetstrimmel, så man f.eks. kan lukke den ude af specifikke rum. Smart.

En god ting ved laser-teknologien til navigation er at den kører uden problemer om natten. Det gør det rart, hvis man f.eks. har et hus i flere planer. Hvis man har et 1-plans hus, så larmer den nok lige rigeligt, hvis man ligger og sover i samme rum.

 

Støjniveau

Når man læser diverse engelske test af Neato Botvac Connected så er en af de hyppigste kritikpunkter at den larmer lidt mere end folk havde forventet. Mange sammenligner den med en Roomba, som er ret støjsvag. Jeg synes ikke helt at kritikken er helt iorden. Neato Botvac Connected robotstøvsugeren larmer da mere end en iRobot Roomba, men stadig MEGET MEGET lavere end en almindelig støvsuger, og den kan sagtens køre rundt selv om man er hjemme uden at man føler sig ekstremt generet af larmen.

Det smarte, som med alle robotstøvsugere, er at de kører når man ikke er hjemme, og så er støjniveauet knap så vigtigt. Det vigtigste er jo kvaliteten af støvsugningen.

 

Opladning / Batteri

Første gang du tænder Neato Botvac Connected er batteriet nærmest fuldt, men sæt den alligevel lige til at lade helt op nogle timer i opladeren. Der er to store knapper foran på robotten, som blinker i forskellige farver alt efter hvor meget strøm der er på (langsom-hurtigt-konstant). Det er ret smart, så man ikke behøver at tjekke det lille LCD display eller i app’en, hvor du også kan tjekke batteriet.

Batteriet har til ca. 60-90 minutter på turbo (ekstra kraftig sugestyrke), og ca. 120 minutter på ECO mode.

 

Kontrol via app etc.

I app’en kan du tænde støvsugeren, også når du ikke er hjemme. Derudover kan du selvfølgelig stoppe en støvsugning og få den til at køre retur til basen. En smart ting er oversigtskortet, hvor du kan se hvor robotten har været (se fotos). Det er smart.

Fra app’en kan du også styre robotten, hvis du manuel vil køre den rundt. Du kan jo også bare løfte den hen, hvor du har brug for den 🙂

 

Design og størrelse

Neato Botvac Connected er kun 10 cm høj (33,5×32,1×10 cm). Den er flot, og ser elegant ud, når den kommer rullende. Jeg synes designet er ret flot, men som altid er det jo smag og behag. Det kommer let ind under sofaer og ikke mindst sengen, som har det med at samle nullermænd.

 

Affaldsbeholderens størrelse og tømning

Affaldsbeholderen er let at tømme. Den kunne være større, men bare man husker at tømme den når støvsugeren har kørt, så er der ingen problemer. Man kan godt strække den til hver 2-3. gang, hvis den kører tit. Man bliver dog overrasket over hvor meget skidt den lille støvsuger rent faktisk får med op.

 

Hvad kunne være bedre?

Når man sammenligner med andre topmodeller på markedet, så kunne man savne ting som:

 • Automatisk tæppe-støvsugning (øget sugestyrke)
 • Ikke mulighed for dobbelt kant-tur (De nye Roomba støvsugere kan køre langs kanten x2 for ekstra rengøring)
 • Den glatte overflade er ret modtagelig for småridser
 • Magnet-striber til afskærmning kan glide rundt, når robotten kører på dem. Skal tapes fast.

Det er relativt små ting der er tale om 🙂

 

Pris

Siden jeg skrev testen er der kommet en opdateret model. Pricerunner finder altid de billigste priser til dig:

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

Her er lidt billeder af robotstøvsugeren.

 

Video

 

Konklusion

Neato Botvac Connected (WIFI) robotstøvsuger
 • Opsætning
 • Kvalitet af støvsugning
 • Navigering
 • Støjniveau
 • Opladning / Batteriet
 • Kontrol via app etc.
 • Design og størrelse
 • Affaldsbeholderens størrelse
 • Pris
4.4

Samlede vurdering

Er du på udkig efter en robotstøvsuger, så skal du helt sikkert overveje Neato Botvac Connected. Den er billigere end tilsvarende modeller fra iRobot (når man taler topmodel), og fungerer glimrende. Støvsuger sikkert og godt, og kan fjernstyres via app’en, da den er koblet på hjemmenetværket.

Selv om det er en topmodel, så kan den ikke erstatte den almindelige støvsugning, men den kan ofte gøre at du kun behøver at tage den almindelige støvsuger frem af skab hvis du f.eks. skal have gæster. Det gælder alle mærker, da en robot selvfølgelig vil have begrænsninger i, hvor den kommer, da den jo selvsagt ikke kan flytte en stol, blomst etc.

Gode ting

 • Let opsætning
 • God kortlægning af rum
 • Støvsugerens evne/kvalitet
 • App’en (fint med små beskeder og oversigts kort)
 • Fin højde (10 cm), så den kommer under sofaer m.m.

Dårlige ting

 • Støjniveauet er lidt højere end Roomba’s
 • Prisen er til den høje side – men kvalitet koster!
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x