AppleGør det selv - Vejledninger

Netbank virker ikke med Google Chrome (Mac)… her er løsningen!

Efter en nylig sikkerheds opdatering fra Apple er Java plugin’et fjernet, og Java kører nu kun i version 7, som er 64-bit. Det betyder desværre at Google Chrome, som kun er 32-bit, ikke længere fungerer med Java hjemmesider (alle dem der bruger NemID).

Det er en kæmpe ridse i lakken på en ellers fremragende browser. Jeg er super tilfreds med min Chrome browser, da den er hurtig, og har gode genvejstaster m.m. Desværre er NemID (netbank/webbank, skat, kommune, borger.dk) et MUST for mig.

Jeg bruger allerede nu synkronisering i Chrome, så jeg ville selvfølgelig helst have at jeg kunne blive ved med at bruge browseren, men man kan simpelthen ikke opdatere Java så den virker med Google Chrome, og jeg har ikke lyst til at gå tilbage til Safari eller Firefox (som begge virker, da de er 64-bits browsere).

Efter lidt søgen så er der faktisk en mulighed for man kan gen-aktivere det plugin der gjorde det muligt at bruge Google Chrome tidligere, og det er faktisk ret let.

Det letteste er at kopiere teksten nedenfor ved at markere den og trykke CMD + C og så trykke i terminal vinduet og trykke CMD + V for at indsætte. Husk at trykke enter efter hver linje.

1) Tryk CMD + mellemrum; skriv terminal og tryk enter. Hvis der efter den første kommando spørges om password, så er det samme password, som når du logger på når du lige har tændt computeren (admin-password).

2) Skriv:

sudo mkdir -p /Library/Internet Plug-Ins/disabled

3) Skriv herefter:

sudo mv /Library/Internet Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin /Library/Internet Plug-Ins/disabled

4) Skriv så:

sudo ln -sf /System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPlugin2_NPAPI.plugin /Library/Internet Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin

5) For at genaktivere Java6 plugin skriv:

sudo ln -sf /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Commands/javaws /usr/bin/javaws

kilde: http://support.apple.com/kb/HT5559

Ps. Så håber vi bare at Google får fingeren ud, og frigiver en 64-bit browser hurtigst muligt, så man ikke skal lave en masse krumspring for at få tingene til at fungere…

 

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Ida
Ida
10 år siden

Hov fik skrevet noget volapyk. Hvad jeg mener er bare, at jeg vil sikre mi at sikkerheden ikke bliver svagere på java, hvis jeg vælger den løsning, du beskriver.

Lars Koch Hansen
Svar til  Ida
10 år siden

det vil altid være bedste at bruge den nyeste version af java, da den indeholder netop diverse sikkerhedsopdateringer for at lukke huller.
I mit eget tilfælde er jeg desværre blevet nødt til at skifte browser, da jeg ikke kunne acceptere dette. Ærgerligt at Google ikke prioriterer dette højere….

Ida
Ida
10 år siden

Tak for den nyttige guide 🙂

Inden jeg bruger den, vil jeg lige være sikker på, at denne metode ikke underminerer sikkerheden i java? Andre guides til at håndtere dette problem anbefaler, at man geninstallerer en gammel version af java, selvom det kompromitterer sikkerhende. Så jeg lige sikre mig, at sikkerheden ikke også giver en svagere sikkerhed.

AP EXCLUSIVE
AP EXCLUSIVE
10 år siden

Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot
you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x