AppleNews and info

Ny Apple Imac 24″ – hvor blev den store af?

Introduktion

Apple har i mange år lavet deres all-in-one computer kaldet “iMac”. Som så meget andet Apple, så laver de nogle få modeller, hvor de styrer alt indmad etc. Det gør, at de kan lave en computer, der bare fungerer og sjældent giver bøvl. Til gengæld er prisen væsentligt højere end en tilsvarende Windowsbaseret PC.

Designet har været mere eller mindre uændret siden 2009, hvor det nuværende design kom, men det har ændret sig nu. Ikke fordi det gamle design er outdated – men alligevel en opgradering der skulle til.

I april måned 2021 præsenterede Apple så endelig det nye design. Den lille iMac med en skærm på 21,5 tommer blev nu erstattet med en 24 tommers model.

Desværre var der ikke en update til den store 27 tommers model.

imac 2020 vs 201
iMac 2020 med det “gamle” design

iMac 24 tommer – det nye design

Den nye iMac benytter Apples egen M1 processor. Det er udover har designet fået en kæmpe makeover. Den er blevet en smule mere firkantet, både selve skærmen, men også foden. Skærmen ligner faktisk, at en stor iPad er blevet koblet på en mere stilet fod. Jeg havde håbet på, at den tidligere kant i bunden af skærmen var blevet fjernet/integreret i den nye model. Den er der desværre stadig, men nu kan computeren fås i talrige farver hvilket gør at den lettere passer ind rundt omkring.

 

Den større skærm

Den tidligere 21,5 tommers iMac er nu blevet ændret til en 24 tommers. Den har en rigtig fin lysstyrke, har en opløsning på 4.5 K.

Den nye iMac med 24″ display

Specifikationer

Produkttype: iMac 24″ skærm
Farve: Blå, grøn, lyserød, sølv, gul, orange, lilla
Hukommelse: 8 eller 16 GB samlet hukommelse
Lagring: 256 / 512 GB el. 1 / 2 TB SSD
Processor: M1-chip, 8-core CPU med 4 højtydende kerner og 4 effektivitetskerner
Grafik: M1-chip, 7-core
Skærm: 24″ 4,5K Retina-skærm. Indbygget webkamera i HD-opløsning. Kan bruges til Facetime / Skype / Teams etc.
Opløsning: 4480 x 2520 ved 218 pixels pr. tomme med understøttelse af 1 milliard farver
Styresystem: macOS Big Sur
Tilslutninger: To Thunderbolt-/USB 4-porte, der understøtter DisplayPort, Thunderbolt 3 (op til 40 Gb/s), USB 4 (op til 40 Gb/s), USB 3.1, 2. generation (op til 10 Gb/s), Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA understøttet via mellemstik (sælges separat) og 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner. I den store model 2 ekstra USB 3-porte.
Trådløs teknologi: Wi‑Fi (Trådløst 802.11ax Wi‑Fi 6-netværk, IEEE 802.11a/b/g/n/ac-kompatibel), Bluetooth 5.0
Størrelse (HxBxD): 46,1 x 54,7 x 14,7 cm
I æsken: iMac, Magic Keyboard, Magic Mouse, 143 W strømforsyning, Strømkabel (2 m), USB‑C til Lightning-kabel

 

Apple Imac rygter

Der var helt sikkert mange der havde håbet på en større skærm helt op mod 30″ og måske endda 32″ tommer. Apple har allerede teknikken i deres pro display som har 6K oplysning. Desværre blev det ikke offentliggjort her i april.

De fleste er dog enige om, at den gamle 27″ iMac står overfor en opgradering også. Forhåbentlig kommer den her i løbet af 2021, men i bund og grund ved vi ikke det endnu. Apple har ikke frigivet nogle oplysninger overhovedet endnu.

 

Skal jeg vente med at købe?

Det store spørgsmål er, om man skal vente på, at der kommer en større version eller om man skal gå efter den helt nye 24″ iMac. Det korte svar er, at hvis du kan acceptere en skærm på 24″, der formentlig vil være super fin for de fleste private brugere, så skal du bestemt ikke vente. Du får en super god computer med masser af kræft og en super lækker skærm. Designet er lækkert og den kunne stå på de fleste skrivebord, hylder rundt omkring i hjemmene og bare se fantastisk elegant ud. Prisen starter på cirka 11.500 kr.

Har du det her mod brug for den store skærm, eller tidligere har haft en 27 tommer os cinema display eller iMac, så skal du ikke opgradere. Personligt ville jeg vente på næste generation af den store iMac. Den burde være inden for rækkevidde og vil formentlig blive lanceret inden vi ser de nye iPhones i efteråret.

 

Priser

Priserne er officielle, men levering fra slut maj 2021.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Hvad synes du?

Vil du vente på en større iMac model end den nuværende på 27″ eller er den nye iMac 24″ nok til dig…? Lad mig høre i kommentarfeltet lidt længere nede (hop derned). Hvad med designet? Er du med på den nye mode – eller mere til den klassiske flotte grå aluminiumsmodel?

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x