AppleGør det selv - VejledningerTips

Problemer med opladning af Iphone/iPad? Her er en mulig løsning

15b5e511e90f6a88f25837e1f6e4156b97db67c1Introduktion

Har du problemer med opladning af iphone?

Jeg ville lige dele min løsning på hvordan du kan få din iPhone 5s (inkl. iphone 6 og 6s) til at oplade igen. Min iPhone er ca. 8 mdr. gammel, og de seneste måneder har den haft et problem med at oplade korrekt.

En iPhone 5s bruger som de fleste ved en lightning port, og opladerstikket var på ingen måde løst eller vakkelvorn, men hvis jeg vrikkede det fra side til side, så kunne den få forbindelse. Problemet var at hvis man så tilfældigt ramte telefonen, så ville den afbryde opladningen igen, hvilket er ret træls, hvis det er midt om natten, hvor telefonen gerne skulle samle kræfter til næste dag :-)

Nogle gange kunne det tage flere forsøg at få den til at lade, og nogle gange stoppede den helt af sig selv, uden at jeg havde rørt telefonen. Jeg har en del opladere, så prøvede flere. Nogle virkede lidt bedre end andre, men problemet kunne provokeres ved dem alle, hvilket tyder på at telefonen var problemet. Tænkte straks at problemet måtte være ladestikket, og havde allerede set mig selv i en Apple butik, hvor telefonen skulle sendes ind, og regningen måske endte hos mig selv. Inden jeg gik derned tænkte jeg at je kunne prøve at rense selve lightning stikket på telefonen. Det er et hul, og der kan let komme en masse snavs i det. Men hvad skal man lige bruge for at rense det. Det bedste er efter min mening en tandstik eller den der simkorts-klips man fik med i pakken da man købte sin iPhone.

Løsning

fix-ipad-iphone-ipod-touch-wont-charge-anymore.w654Jeg gik i gang med at rense omkring stikket, samt “skrabe” lidt over det hele (med tandstikken). Q-pinnen (simkorts-tingen) brugte jeg i bunden af oplade-stikket – det er selvfølgelig vigtigt ikke at kradse direkte på connectorne dernede (med Q-pinnen). Tandstikken kan god skrabe lidt snavs af connectorpinnene. Der faldt en masse skidt ud – faktisk virkelig meget…Herefter prøvede jeg så laderen igen, og VUPTI, alle mine ladere fungerer nu perfekt igen… Håber andre kan få glæde af det inden man sender den ind til reparation…

/Lars

Billeder lånt fra wonderhowto.com og yahoo.com/tech

 

Smid gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for bloggen og så bliver vi i øvrigt super glade 😀 :

[fblike]

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

22 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
C-man
C-man
6 år siden

Genialt, back on track.
Tak for tippet, det virkede også for mig, der i lang tid har haft problemer med både lade-funktion og headsæt.

Patient nr. 5S
Patient nr. 5S
7 år siden

Mange tak doctor Lars 🙂
Brugte en flad tandstikker af træ og lommeuldet væltede ud af stikket.
Fuld funktion igen

mvh
Patient nr 5S

Torben
Torben
8 år siden

Super godt med et enkelt råd. Jeg brugte en plastic-tandrenser. Jeg troede, at det var slut med mobilen og at den nu var, men med en hurtig rengøring og fjernelse af lommeuld i stikket, så er så god som ny. Lidt konstruktiv kritik; for dem som ikke er så trygge ved at skulle gå i gang med sådan en operation og ikke ved hvordan mobilen er indrettet, kunne det være hensigtmæssigt at forklare hvordan stikket er bygget op og hvor man undgår at ramme de dele, som du beskriver, at man ikke skal ramme. Det gjorde i hvert fald mig lidt nervøs indtil jeg tog briller på og fandt ud af at connectorne sidder “siden” og ikke helt i bunden af stikket. Men tak for hjælpen.

cecilie Pourzeynal
cecilie Pourzeynal
8 år siden

Hej, ved godt at det ikke er det mest relevante emne men, min iphone havde fået vand i højtalerne så jeg smed den ned i pose ris. Nu virker lyden men nu har jeg fået et riskorn i oplader hullet og jeg kan ikke få det ud.. Har du nogle ideer? :/ 🙂

Morten Bach
Morten Bach
8 år siden

Tak for tippet! Har lige ekstraheret en tot lommeuld fra min 5s, og nu lader den problemfrit igen. 🙂

Kristian
Kristian
8 år siden

Det virker!! Brugte en tandstik og der kom virkelig meget skidt op ad hullet.
Har vrikket med stikke adskillige gange uden held. -men det her virkede. Tak!!

Michael Hansen
Michael Hansen
8 år siden

Havde også mistanke om, at det var “lommeuld” der var synderen i mit tilfælde … og rigtig nok. Fik renset med tandstik og nu lader den uden problemer igen ;-)))

Søren
Søren
9 år siden

Mange tak, det virkede

Kenneth
Kenneth
9 år siden

Tak for det simple, men gode råd. Min telefons ladestik var fyldt med lommeuld, men efter en rensning virker laderen uden problemer. Jeg vil ikke tænke på, hvor lang tid jeg har brugt på at ase og mase med ledningen …

Carsten
Svar til  Kenneth
6 år siden

Tak for det ??

Bjarne Rostgaard
Bjarne Rostgaard
9 år siden

Det problem har jeg lige nu. Vil med bævende hjerte forsøge skrabe-løsningen 🙂

22
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x