Sådan tager du screenshots på en mac

Du har måske flere gange overvejet, hvordan du tager screen shot på din Mac computer. Det er faktisk utrolig let, og Apple har heldigvis også her lavet brugerfladen ekstremt nem at gå til. En funktion du vil elske og bruge meget.
Det vigtigste du skal vide er følgende to funktioner:
1) Screenshot af hele skærmbilledet

  • Ved hjælp af denne metode tager du et billede af hele skærmbilledet (CMD+Shift+3).
    Screendump mac

2) Selektiv udsnit af skærmbilledet

  • Dette er uden tvivl den mest geniale måde at tage billeder af dit skærmbillede på. Når du trykker på CMD+Shift+4 kommer der et lille sigtekorn frem. Du kan nu trykke på musen og markere det område du vil “tage et billede af”.
    Selective screenshot Mac

Man kan også tage et billede af et åbent vindue eller en menu ved at trykke CMD+Shift+4 og så trykke på mellemrum. Så skifter markøren til et kamera, og du kan nu trykke på det vindue, eller menu, som du ønsker at tage et billede af.

Alle billeder bliver gemt på skrivebordet (.png) og kan nu let vedhæftes i en mail, et worddokument eller lignende.

Smid gerne en kommentar nederst, hvis du har andre tips omkring screenshots.

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *