AppleGør det selv - VejledningerOsXTips

Signaturer gemmes ikke i Mail på min Mac – Her er en mulig løsning!

For en måneds tid siden ville jeg tilføje en ny email adresse til Mail (mail-klienten der følger med OsX). Jeg oprettede et par signaturer – alt var godt. Da jeg næste gang skulle sende en mail kunne jeg ikke finde signaturen igen, så jeg indtastede den en gang til, men problemet kom igen hver gang jeg havde afsluttet Mail. Signaturene blev simpelthen ikke gemt.  Det samme gjorde sig gældende når jeg forsøgte at ændre i mine “gamle” signaturer – ændringerne blev heller ikke gemt…

Skærmbillede 2014-10-10 kl. 10.55.45Jeg prøvede en masse ting som jeg har listet op nedenfor. Jeg prøvede faktisk også at slette systembiblioteket der bruges af Mailprogrammet, inkl. signuterer (CMD+Skift+G når du står på skrivebordet  og skriv så ~/Library/Mail/). Desværre også uden held.

Heldigvis var der en nogle tråde på nettet, som kunne hjælpe lidt på vej – desværre også uden held, men til sidst lykkedes det at finde løsningen (4. måde nedenfor)…

Her er de løsninger som muligvis kan hjlæpe dig og som jeg prøvede i første omgang (som desværre ikke alle virkede):

 • 1. måde: CMD+space -> Diskværktøj <enter>, Tryk på din harddisk og vælg reparer disktilladelser. Det kan nogle gange afhjælpe problemet.
 • 2. måde: CMD+space -> Terminal <enter>.
  cd ~/Library/Mail/V2/MailData      og herefter <enter> og så næste linje.
  chmod -R 0777 Signatures/
  Ovenstående ændrer dine signatur filer så de kan ændres, hvis de af en eller anden årsag er blevet låst.
 • 3. måde: CMD+space -> Terminal <enter>. Denne løsning ændrer alle dine brugerfiler til skrivbare (som de er som standard). Systemfiler ændres ikke. Hvis du har ændret nogle filer til at være låst, så spring bare løsningen over. Som alm. bruger er der intet problem – husk du skal være administrator på din computer.
  sudo find ~ $TMPDIR.. -exec chflags -h nouchg,nouappnd,noschg,nosappnd {} + -exec chown -h $UID {} + -exec chmod +rw {} + -exec chmod -h -N {} + -type d -exec chmod -h +x {} + 2>&-
 • 4. måde: CMD+space -> systemindstillinger <enter> Icloud -> Fjern fluebenet i Dokumenter og data.

For mit vedkommende var det den 4. måde der løste problemet. Det er åbentbart nogle problemer der gør at ICloud løsningen ikke fungerer helt optimalt endnu. Men fantastisk at det nu virker igen… finally 😀

Min oprindelige tråd fra Apple support forum.

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Troels Fiig
Troels Fiig
7 år siden

EKSTRA BONUS
Jeg havde også problemer med at Firefox ikke ville gemme mine indstillinger og jeg havde faktisk opgivet at finde ud af hvorfor. Det er nu også løst med metode nr. 3. Den har ikke virket rigtigt i 6 mdr.

Troels Fiig
Troels Fiig
7 år siden

1000tak for hjælpen. Det virkede.

3
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x