BilerGør det selv - VejledningerTips

Skyline baglys på VW passat B6 fra 2007

IMG_8461Jeg har set nogle steder på nettet, hvor folk har haft Skyline lys (lys i de yderste LED-ringe) på deres Passat B6. De var super flot, og tænkte straks at jeg måtte finde ud af hvordan man gør det. Det minder mig lidt om baglyset på en Corvette.

Der findes en light udgave, som man kan kode sig ud af. Den kan I læse om i min vejledning her: Kodningsmuligheder Passat B6.

Dette indlæg er en vejledning om, hvordan man monterer det “rigtige” skyline lys, hvor man har lys i både de yderste og inderste lygter, hvor der normalt ikke er led-lys.

UPDATE: Jeg har ikke min Passat mere, men vejledningen gælder jo stadig 🙂

 

Her er de ting som jeg havde brug for:

 

Jeg købte det færdige sæt, hvor man ikke selv skal montere LED-ringen i sin nuværende lygte, men sælgeren kan også sende vejledning i hvordan man selv laver det komplette sæt, og det sparer man selvfølgelig lidt på også. De lygter man køber hos ovenstående sælger er også brugte, men i super stand.

Samlet tidsforbrug på monteringen: ca. 1.5 time.

 

Så skal vi igang 🙂

Man starter med at fjerne advarselstrekanten fra bagklappen. Der udover skal beklædningen også af. Man skal afmontere de små torx skruer i “håndtagene”, samt plastikholderen til trekanten. Herefter kan filtbeklædningen trækkes af. Den er monteret med små klips (se foto).

IMG_8435

IMG_8436

IMG_8437IMG_8438

 

Herefter fjerner man beklædningen i baggagerummet. Både beskyttelsesplastikket midt for, samt højre og venstre side (muligvis også bundmåtte). Her sidder de også med små torxskruer, samt klips, og nogle plastisk dutter. De små plastisk dutter, kan fjernes let, hvis man trækker i den midterste del af dem, så går de løst af sig selv. Jeg har ikke et billede af dem, men det giver sig selv, når man støder på dem.

IMG_8417IMG_8418IMG_8424

Efter man har fået afmonteret disse ting er man klar til at trække ledningen.

I det sæt jeg købte på ebay (se link øverst), så var lygterne lavet på forhånd og ledningerne var allerede markeret og klar til monteringen.

Først skiftede jeg selve lygten i begge sider. Fjern pæren ved at dreje stikket lidt til den ene side. Selve lygten sidder bare med 2 små bolte, og de nye lygter monteres let bagefter. Så trak jeg ved hjælp af en søgefjeder ledningen igennem det venstre rør til bagklappen (man kunne også bruge det højre). Jeg trak ledningen i bagklappen (en til hver lygte – meget simpelt) og brugte lidt tape til at sætte det fast, så den ikke gled rundt inde bagved.

IMG_8441
Gammel lygte uden LED
IMG_8442
Nye lygte med LED

IMG_8439 IMG_8443 IMG_8445IMG_8447

IMG_8444IMG_8440

Her efter skal ledningerne til lygterne kobles på det eksisterende “ledningsnet”. Der medfølger en vejledninger, så man kan se hvad de enkelt ledninger gør. Der er med så man let kan klikke de nye ledninger sammen med de nuværende ledninger til baglygterne (yderst). Jeg gjorde det at jeg brugte en hobbykniv til at frigøre ledningen, hvorefter jeg “klikkede” stikket sammen med ledningen til LED lygterne.

IMG_8450IMG_8451IMG_8452 IMG_8454 IMG_8453 IMG_8455

Herefter er det bare at samle det hele igen i modsat rækkefølge, og så fungerer det perfekt! Vær opmærksom på at der står hvilken side de nye “klik” stik (blå på billedet) passer til. Jeg fik byttet rundt på højre og venstre, så jeg måtte lige skifte rundt efterfølgende.

Det var en relativ simpel opgave, som jeg vil tro at stort set alle kan udføre. Der er ikke noget hokus pokus i det, og det fungerer super godt.

 

Vær opmærksom på at du også skal fjerne det inderst lys i de yderste lygter for at gøre det perfekt. Det har jeg beskrevet i et tidligere indlæg: Kodning af Passat B6 med VCDS

Kom gerne med kommentarer og spørgsmål nederst.

 

Til sidst lidt billeder og en video:

IMG_8470
IMG_8461
drkoch.dk-SKYLINE-PASSAT-B6
drkoch.dk-SKYLINE-PASSAT-B6
drkoch.dk-SKYLINE-PASSAT-B6
drkoch.dk-SKYLINE-PASSAT-B6

Et tip:
Hvis du ikke allerede kender HotelsCombined.com, så tjek det ud. Man sammenligner priser blandt alle de store hotelsites f.eks. Hotels.com, Booking.com, Expedia etc. og får den bedste pris leveret.

Støt min blog:
Brug meget gerne mine samarbejdspartnere (Gode links menuen), eller Hotelscombined.com. Hvis du foretager en søgning, og går ind og tjekker det fundne hotel ud, så støtter du min blog. Det koster dig intet, og det betyder ALT for at jeg kan holde bloggen kørende.

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x