TestsTipsTræning og sundhed

Stor test: Den bedste nakkepude til flyrejsen…

Introduktion

Hvordan finder du den bedste nakkepude til din rejse? Det kan være en jungle, og mange har prøvet de billige oppustelige hvor hovedet hænger og dingler lidt, og man føler ikke rigtig de har virket.

Flyvning kan være en utrolig spændende oplevelse, men det kan også være en udfordring at sidde fastspændt i et flysæde i timevis. En af de største udfordringer ved at flyve er at finde en behagelig sovestilling og undgå nakke- og rygsmerter. Derfor har jeg taget en nærmere kig på forskellige nakkepuder, der er designet til at give komfort og støtte under flyvning. Jeg har testet et udvalg af disse og vurderet, hvordan de yder under forskellige flyvningssituationer og rejsetidspunkter.

Så hvis du planlægger en flyvning snart, eller hvis du ofte tager på lange rejser, vil denne anmeldelse give dig et overblik over de bedste nakkepuder på markedet og hjælpe dig med at finde den perfekte pude til at gøre din rejse mere behagelig og afslappende. I denne artikel giver jeg en beskrivelse af fire nakkepuder, som er valgt ud efter at have gennemtrawlet nettet for videoer og tests, og samtidig har jeg anskaffet mig dem, så jeg kunne teste den IRL (in-real-life)

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

Cabeau Evolution S3 – Den bedste nakkepude

bedste nakkepude cabeau evolution s3 classic air oppustelig skum fly bus neck rest

Overordnet er en Cabeau Evolution S3 nakkepuden kendt for at være komfortabel. Den er designet specielt til at aflaste nakke- og skulderområdet, hvilket gør den ideel til at forhindre eller reducere nakkesmerter og ubehag under længere rejser eller afslapning.  En af nøglefunktionerne ved Cabeau er dens ergonomiske design. Den er formet til at give optimal støtte til nakken og holde hovedet i en behagelig position. Puden er fyldt med en blanding af hukommelsesskum og fiberfyld, som giver både komfort og støtte. Hukommelsesskummet former sig efter nakken og tilpasser sig individuelle behov, mens fiberfyldet sikrer blødhed og polstring. Materialerne, der bruges til at fremstille Cabeau nakkepuden, er af høj kvalitet og designet til at være slidstærke og lette at rengøre. Betrækket er typisk lavet af blødt og åndbart stof, der føles behageligt mod huden. Det kan normalt fjernes og vaskes i maskinen for at opretholde en frisk og ren pude.

 

– Design og funktion

Cabeau Evolution S3 er lavet I memory skum, som betyder at den ikke ændrer form over tid. Derudover, så føles det bare fantastisk lækkert at have siddende tæt på halsen/hovedet. Som du kan se på billederne, så er der en lille “klips” foran, som du kan klikke sammen, og spænde ind med de to snore. Det gør at puden støtter godt, og dit hovede ikke vælter frem og til siderne. Nogle synes det kan være lidt ubehageligt at den sidder så tæt. Jeg har intet problem med det, og det gør jo netop at dit hovede er stabilt når du sover. Nakkepuden har også hævede sider, som gør at hovedet ikke falder ud til siden, og det virker virkelig godt. Den sidste ting jeg vil fremhæve er at den del af puden der sidder i nakken er relativt smal. Det gør at du ikke bliver presset frem fra sædet. Til gengæld er den bred i siderne. Der medfølger også et rejseetui, hvor du kan “rulle” din S3 rejsepude sammen, så den let kan klikkes på (eller opbevares i) din håndbagage.

Cabeau Evolution S3 har remme på bagsiden, som gør at den kan sættes fast på sædet i flyet/bussen, og dermed slipper du for at du glider ned af sædet. De to remme sidder neutralt nærmest “gemt” når de ikke er i brug. Du kan faktisk ikke se forskel på Classic modellen og S3 før du lokaliserer disse stropper på bagsiden.

 

– Billeder Evolution S3

Herunder kan du se lidt billeder af hvordan puden sidder.

 

– Min samlede vurdering af Cabeau Evolution S3

Cabeau Evolution S3 er klart vinderen i denne test (og faktisk også alle det tests jeg har læst igennem i forbindelse med research).

Der er ingen tvivl om at Cabeau Evolution S3 er en halvdyr nakkepude, der koster omkring 375 kroner i skrivende stund. Men den er pengene værd. Det er en gang du skal investere, og så har du en nakkepude, som du vil nyde gang på gang (og du kan vaske betrækket). I fremtiden kommer frem uden nakkesmerter og uden at mangle søvn pga. et hovedet der vælter rundt undervejs. Det er UDEN sammenligning den bedste nakkepude jeg har prøvet, og jeg lover dig, at du ikke fortryder det. Den kan også bruges af børn fra omkring 12 år.

Du kan både købe og læse mere om den fremragende Cabeau Evolution S3 hos Outmore.dk (direkte link) 👈✈️

Score 4.8 af 5

 

 

Cabeau Evolution Classic – Fremragende

bedste nakkepude cabeau evolution s3 classic air oppustelig skum fly bus neck rest

Cabeau Evolution Classic minder meget om Evolution S3, som beskrevet ovenfor. Begge er populære modeller fra Cabeau, men der er nogle forskelle mellem dem.

 

– Design og funktion

Evolution Classic har et lidt anderledes design i forhold til Evolution S3. Classic modellen har ikke det nævnte “Seat Strap System”, der giver mulighed for at fastgøre puden til sædet for at forhindre, at hovedet falder fremad. Er det nødvendigt – nej bestemt ikke. Men det er meget godt på de længere ture f.eks. i flyet, hvor man har en tendens til at falde lidt frem og til siden.

Begge puder bruger en blanding af hukommelsesskum og fiberfyld, kan materialesammensætningen variere lidt mellem modellerne. Cabeau Evolution S3 har angiveligt en nyere generation af hukommelsesskum, der tilbyder endnu bedre støtte og komfort sammenlignet med Classic-modellen. Classic og S3 har stort set samme størrelse, selvom S3 synes en smule større og mere voluminøs, og støtter lidt bedre.

 

– Billeder Evolution Classic
– Min samlede vurdering af Cabeau Evolution Classic

Cabeau Evolution Classic er en super god nakkepude – markant bedre en de fleste af dem man kender. Den koster i skrivende stunde ca 291,- kroner, og det er alligevel ca 25% under S3 udgaven. Så har du ikke brug for at kunne hægte puden fast på et sæde, eller den lidt større pude i S3’eren, så er Classic udgaven et fremragende valg. Jeg ville dog personligt gå efter S3 udgaven.

Du kan både købe og læse mere om den lækre Cabeau Evolution Classic hos Outmore.dk (direkte link)

Score 4.5 af 5

 

 

Cabeau Air Evolution – let, lille og handy

Cabeau air evolution test bedre end anmeldelse classic s3 hvilken er bedst?

Cabeau Air Evolution er en oppustelig nakkepude, som på ingen måde tåler sammenligning med de helt billige der nærmest ikke giver støtte. Cabeau Air Evolution er betrukket med blød stof, som gør den behagelig at have siddende. Som de to “top-modeller”, så har Cabeau Air Evolution også den forhøjede kant rundt, som gør at hovedet ikke tilter til siden på samme måde som de mere flade modeller. Også på denne luftmodel, så er der en lille klik-lås foran, som gør at puden ikke går fra hinanden, og dermed bliver den ved med at sidde som den skal. Igen kan nogen synes det er lidt klaustrofobisk at have den siddende så fast, men det mener jeg bestemt ikke er et problem.

 

– Billeder Air Evolution

 

– Samlede vurdering Cabeau Air Evolution

Den helt store fordel ved den oppustelige version er at den stort set ikke fylder noget. Den kommer i en lille nylonpose, som er på størrelse med en knyttet næve. På billedet kan du se den ved mit tastatur og min mus. Det giver et rimeligt godt billede af størrelsen når den er i posen. Det er smart. Den har en lille lomme på siden, og så er prisen markant billigere end modellerne ovenfor i memoryskum, og fylder mindre. I skrivende stund koster den i omegnen af 220 kroner.

Igen kan du både købe og læse mere om Cabeau Air Evolution hos Outmore.dk (direkte link)

Score 3.5 af 5

 

Følg med på Instagram

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

Den klassiske oppustelige nakkepude

oppustelig nakkepude billig plastik

Det fleste kender også den klassiske nakkepude, som koster omkring 20-40 kroner i diverse butikker. Den er betrukket med plastik og overfladen med sådan noget lidt “stof-blødt-agtigt” noget. Problemet ved denne type af nakkepude er at den faktisk ikke støtter ret godt. Den sikrer at hovedet ikke vælter til siderne. Puden er også uforholdsmæssig bred bag om nakken, som presser hovedet lidt fremad. Det gode er at den ikke fylder meget at have med, og i en snæver vending, så er det ikke helt tosset.

 

– Samlede vurdering af den alm. oppustelige nakkepude

Den er billig, og du får meget for pengene, men den sidder ikke optimalt. Kan bruges hvis du ikke har andet, men har du muligheden, så gå efter en anden type.

Den kan købes f.eks. hos T-hansen (direkte link)

Score: 2 af 5

 

 

 

Travel Pillow – head rest

travel pillow head rest in

Jeg faldt over denne i en reklame, og den skulle selvfølgelig også testes. En nakkepude, hvor hovedet kan hvile in i puden, og hvor du kan lægge armene ind gennem den oppustelige pude. Tanken var egentlig god, men i praksis synes jeg virkelig den var ringe. Man sidder dårligt da man skal sidde lidt fremoverbøjet, og det er ikke behageligt. Derudover, så fylder den meget når den er pustet op. Både jeg og børnene prøvede den på en flyvetur sydpå, og ingen af os var fan.

 

– Billeder Travel Pillow head rest

 

– Min samlede vurdering af Travel Pillow head rest

Den er uhandy at have med på turen. Derudover, så sidder man faktisk ikke ret behageligt, da man skal læne sig en del fremad. Det bliver aldrig rigtig afslappende – tror nærmest ikke jeg faldt i søvn. Den fylder meget, og når man lige skal rejse sig og på toilettet etc, så skal du finde et sted at gøre af den. Jeg ville klart gå efter en anden model, hvis det var mig.

Puden kan købes diverse steder bl.a. på AliExpress (direkte link)

Score 1 af 5

 

 

TRTL Travel Pillow

trtl travel neck pillow

Jeg faldt også over denne i en reklame. Det er nakkestøtten fra TRTL, som får lidt blandede anmeldelser rundt omkring. Nogle er vilde med den og andre er ikke. Den er ret simpel. Stoffet spændes rundt om halsen/nakken og det lille stativ inden i støtter så fint mode den ene side af kæben/hovedet. Det tager lige lidt at vænne sig til da den presser en del mod kæben, når man læner sig mod sin skulder.  Materialet er godt og blødt, og den indvendige støtte kan tages ud, så du kan vaske betrækket. Den vejer næsten ingenting, og den kan lette være i din taske eller spændes på vha. velcroen. Den forhindrer ikke at hovedet falder til modsatte side, og heller ikke fremad.

 

– Min samlede vurdering af TRTL Travel Pillow

Den kan kun læne dig mod den ene side (den kan dog vendes, så du kan læne dig modsat). Den er noget hård at læne sig op ad. Den er ikke blød som en klassisk pude. Den er let at have med, og hvis du er træt af de klassiske nakkepuder, så er det måske noget for dig. Personligt synes jeg det er træls at man kun har støtte til den ene side. Jeg ville gå efter Cabeau’s modeller.

Puden kan købes diverse steder bl.a. på TRTL hjemmesiden (direkte link). Den koster omkring 50 euro svt. 350 kroner.

Score 3 af 5

 

 

Det med småt

Jeg har selv købt alle nakkepuderne, så de er ikke sponsoreret, og jeg har ikke modtaget penge for at lave testen. Jeg var blot irriteret over ikke at kunne finde den rigtige nakkepude når jeg skulle rejse rundt i verden. Hvis du benytter links fra denne test, så vil jeg få et par procenter af et køb. Det er gratis for dig, men giver uvurderlig støtte til min lille blog. På forhånd tak 🙏

 

Konklusion – den bedste nakkepude

Cabeau Evolution S3 - den bedste nakkepude
  • Design / Kvalitet
  • Daglig brug og støtte
  • Pris
4.8

Min samlede vurdering

Cabeau Evolution S3 er den bedste nakkepude jeg har prøvet – ever ! Den er super dejlig og blød, og støtter super godt. Den koster knap 400 kroner, hvilket selvfølgelig er lidt højt, men på den anden side, så er det en “engangs-investering” i at være mere veludhvilet når du flyver/rejser rundt i verden. Alle penge værd.

Cabeau Evolution S3 kan købes hos Outmore.dk (direkte link) 👈✈️

Gode ting

  • Høj kvalitet
  • Støtter godt
  • Seat-strap system
  • Vaskbart overtræk
  • Rejsepose

Dårlige ting

  • Ikke rigtig noget
  • Fylder måske lidt når pakket ud
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x