TestsTræning og sundhed

Test: FlowRow Board til din Waterrower / Concept 2

Introduktion

Flowrow Board er det nye smart add-on kit til din romaskine. Det kan bruges både til Waterrower eller til din Concept 2 (de to mest kendte romaskiner). Det skulle gøre det muligt at træne din core, så du derved får en bedre kropsholdning, og mindsker risikoen for rygproblemer.

En anden sej ting ved Flowrow Board’et er, at du nu kan benytte din romaskine til mere end bare at ro. Du får faktisk mulighed for at træne hele kroppen – nærmest dit eget hjemme “Reformer” setup.

Jeg har testet boardet fra Flowrow, og det vil jeg gennemgå i nedenstående. Så læs videre, hvis jeg har vakt din interesse…

English version: Direct link to a Google Translated edition

flowrow boardBillede fra FlowRow.fit

 

Historien

Flowrow er grundlagt af den tidligere konkurrence-roer Andreas Pirscher. Han er tidligere 2x tysk mester, så han ved om nogen, hvad det går ud på. Sammen med Fabian Quintas og Ute Pirscher er det personerne, der til dagligt driver Flowrow. Fabian har en master i træning og sundhed, og Ute er fysioterapeut og også tidligere konkurrence-roer. De ønskede at få en ekstra dimension med i den normale “romaskine-træning”, og derfor gik de igang med idéen om at udvikle et “vippebræt” til de 2 bedste romaskiner på markedet – og det er nu lykkedes… Firmaet har hovedsæde i Schweiz, og herfra er den lille virksomhed i gang med at udbrede deres opfindelse til resten af verden.

 

Design / Kvalitet

FlowRow boardet er lavet i træ. Det findes aktuelt i 2 farver: Egetræ (lys) og i sort. Man kan desværre ikke få det i Valnød, som min Waterrower – men det sorte er også meget pæn. Boardet er lavet som 2 robuste træplader på 40 x 25 x 8,5 cm, hvorimellem der er en gummi-dims, som alt efter din vægt og ro-erfaring er mere eller mindre tyk (se billeder).

Når man modtager pakken og får produktet i hånden, så er man ikke i tvivl om at det er lavet i super høj kvalitet. Ingen bange fornemmelser for om det kan holde til de tunge maskiner. Sådan!

 

Køb og installation

På hjemmesiden Flowrow.fit bestiller du det FlowRow board, der passer til din “erfaring”. Der findes modeller både til din WaterRower eller Concept 2. Du vælger så sværhedsgraden af boardet. Det er ud fra vægt og din egen vurdering af balancen. Jeg vil anbefale dig ikke at overvurdere dig selv, hverken med vægt eller balance 🙂

Når boardet er kommet frem, så skal du have monteret de 2 boards i hver sin ende af din romaskine. Det er faktisk ikke så svært, som man skulle tro. Heldigvis ruller man bare romaskinen hen til det ene FlowRow board, og vipper det stille ned i hullerne, hvor maskinen passer perfekt i. Dernæst tager du så det sidste board, og løfter bagenden på romaskinen, så du kan få det sidste bræt perfekt på plads. Det er super let. Se evt. under billeder, hvor der er vist, hvordan du gør.

Herefter er du klar til at komme igang. Et Flowrow Board gør at du får en ekstra dimension på din roning. Du finder ret hurtigt ud af hvor meget man skal koncentrere (læs: bruge din core) for at holde dig nogenlunde lige på romaskinen. Du får derfor meget mere ud af træning, når nu du alligevel er i gang.

De første gange du bruger dit Flowrow Board vil du opleve det svært at holde balancen. Det er vigtigt at du tager dig god tid til at finde balancen, og i starten også benytter de små stykker “måtte”, der følger med. Dem kan du sætte imellem hullet enten foran eller bagved, så dit board ikke vipper helt ned. Det gør det noget lettere at komme igang. I løbet af den første uges tid, så har du fået balancen, og du kan fjerne dem igen. Du vil opleve at du bliver træt i dine coremuskler, men at det også bliver “bedre” efter kort tids tilvænning.

 

Dagligt brug

Jeg har efterhånden brugt FlowRow boardet i en længere periode og det holder stadig. Balancen er blevet bedre, og jeg kan få mere og mere kraft i mine træk. Ingen tvivl om at det virker.

Udover den almindelige roning, så er “Reformer” en anden træningsform, der har vundet meget frem. Her bruger man en speciel træningsmaskine og sin egen vægt til at lave en super all-round træning. Det har faktisk muligheden for at gøre med din Romaskine også. Folkene bag Flowrow Board’et har selvfølgelig også lavet en app (også online på Mac/PC), hvor du kan se diverse træningsvideoer, hvor de guider dig igennem en masse super gode øvelser. Idéen er netop at det ikke kun er almindelig roning, men derimod mere målrettet imod, at du skal bruge din romaskine, som en form for Reformer-enhed, hvor du får trænet hele kroppen. Det er genialt.

Der ligger flere videoer man gratis kan se, så man kan komme godt i gang. Derudover kan man købe et abonnement, så man har adgang til et udvalg af træningsvideoer både til Waterrower og Concept 2.

Det største (lille) minus der er ved FlowRow board er at du selvfølgelig får lidt ekstra udstyr du skal have stående. Har du din romaskine stående fremme i et træningsrum el. lignende, så er det næppe noget du kommer til at lægge mærke til. Skal du køre romaskinen frem og montere boardet hver gang du vil ro, så tager det lidt ekstra tid. Det er dog ikke et stort minus.

 

– Udviklingspotentiale

Jeg er vild med konceptet, og det fungerer. En super god træning, når du nu “alligevel” har købt en lækker romaskine. På hjemmesiden kan man se holdtræning, hvor flere er samlet omkring en træningssession. Så vidt jeg kan læse mig til, så er det aktuelt kun muligt for lokale roklubmedlemmer. Det kunne være en interessant ting at kunne koble sig op f.eks. via Microsoft Teams etc, og på den måde kunne deltage i online træningssessioner selv om man er “langt” væk. Det tror jeg kunne gøre at man fik koblet sig på nogle gange om ugen.

På den måde kunne man lave sit eget setup derhjemme, og samtidig blive en del af et fællesskab. Det ville således være frivilligt, om man vil koble lyd/video til, eller om man bare vil deltage uden at kunne ses. Idéen er i hvert fald givet videre 🙂

 

Pris

Et FlowRow Board koster 249 Euro (ca. 1867,50 DKK). Prisen er inklusiv forsendelse indenfor EU / Schweiz. Min første tanke var at det var lidt dyrt – men jeg synes faktisk at de muligheder, som board’et åbner er det hele værd.

FlowRow Board kan købes både til Waterrower og Concept 2 på FlowRow.fit, som er den officielle hjemmeside.

Udover selve boardet, så har du muligheden for at tegne abonnement på øvelsesvideoer på hjemmesiden, som nævnt tidligere. Der kommer flere og flere videoer til, og idéen er god. Der er en del videoer allerede, men ikke helt så mange som jeg havde forventet. Abonnementet koster omkring 10 Euro pr. måned eller 89 Euro pr. år. Prisen er ok, og du støtter et godt projekt. Dog synes jeg at antallet af øvelses videoer kunne være flere – men det kommer 🙂

 

Billeder

 

Videoer

I denne lille videosektion kan du se nogle eksempler på hvordan “systemet” fungerer. Det er videoer der ligger frit tilgængeligt på Youtube. Der er nogle flere, hvis du betaler for abonnementet, men disse giver et godt indtryk af hvad det går ud på.

 

– Waterrower + FlowRow Board

 

– Concept 2 + FlowRow Board

 

– Eksempel på en online træningssession

Det med småt

Flowrow Board er stillet til rådighed af Flowrow. Firmaet har dog ikke haft nogen som helst indflydelse på testens udarbejdelse eller konklusionen på denne. Som altid står jeg 100% inde for min bedømmelse, og du er selvfølgelig velkommen til at skrive nedenfor, hvis du har spørgsmål.

 

Inspiration

Ønsker du yderligere inspiration til Reformertræningen på din romaskine, så tjek denne side ud, hvor der er nogle gode øvelser. Kombiner dem med dit FlowRow Board – så får du virkelige kroppen på arbejde. Kun fantasien sætter grænserne

Equinox “planke” øvelser

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at stille et spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet, så skal jeg besvare det så godt jeg kan 🙂 (Hop direkte til kommentarboksen)

 

Konklusion

FlowRow Board
 • Design / Byggekvalitet
 • Dagligt brug
 • Effekt
 • Pris
4.4

Min samlede vurdering

Har du en Waterrower/Concept 2, og vil du gerne have ekstra ud af din træning, så er FlowRow Board’et fantastisk. Du har muligheden for at træne både dine dybe musker dvs. “din core” – men også hele balancesystemet, når du bruger dit Flowrow Board. Det giver dig fornemmelsen af at sidde i en kajak / kano, hvor du faktisk skal holde balancen.

Du har også muligheden for at løfte din træning til et helt nyt niveau, hvor du bruger din Waterrower, så du får dit eget “Reformer-trænings-setup”. Det er smart.

Flowrow boardet er kort sagt for alle dem, der gerne vil have lidt ekstra ud af deres Waterrower.

Gode ting

 • Styrkelse af din core (dybe muskler)
 • Balancetræning
 • Udvidelse til den alm. roning
 • Ekstra træning med din romaskine
 • Reformer-like træning

Dårlige ting

 • Kræver tilvænning
 • Fylder lidt
 • En smule dyr
Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Peter
Peter
3 år siden

Nu er vi ikke så mange der har selve romaskinen du omtaler, så kan boardet bruges til andre romaskiner? Eller skal man have den særlige romaskine og hvad koster den?

Andreas Pirscher
Andreas Pirscher
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hi Peter,
This is Andreas, the founder of FlowRow. Thanks for your question. We are increasing our portfolio step by step. We have already developed the Board for the First Degree Fitness rowing machine and will add it to the store this month. Soon the Board for the Augletics rowing machine will follow. We are also currently developing the PaddleFlow, which is the counterpart to the FlowRow Board for paddle ergometers. Kindly send us an e-mail (info@flowrow.fit) so that we learn about your requirements.
Thanks Andreas

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x