Sundhed / LægeTestsTræningTræning og sundhed

Test: Nokia Body Cardio vægt til dem der elsker træning

Introduktion

Nokia Body Cardio er en digital vægt lavet af Nokia (tidligere Withings). Er du en af dem der godt kan lide at holde øje med udviklingen, når du f.eks. er kommet i gang med at træne eller bare er i gang med et vægttab? Så er Nokia Body Cardio vægten lige noget for dig. Det er vægten der måler fedtprocent, muskelmasse og meget mere.

 

Specifikationer

Tilslutning: Wifi eller bluetooth
Opladning: Via micro USB
Andre funktioner: Opladning via micro USB, Health Mate app, Kompatibel med Apple’s Sundhed-app. Opdateres via internettet.
Bluetooth version: 4.0
Strømtype: Batteri
Batteri: Genopladeligt litiumion
Batteriets driftstid: Ca. 1 år
Opladningstid: Ca. 4 timer
Størrelse: 1,9 + 32,7 + 32,7cm (H+L+B)
Vægt: 2,6 kg
Vægtområde: 5-180 kg (100 grams nøjagtighed)

Æsken indeholder: Nokia Body Cardio vægten, micro USB-kabel til opladning og en manual (engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk).

 

Opsætningen

Nokia Body Cardio er lynhurtig at sætte op. Det tager max. 5 minutter, så er du kørende. Du følger bare den lille vejledning i app’en (se billederne), og den kobles hurtigt til internettet, hvor den downloader den seneste firmware til enheden (hvis du ikke allerede har den).

Det eneste det kræver er at du opretter brugerprofilerne, hvor du indtaster den nuværende vægt og højde for de personer du vil oprette. Så er vægten klar til at holde styr på tingene i fremtiden. Den genkender automatisk, hvem der stiller sig på vægten ud fra tidligere vægt. Det kan give problemer, hvis man vejer det samme som sin partner).

 

Design / byggekvalitet

Vægten er super elegang, og er meget robust. Den er lavet med en flot glas overflade. Står meget stabilt på de 4 fødder, og det kan bruges på alm. gulvtæppe eller hårdt underlag. Det fungerer bare. Allerede indpakningen oser af kvalitet med den flotte elegante kasse, og præcise indpakning. Man får associationer til Apples ekstreme patentlighed. Lækkert. Bunden er lavet med en hård aluminiumsbund, så man føler aldrig at vægten er ved at gå i stykker. Selv ikke når “tungere” personer har prøvet den af og til.

 

Hvordan virker vægten?

Vægten har 4 vægt sensorer og Positionskontrol, der gør at, du kan se “vægtfordelingen” på fødderne ved hjælp af nogle små markører i hjørnerne af displayet, hvis du ikke står “jævnt” på den. Smart.

Vægten måler fedt-, vand, muskel- og knoglemasse ved hjælp af små elektriske impulser gennem fødderne. Det er ikke noget man mærker, men som altid frarådes personer med pacemaker at benytte vægten. Selve målingerne af specielt fedt kan variere en del alt efter hvor meget vand du har i kroppen (pga. modstanden). Men det smarte er netop at du får mange løbende målinger, og der laves derfor en “trendkurve” – altså en form for gennemsnit over tid, hvor du får et mere nøjagtigt billede når du kigger på graferne i programmet.

Hjertefrekvens og pulsbølgehastighed måles ved hjælp af den elektriske aktivitet genereret af hjertet (ligesom man gør når man tager et hjertediagram hos læge – EKG). Hjertefrekvensen (pulsen) er i hvile et godt tegn på hvordan formen er. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at veje sig når man står op uden at have være for meget fysisk aktiv, da man ellers får alt for misvisende værdier.

Pulsbølgehastigheden siger noget omkring dine blodårer evne til at lede den pulsbølge blodet laver når hjertet har trukket sig sammen i dets pumpebevægelse. Jo hurtigere hastighed jo mindre stive kar – og dermed bedre tilstand.

Jeg kan ikke rigtig udtale mig om præcisionen af vægtens målinger, men specielt fedtprocenten kan svinge noget alt efter hvornår du måler. Den afhænger meget af hvor dehydreret du er, da vand har stor indflydelse på den modstand der måles via fødderne. Når det er sagt, så giver målingen alligevel et godt billede – over tid – på hvordan din krops bygning ændrer sig. App’en laver en trendkurve, så du sagtens kan se forbedringer, når du ser på gennemsnittet over 1-2 måneder.

 

Daglig brug

En ting der betyder noget, hvis man skal få glæde af diverse elektronisk gadget såsom en Nokia Body Cardio vægt er at det bare fungerer. Der skal ikke være noget som helt bøvlet ved at bruge den, og man skal ikke konstant skulle indstille noget som helt. Det skal man heller ikke den fungerer bare – hele tiden. Jeg hopper på vægten om morgenen. Det tager alt i alt ca. 20 sekunder for at lave alle målingerne inkl. pulsmåling, pulsbølge hastighed. En lille sjov ting er at den kan vise vejrudsigten som et af billederne på den lille LCD-skærm. Det er en ret fin gimmick (den viser formiddag/eftermiddag). Før vejrudsigten virker skal du indstille din by inde i Health Mate app’en. Herinde kan du også vælge, hvilke ting du vil have vist på displayet ved hver måling. Alle tingene gemmes, men det kan være tidsbesparende. Jeg har selv fjernet visningen af knoglemasse, vandmasse, og muskelmasse, da det ikke ændres ret meget, hvis man vejer sig tit 🙂

Nokia Weather forecast body cardio vejrudsigt hvad gør den

Hver gang man har vejet sig bliver der vist en lille kurve over de seneste målinger, så man kan se om det går den ene eller den anden vej. Det er sjovt at se, men hvis man vejer sig ofte, så svinger et jo ekstremt meget. Hvis man derimod holder sig til at veje sig hver mandag morgen (eller lignende), så giver det meget god mening. Når målingen er færdig synkroniseres data automatisk via WIFI til databasen, så du senere kan tjekke det ud. Du skal intet gøre selv for at det sker.

Nokia Weather forecast body cardio vejrudsigt hvad gør den seneste målinger i display

Hvis der måles en vægt, som vægten ikke rigtig kan placere (f.eks. hvis man har haft ædegilde, eller en gæst låner vægten), så vil der være en “unknown” måling i programmet, som man så kan tilføje en af brugerne via app’en eller online – man kan selvfølgelig også bare slette disse målinger.

 

Batteritiden

Den holder ca. 1 år på en opladning. Det er super fedt at den har et genopladeligt batteri. Min tidligere model brugte 4 stk. AA-batterier, og det fungerede sådan set ganske fint, men rart at man bare skal koble den til en alm. USB-lader, og så er den kørende igen.

Om det holder i praksis med ca. 1 år tror jeg bestemt holder meget godt. Min tidligere model levede i hvert fald op til den oplyste batteritid, så det tænker jeg også denne nye opgraderede udgave gør.

 

App og onlinefunktioner

Her kommer vægten virkelig til sin ret. Ved hjælp af Nokias Health Mate App, eller Withings Health, som er en online version af den mobile app. Jeg har taget noget billeder af den mobile brugerflade (hop til billeder). Det fungerer rigtig fint, og man har et super godt overblik over udviklingen af diverse typer måling vægten har lavet. Da Nokia Health synkroniserer med Sundheds app’en på iPhone, så får du også dine daglige skridt med i oversigten. Det er ret smart.

En anden mulighed er at du kan få data fra diverse nutrition apps – altså app, der holder styr på dit kalorieindtag, hvis du kaster dig ud i at indtaste dine måltider dagligt for at opnå et bestemt resultat. Det fungerer også upåklageligt. Dog ikke noget jeg har gjort ret meget i 🙂

Det helt store overblik får du på Nokia Health hjemmeside. Det har jeg lavet en lille video der viser, hvordan det fungerer. Den kan du lidt længere nede (hop til videoer).

 

Pris

Her har du de billigste steder direkte fra Pricerunner, hvor du kan få den fede vægt. Pricerunner opdaterer automatisk priserne, så du altid ser den billigste pris:

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

Billeder

 

Videoer

Her en video, hvor jeg viser, hvordan man parrer, opdaterer og bruger vægten. I videoen har jeg ikke sat den op til at vise vejrudsigt. Det kan man indstille i Health Mate app’en.

 

I denne video viser jeg hvordan Nokia Health hjemmesiden (Dashboard) fungerer.

 

Konklusion

Vægten er stillet til rådighed af Coolstuff.dk

Nokia Body Cardio vægt (test)
 • Opsætning
 • Design / byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Batteriet
 • App og online funktioner
 • Pris
4.8

Min samlede vurdering

Nokia Body Cardio vægten fungerer bare. Punktum!

Min allerførste tanke var egentlig, hvorfor jeg overhovedet skulle have sådan en “intelligent” vægt inden for døren, men nu kunne jeg næppe undvære den. Det er super fedt at kunne følge med i udviklingen og også se tilbage i tiden hvordan status var tidligere.

Specielt fedt, hvis man har sat sig et mål om at komme i bedre form, løbe maraton etc. etc. Her er målingerne en klar motivationsfaktor at man kan følge udviklingen uge for uge. Jeg har prøvet at liste det gode og dårlige ting op.

Overordnede dom:
Nokia Body Cardio vægten fungerer super godt, ser godt ud, og giver et rigtig godt overblik over udviklingen af din krops opbygning. Det er svært at finde ret meget negativt at skrive om den, og de nævnte ting er småting. Er du interesseret i at følge hvordan din krop udvikler sig, så går du i hvert fald ikke forkert i byen her!

Køb den i dag og find den bedste pris på Pricerunner (hop op til prisoversigten)

Gode ting

 • Let opsætning
 • Synkroniserer automatisk via Wifi/bluetooth
 • Automatisk genkendelse af op til 8 brugere
 • Måler fedtprocent, muskelmasse, knoglemasse, BMI, vandmængde samt puls og pulsbølgehastighed
 • Byggekvaliteten og designet er super lækker
 • God overskuelig app
 • Nokias online Health oversigt
 • Batteritid

Dårlige ting

 • Pulsmålingen kan glippe
 • Lidt svingende resultater specielt fedtprocent
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x