Elektronik og gadgetsKøkken og hjemMode og forbrugTests

Test: Coravin Model 2 vinskænker

Introduktion

Mange kender situationen, hvor man gerne vil have et glas vin – eller et glas vin mere, men ikke ønsker at åbne en hel flaske. Alternativt kunne du have besøg af dine veninder, der alle vil have bobler bortset fra hende, der elsker rødvin… Skal man åbne en hel flaske bare til hende? Tilbage i 2013 lancerede amerikanske Coravin deres vin-åbner, der gør at du kan skænke et glas uden at trække korkproppen op, og den resterende vin (og flaske) lægges bare retur i vinkøleskabet, og er klar til næste gang.

Jeg har været så heldig at få lov at teste denne lille vin-gadget. Mon den er så god som firmaet fortæller os..?

 

Det giver mening at anskaffe en Coravin vinskænker hvis du:

 • elsker god vin, og drikker det ofte
 • har gæster, hvor folk drikker hver deres type (rød, vin etc)
 • ikke ønsker at drikke hele flasken på én gang (eller lige mangler et glas af den næste)
 • har lyst til at smage flere forskellige vine til middagen
 • gerne vil smage en af de gode flasker du har liggende for at se om den er klar / er blevet for gammel
 • arrangerer blindsmagning for vennerne, og ikke har lyst til at drikke alle flaskerne samme aften.
 • har en restaurant / café.

 

Sådan virker den

Coravin og korkprop

Coravin model 2 (som jeg har testet) er super let at bruge. Find dig en god flaske vin med korkprop. Pump herefter lidt gas igennem nålen for at rense den (enkelt tryk). Sæt Coravin oven på vinflasken, og tryk så nålen stille og rolig ned igennem proppen. Det kræver ingen kræfter. Den glider som smør igennem.

Herefter hælder du flasken ned mod glasset, som når du normalt vil skænke et glas. Tryk så 1-2 gange på den lille knap på Coravin-skænkeren, så der pumpes lidt inaktiv gas ned i vinflasken (Argon). Herefter vil vinen begynde at skænkes stille og roligt grundet det lette overtryk der skabes. Gassen sørger for at vinen ikke kommer i kontakt med luft (oxideres), da “tomrummet” af den tappede vin netop fyldes op med argon istedet. Tryk 1 gang mere når vinen ikke løber mere. Tryk ikke for mange gange, da du spilder gas, da overtrykke vil presses ud, når du vender flasken opad. Det smarte er, at vinen ikke udsættes for ilt, så du kan gemme den resterende vin længe – måneder uden problemer og formentlig flere år…

Når du har skænket dit glas, og der ikke kommer mere vin ud, så rettes flasken op, og nåles trækkes op. Flasken skal så stå et minuts tid på bordet for at korken lukker 100% tæt igen. Herefter kan du lægge flasken retur i vinkøleskabet/kælderen.

 

sådan virker coravin model 2

Coravin og portvin

En spændende ting, som jeg havde gået og tænkt over i en lang periode var om man kunne bruge Coravin på en flaske Portvin. Portvin kan jo heller ikke holde sig længe, når den først er åbnet – derfor ville det være perfekt, hvis Coravin virkede. Jeg har derfor testet det, og læst en masse på diverse “portvins-fora” på nettet. Det virker! Men… der er altid et lille forbehold.

Portvin kommer en korkprop, men hvor toppen er hård plastik. Derfor skal du enten bore et lille hul, eller lave det med en issyl eller lignende. Det skal kun lige nå igennem plastikken, da korkproppen i en flaske portvin også er kortere end i vin. Den skal også stå et par minutter inden du ligger den ned igen (hvis du ikke har den stående lodret).

Risikoen ved at bruge Coravin på Portvin er at en portvinsflaske ikke er helt så kraftig i flasken som en vinflaske, og der er nogle få der har oplevet at flasken er bristet når der er blevet pumpet gas ind. Dog er alles erfaring, at hvis du kun trykke en enkelt gang af gangen og lader den tappe færdig inden du trykker igen, så skulle der ikke være problemer. Det sidste problem ved Portvin er, at Coravin nålen er relativ lang, og kan gøre det svært at tappe mere end halvdelen af en portvin – men så må drikke en halv flaske når man når så langt 🙂

 

Coravin og plastikproppper

Plastikpropper er ikke så levende som kork, så det lukker sig ikke på samme måde. Derfor kan du ikke bruge Coravin på en vin med plastikprop.

 

Coravin og skruelåg

Efter testen var blevet publiceret blev jeg kontaktet, da der faktisk findes en skrueprop, så du kan bruge Coravin nålen på en vin med skruelåg. Jeg har derfor haft fat i disse (se billeder). Det fungerer ved at du skruer den alm. prop af, og straks sætter Coravin skrueproppen på. Den har en lille membran som du så kan bruge til at tappe vin igennem (lige som med korkproppen). Din vin bliver selvfølgelig iltet i det du skruer låget af, men efterfølgende erstattes det med gas første gang du tapper. Gassen ligger sig ovenpå vinen, så videre oxidation undgås.

Det er sådan set rigtig smart – men du får altså ikke samme holdbarhed, som du gør ved den almindelige korkprop, hvor vinen kan ligge i mange måneder uden at miste smag og blive oxideret. Jeg har nu prøvet Coravin skruelåget med lidt forskellige vine og der er næppe nogen tvivl om at proppen øger holdbarheden af vinen, når den er åbnet. Officielt skulle flasken kunne holde i 3 måneder – det mener jeg er noget højt sat. Man kunne klart smage forskel efter 4 uger, selv om vinen blev opbevaret i vinkøleskab ved 13 grader.

Skruelåget kan efter min mening forlænge holdbarheden i op til ca. 3 uger. Det er bestemt ikke en negativ ting, da en alm. flaske rødvin/hvidvin ikke holder mere end 2-3 dage i køleskabet. De skal sige at de vine jeg testede var 2 hvidvine (Sauvignon Blanc/Chablis) og 1 rødvin (Pinot Noir). Der kan selvfølgelig være forskel.

 

Pris

Prisen på Coravin enheden ligger selvfølgelig lidt til den høje side, men den vil med garanti holde i mange mange år frem. Man er ikke i tvivl om at man har fat i kvalitet, og måden den stille og roligt glider gennem korken på er genial. Udover selve enheden skal du også købe gaspatroner. De holder rimelig længe – men man skal regne med at prisen er ca. 5-6 kroner pr. skænket glas. Det gør at du næppe skal bruge vin-tapperen på “billigste” flasker. På den anden side, så kan du stadig nøjes med at tappe et enkelt glas, og gemme resten til næste måned – hvis det er det du ønsker…

 

Coravin model 2 og Coravin model 3

Her er de aktuelt billigeste steder hentet direkte fra Pricerunner på Coravin Model 2 eller 3. Nedenunder har jeg samlet priserne for gas-patroner også.

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.


 

Gas-patronerne

Du kan købe 2 gaspatroner i sæt. De koster ca. 150 kroner. Her er de 3 bedste priser også fra Pricerunner.

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Coravin skruelåg

Kan købes hos de fleste Coravinforhandlere f.eks. Imerco og førende vinhandlere.

 

Billeder

 

Videoer

Her er et par videoer fra Coravin selv. Selvfølgelig er der tale om promotion videoer, men det stemmer ret godt med hvad man læser rundt om på nettet når man går lidt dybere. Imponerende.

Det med småt

For en god ordens skyld skal nævnes at Coravin enheden er stillet til rådighed af Coravin.com. De har ikke haft indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Links på siden kan være reklamelinks, som yder et lille bidrag til min blog i tilfælde af køb. Prisen vil være den samme for dig hvad enten du benytter links eller ej – så jeg håber du klikke ind via min side, hvis du alligevel overvejer at købe.

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor (hop derned). Jeg skal forsøge at besvare dem så godt jeg kan. Jeg vil MEGET gerne høre dine erfaringer med Coravin, hvis du har sådanne 🙂

 

Konklusion

Coravin Model 2
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Funktionalitet
 • Pris
4.8

Min samlede vurdering

En Coravin vinskænker er seriøst genial. Jeg har testet den alene og ikke mindst sammen med en god ven. Vi har haft fat i gode og ældre vine. Ingen mistede smag eller blev oxideret i den periode vi prøvede (måneder). Coravin giver dig pludselig muligheden for at have flere gode flasker vin åbne uden at du behøver at drikke hele flasken. Du kan let skænke et enkelt glas og resten kommer retur i vinkøleskabet (kælderen). Den virker endda med Portvin (dog ikke officielt).

Det eneste minus, når man skal finde noget, så må det være prisen. Den er lidt til den høje side både for enheden, men også for gassen – men igen – det giver muligheden for at tage et enkelt glas af dine gode flasker. Perfekt !

Gode ting

 • Flot design
 • Kvalitet
 • Let at bruge
 • Mulighed for at smage skænke ét glas og stille den retur på hylden.
 • Virker uden oxidering af resterende vin
 • Virker også med Portvin
 • Du kan købe Coravin Skruelåg også

Dårlige ting

 • Pris
 • Ikke noget alternativ til deres egen gas
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jan
Jan
4 år siden

Coravin2 er stærkt vanedannende. Jeg kan anbefale at forhøre sig om pris hos pinochar.dk – som jeg gerne anbefaler meget varmt.

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x