Test: Cosori Premium Smart Airfryer (CP158)

Introduktion

Jeg har fået stillet en Cosori Smart Airfryer til rådighed, så jeg kan få lov at teste den. Jeg har længe gået med tanken om at skulle prøve en Airfryer, men jeg har faktisk ikke rigtig helt kunnet forstå, hvad jeg skulle bruge den til – eller hvad det egentlig er. I dette indlæg tester jeg den nævnte airfryer, og vil prøve at give et billede af hvordan den fungerer i dagligdagen.

 

Hvad er en Airfryer?

En airfryer i bund og grund en lille varmluftsovn. Den har vundet frem som den oliefrie friture gryde eller varmluftfrituregryde. Fordelen ved en Airfryer er mindre fedtstof, korte tilberedningstid, let rengøring og mindre energiforbrug. Luften i en airfryer bliver også cirkuleret hurtigere end i en alm. varmluftsovn, og dermed kan du stege ved lavere temperaturer, og stadig få sprød overflade.

 

Specifikationer Cosori Smart

 • Strømforsyning: AC 220–240V, 50/60Hz, Rated Power 1700W
 • Kapacitet: 5.5 L (serves 3–5 people)
 • Temperatur interval: 75°–205°C / 170°–400°F
 • Timer interval 1–60 min
 • Dimensioner (ink. håndtag, og afstand-holder bagpå): 29.9 x 39.8 x 32.1 cm
 • Vægt 5.4 kg / 11.9 lb
 • Mulighed for at koble den på WIFI

Indhold i pakken

1x Cosori Smart AirFryer
1x Opskriftsbog
1x Manual
1x stegestativ
5x stege-metal-pinde

 

Design og kvalitet

En Cosori Smart Airfryer ligner en lille kasse med afrundede kanter. Den fylder lidt i landskabet. Der er et større touchpanel øverst på forsiden af maskinen. Nederst er selve varmeskuffen, hvor du tilbereder dine føde varer. Touchpanelet består af en masse symboler med f.eks. gulerødder, blomkål etc, hvor der er forprogrammeret en tid. Du kan selvfølgelig også vælge selv.

Maskinen er robust, og virker til at være i god kvalitet. Skuffen kan komme i opvaskemaskinen, hvilket er et kæmpe plus. Skuffen består af 2 enheder, der kan klikkes fra hinanden. Der er non-stick belægning på bagefladen.

Cosori Smart Airfryer har vundet flere prise pga. designet. Det kan jeg faktisk godt forstå. Den har en flot lidt børstet “sort” overflade (se billeder), som gør at den ser eksklusiv ud. På nedenstående billede kan du se at flere er enige.

cosori red dot award 2019 design

 

 

 

Støjniveau

Cosori Smart Airfryer er bestemt ikke stille. Den lyder lidt som en stor blæser man har kørende på de varme sommerdage. Heldigvis skal den ikke køre så længe af gangen, så det er acceptabelt. Det vigtigste her er, at man ikke skal forvente, at den er lydløs, for så bliver man skuffet.

 

Daglig brug

Jeg har nu haft Cosori Premium Smart Airfryer på test gennem en måneds tid, og har efterhånden fået en del erfaring med den. Der er ingen tvivl om at jeg er blevet positivt overrasket. Vi har lavet talrige retter både kød og grøntsager.

Den er lynhurtig til at varme op. Der er et pre-heat program, hvor den på få minutter er klar, og du kan smide det i du ønsker. I løbet af kort tid, så har du en rigtig veltilberedt “ovn-ret”. Hvis du skærer kartofler i 2, og smider dem i, så har du de lækreste pommes frites i løbet af 20-25 minutter. Nogle gange undervejs beder den dig om at “ryste” bakken. Den kan let trækkes ud og rystes, og så kører det videre. Glemmer du det, så bliver det stadig godt, men jo tykkere lag du har i bakken jo sværere må det være at få det i midten perfekt stegt. Men som sagt har det ikke været et problem.

En anden god ret er grønne asparges med bacon om – eller bare bacon. Det er seriøst genialt, da man blot ligger bacon ud, og så drypper fedtet ned i bakken og det sprøde bacon ligger på den inderste bakke. Super fedt.

Det som vel nok er det største omvæltning hos os er at den er super let at bruge, hurtig varm, og så slipper man for at varme den store ovn op. Derudover er den genialt at have sådan en lille ekstra ovn, når man f.eks. både laver noget i den traditionelle ovn, og samtidig har behov for at lave endnu mere 🙂

En af de store argumenter, som jeg er stødt på er det mindre fedtstof. Det holder bestemt, da jeg faktisk nærmest ikke har benyttet noget når jeg har tilberedt maden. Det gælder både ved fritter, blomkål, frikadeller etc.

 

App – WIFI

Denne model af Cosori Airfryer har en app, hvor du kan se forskellige opskrifter og du kan styre den på afstand. Du kan starte airfryeren via appen, og du får notifikationer når du skal ryste kurven eller tiden er udløbet. Det er faktisk meget smart at man kan følge med på denne måde.

 

Rengøring

Cosori Smart Airfryer er let at rengøre. Du tørrer den blot af på ydersiden med en fugtig klud, og skuffen kan du smide i opvaskemaskinen – eller du kan vaske den op i hånden med alm. sæbevand. Når skuffen er taget ud, så skal den også tørres over inden i “hullet” på samme måde som på ydersiden. OBS at du venter til den er afkølet.

 

Tilbehør

Du kan selvfølgelig købe forskellige udstyr. Cosori har følgende 2 udstyrspakker. Du kan sagtens starte uden dog vil jeg anbefale dig at hoppe på oliesprayen med det samme. Det er super smart, da den doseret et fint “støv” lag olie, hvis det er nødvendigt.  Den kan findes her: Oliespray flaske inkl. pensel etc(link til Cosori.dk).

Vil du gå skridtet videre med din Airfryer oplevelse, så er tilbehørspakken sej. Her får du en kageform, pizzapande, metalholder, spydstativ med 5 spyd, æg/muffinforme og en silikonemåtte. Du kan se mere om den her: Tilbehørspakken hos Cosori.dk

 

Pris

Prisen på Cosori Smart Airfryer er i skrivende stund ca 2200,- kroner. Du kan altid finde den billigste pris på deres hjemmeside (link dertil). Der kommer selvfølgelig også løbende nye modeller til. Tjek Cosori.dk ud

Billeder

 

Video

Her er den amerikanske “reklamevideo”, hvor du kan se den fra lidt flere vinkler. Der er selvfølgelig dansk strømstik med og den har visning i almindelige celsius grader – bare rolige 🙂

Dokumenter

Manual Cosori Smart Airfryer CP158 (direkte link) (Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk, Italiensk og Hollandsk)

 

Hvad synes du?

Smid gerne en kommentar længere nede (hop til kommentarer), hvis du vil dele dine oplevelser af din Cosori Airfryer. Du kan selvfølgelig også stille spørgsmål, og så skal jeg forsøge at besvare dem så godt jeg kan. Ellers kan du altid kontakte Cosoris kundeservice…

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal selvfølgelig nævnes at Cosori Smart Airfryer er stillet til rådighed af Cosori.dk. De har ikke haft nogen indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Hvis du benytter links fra denne test, så vil jeg få et par procenter af et køb. Det er gratis for dig, men giver uvurderlig støtte til min lille blog. På forhånd tak 🙏

 

Konklusion

Cosori Premium Smart Airfryer (med app)
 • Design / Byggekvalitet
 • Betjening
 • Daglig brug
 • Rengøring
 • Pris
4.5

Min samlede vurdering

Hvis du har overvejet en Airfryer, og er i tvivl om hvilken model du skal vælge. Så bliver du bestemt ikke skuffet, hvis du hopper på denne Smart Airfryer fra Cosori. Den er et super godt supplement til den almindelige ovn, da den er hurtigt i opvarmning, energibesparende, stor beholder (5.5 liter) og faktisk væsentlig pænere end de fleste. Prisen kunne altid være lavere, men jeg synes du får et godt og “flot” produkt til prisen…

Jeg synes du bør tilkøbe en oliespray, da det er klart den letteste måde at “dosere” fedtstoffet (hvis det da overhovedet skal benyttes)… Kæmpe anbefaling herfra…

Gode ting

 • Hurtig opvarmning
 • App styring
 • Gode varmeegenskaber
 • Energibesparende
 • Let rengøring
 • Mulighed for WIFI / App
 • Fedtbesparende

Dårlige ting

 • Lydniveau

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 thoughts on “Test: Cosori Premium Smart Airfryer (CP158)

 • 5. november 2022 kl. 19:13
  Permalink

  Personligt synes jeg dual blazeren fra Cosori er smartere. Den har en størrere beholder og har varmeelementer foroven og forneden. Det eleminerer rysteprocessen. At man kan finde den omkring 1000 kroner billigere på den tyske Amazon, betyder også noget

  Besvar
  • 5. november 2022 kl. 20:19
   Permalink

   Den lyder også smart. Kan se der netop er kommet en 2022 model med større rum og to varmere. Er det den du mener?

   Kan være jeg skulle se om jeg kunne teste den? Det har jeg af gode grunde ikke gjort her 😉

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *