Elektronik og gadgetsKøkken og hjemTests

Test: FineSmile IQ tandbørste

Introduktion

For nogle måneder siden fik jeg en sms fra min hustru Heidi, som havde set FineSmiles tandbørste i en online reklame. Vi har længe overvejet om var en løsning, hvor man kunne finde en flot eltandbørste, som så også samtidig kunne holde strøm. Det er præcis fra FineSmile’s eltandbørste lover. Heldigvis har jeg haft muligheden for at teste dem – og holde dem op mod vores nuværende Oral-B tandbørster

I denne anmeldelse vil jeg prøve at lave en gennemgang af hvordan de føles og hvordan de fungerer i dagligdagen. Så har du også overvejet tandbørsten fra FineSmile, så læs videre herunder…

 

Specifikationer

 • 3 børstefunktioner (Standard, whitening, dybderensende)
 • 45% mindre end andre el-tandbørster
 • 32.000 mikrovibrationer pr. minut
 • Holder strøm i ca. 6 uger på 1 opladning
 • Hurtig opladning (2 timer)
 • Lydniveau under 50db
 • IPX7 certificeret – 100% vandtæt

   Medfølger i pakken:

   1 x FineSmile IQ tandbørste
   2 x FineSmile IQ børstehoved
   1 x Rejse-etui
   1 x Induktionslader (Alm. USB stik)
   Der medfølger ikke et 230v stik, så det skal købes ekstra, hvis ikke du har en oplader fra f.eks. en telefon eller lignende.

    

   Design og kvalitet

   Det allerførste indtryk af tandbørsten får du så snart du tager den ud af pakken, og sætter den i laderen første gang. En tandbørste er ikke pæn sådan helt generelt, men den her hører til i den pæne ende af spektret – specielt når man sammenligner med de mere kendte/klassiske fra Oral-B.

   Den er væsentlig mere slank i formen, og opladeren er mindre (Se billeder længere nede). Tandbørsten står stabilt i holderen hvis man vil have laderen stående på bordet (eller i skabet), eller man kan hive den frem når man nærmer sig opladningstidspunktet (ca. hver 6. Uge)

   En anden super lækker ting er rejseetuiet, som faktisk er mega lækkert, og ikke fylder meget. Det er jeg helt vild med, da de normale “rejsepakker” som fået til konkurrerende mærker fylder markant mere. Til FineSmile tandbørsten er etuiet super slankt og elegant, og kan let ligge i din almindelige toilettaske.

    

   Lydniveau og batteritid

   En el-tandbørste er på ingen måde støjsvag, men FineSmile IQ tandbørsten larmer markant mindre end alm. roterende tandbørste. Til gengæld mærkes de mange vibrationer mere når man holder om den. Det er ikke ubehageligt, eller generende, men det er en helt anden fornemmelse en den klassiske roterende tandbørste.

   Batteritiden er super god. Jeg har brugt tandbørsten dagligt og den ser ud til at holde hvad den lover. Nu er den testet gennem ca. 3-4 uger, og der er stadig strøm hver dag. Det er ret fedt at man kan have den med på længere ferier uden at skulle bøvle med at medbringe en oplader. I skrivende stund har jeg ikke prøvet den i de 6-8 uger, som FineSmile IQ tandbørsten selv lover – men det ser ud til at det holder. 

    

    

   Daglig brug

   Når man skal bruge FineSmile tandbørsten, så fungerer den egentlig meget ala en normal tandbørste. Man skal lave små bløde almindelige bevægelser rundt på tænderne, som hvis du skulle børste med en almindelig tandbørste. Sammen med det tusindvis af små vibrationer, så poleres tænderne rigtig fint. 

   Det er noget anderledes end med f.eks. Oral-B, hvor man mere fører tandbørsten rundt på tænderne, og så roterer børstehovedet. Det gør tandbørstehovedet ikke her. Det er mere som en almindelig tandbørste, der vibrerer ekstremt meget, og på den måde tilføjet et ekstra element til tandbørstning. Den første uges tid havde jeg nok lidt svært ved at “vænne” mig til at der ikke var noget der roterede rundt, men når jeg mærkede efter på tænderne, så var de glatte og “rene”, så det var vanen, der skulle ændres. Men det kræver lidt mere “tandbørstning” end en eltandbørste med roterende hoved – den store gevinst er at batteritiden er fremragende. 

    

   Typer af vibrationer

   Der er 3 typer af vibrationer. Når du trykker på knappen, så kan du vælge mellem de 3 farver som du kan se her. Vibrationsmønstrene er forskellige men om de hver især gør som beskrevet er lidt svært at sige. Jeg er mest til standard vibrationen.

   Når du bruger FineSmile tandbørsten, så vibrerer den hvert 30. Sekund. Efter 2 minutter, så slukker tandbørsten. Så ved du hvor længe du har børstet. Hvis du lige mangler det sidste, så aktiverer du blot knappen igen. Det er en fin feature.

    

   Pris

   Prisen for FineSmile IQ (link til FineSmile.dk). Tandbørsten har en vejledende pris på 749,-. Jeg vil anbefale at du køber nogle ekstra tandbørste-hoveder, så du kan skifte når de begynder at blive slidte.

    

   Billeder

    

   Video

   Jeg har lavet en video, hvor jeg har forsøgt at vise lydniveauerne på hhv. FineSmile, en klassisk Oral-B tandbørste og Ionickiss IONPA Home. Bedøm selv… Imponerende.

   Det med småt
   Produkterne er stillet til rådighed af FineSmile, men de har ikke haft indflydelse på ovenstående tekst eller vurdering. Det er min egen 100%. Hvis du benytter links kan der være tale om affiliatelinks, hvor en lille procentdel går til min side (prisen det samme for dig, men hjælper mig meget. På forhånd tak, hvis du bruger disse links, hvis du alligevel kunne tænke dig at købe en tandbørste.

   Originalitet

   I forbindelse med testen og billeder på Instagram/Facebook er der flere der har kontaktet mig og gjort opmærksom på at det ikke er et dansk udviklet produkt, hvilket jeg heller ikke kan se der reklameres med hos FineSmile. Folk har skrevet at man kan bestille tandbørsten under et andet navn på en kinesisk handelsside (i større ordrer). Der vil komme told + moms oveni. Ved at købe via FineSmile, så støtter du en dansk virksomhed, og har derfor også danske forbrugerrettigheder, hvilket gør det noget lettere, hvis der mod forventning skulle opstår problemer. FineSmile tandbørsten kommer med dansk tekst/vejledning, og så vidt jeg kan se så er det FineSmile.dk der er importøren til i DK. Produktet er selvfølgelig også CE mærket, hvilket er et krav ved salg i EU, så det er helt godkendt. Så jeg ser bestemt ikke ovenstående som noget negativ, men det bør nævnes.

    

   Update efter 1 års brug

   Vi har stadig FineSmile tandbørsterne. Det “største minus” er at de har metallet i bunden, hvor de har kontakt med opladeren, hvor de kan få lidt rustdannelse, hvis man ikke sørger for at holde de rimelig tørst. Det trækker ned.

    

   Konklusion

   FineSmile IQ tandbørste
   • Design / Byggekvalitet
   • Daglig brug
   • Batteritid
   • Pris
   4.1

   Min samlede vurdering

   Den lækre FineSmile IQ tandbørste er meget pænere end de “klassiske el-tandbørster”. Derudover er den yderst støjsvag og så har den en fremragende batteritid og gør hvad den skal. Den føles mere som en almindelig tandbørste end de noget mere støjende, roterende tandbørster fra konkurrerende mærker. Minus er rust i bunden, der kommer hvis du ikke holder den ret tør.

   Et ekstra stort plus er det flotte opbevaringsetui. Det er SÅ fedt at man nu kan have sin eltandbørste i den almindelige toilettaske. Love it. Prøv den, hvis du har lyst til noget nyt, og som ikke koster en bondegård.

   Læs mere på FineSmile.dk.

   Gode ting

   • Meget støjsvag
   • Super god batteritid
   • Pænt design
   • Elegant opbevaringsetui

   Dårlige ting

   • 230v stik medfølger ikke
   • Kræver en smule mere “arbejde” end ved alm. roterende el-tandbørste.
   • Rust i bunden, hvis står i vand
   Følg
   Giv besked ved
   guest

   0 Kommentarer
   Inline tilbagemeldinger
   Se alle kommentarer
   0
   Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
   ()
   x