Elektronik og gadgetsTestsTræning og sundhed

TEST: Ionickiss IONPA Home/Travel el-tandbørste (Ionic & Sonic)

Introduktion

Jeg har testet en ny type tandbørste, IonicKiss IONPA Home, der både har de ekstremt hurtige børstebevægelser (“Sonic” op til 26.000/min), og samtidig også ion-strøm, som angiveligt ændrer den måde plak, tandsten og bakterier binder sig på tænderne. Det kommer jeg lidt ind på i denne anmeldelse, hvor jeg vil skrive om mine erfaringer gennem en længere periode. Ionickiss tandbørsten produceres i Japan, men er nu kommet til Europa. Jeg har fået stillet tandbørsterne til rådighed af Ionickiss (sponsoreret) – men som altid er det min egen oplevelse (læs det med småt længere nede).

Så læs endelig med videre, hvis du er lidt nysgerrig på hvad teknologien går ud på…

 

Hvorfor er en elektrisk tandbørste smart?

En elektrisk tandbørste er bedre end en almindelig tandbørste af flere grunde:

 1. Bedre rengøring: En elektrisk tandbørste kan rotere eller vibrere med høj hastighed, hvilket gør det lettere at fjerne plak og madrester fra tænderne og tandkødet. Dette kan føre til en mere effektiv rengøring og bedre mundhygiejne.
 2. Let at bruge: Elektriske tandbørster kan være lettere at bruge end almindelige tandbørste – måske specielt hos børn. Mange elektriske tandbørster har også en indbygget timer, der hjælper med at sikre, at du børster i den anbefalede tid.
 3. Forskellige børstehoveder: De fleste elektriske tandbørster har udskiftelige børstehoveder, der er designet til forskellige tandtyper og behov. Dette giver dig mulighed for at tilpasse din tandbørstning og få bedre resultater.
 4. Smart teknologi (sonisk / ion) De fleste elektriske tandbørster er udstyret med “smart” teknologi. Nogle vibrere 10000vis af gange pr. minut (soniske tandbørster). Derudover findes der nu Ionickiss, der genererer ion-strøm, som også bidrager til løsning af plak/belægninger/bakterier.

Samlet set kan en elektrisk tandbørste være mere effektiv og bekvem at bruge end en almindelig tandbørste, men det er stadig vigtigt at børste dine tænder to gange om dagen i to minutter med en passende teknik uanset tandbørstetype.

Specifikationer Ionickiss IONPA Home

4 forskellige arbejdsprogrammer:  Clean, White +, Gumcare og HiClean

 • Clean: normal børstning med 22.000 bevægelser/minut
 • White+ til fjernelse af overfladepletter 26.000 bevægelser/minut
 • GumCare til at give særlig opmærksomhed til tandkødet, mens du børster tænder
 • HiClean lidt kraftigere for at få plak dybt i fordybningerne mellem tænderne

Fremhævet af producenten selv:

 • Effektiv forebyggelse af tandsten
 • Særlig ion-teknologi fjerner 48% ekstra tandplak i forhold til alm. tandbørste
 • Lækkert design
 • Kan bruges uden tandpasta
 • 4 programmer til pleje af tænder og tandkød

 

Medfølger i pakken

1x IONICKISS IONPA HOME tandbørste
2x børstehoveder
1x oplader (USB-C – ikke netstik, så det skal købes ved siden af)

 

Design og kvalitet

Ionickiss Ionpa Home er en flot eltandbørste (se billeder). Jeg er mest vild med den blå udgave. Den er pæn at have stående på badeværelsesbordet. Laderen er også “let og elegant”. Tandbørsten er noget lettere end min tidligere Oral-B tandbørste, og føles af den grund lidt mere plastikagtig uden at det er en skidt ting. Kvaliteten virker god. Den sidder godt i laderen, og man har ikke fornemmelsen af at den går fra hinanden.

 

Lydniveau

Lydniveauet er rigtig fint. Tandbørsten IONPA Home fra IonicKiss er markant mindre støjende en de klassiske roterende el-tandbørster. Du kan se videoen længere nede, hvor jeg sammenligner 3 eltandbørster, så du kan få et indtryk af lydniveauet. Mht. batteritiden, så er den god.

 

 

Daglig brug

For mig er tandbørstning ekstremt vigtigt, da jeg gå op i hvordan tænder ser ud. Derfor har jeg brug for en tandbørste, hvor jeg føler at tænderne er rene og glatte, og så skal jeg jo også helst undgå problemer når man skal til det årlige / hvert anden årlige eftersyn hos tandlægen.

Jeg har brugt tandbørsten i en længere periode, og jeg er virkelig glad for den. Faktisk mere end de tidligere modeller jeg har brugt. Den har noget kraftigere vibrationer end FineSmile (ikke at det nødvendigvis er bedre), men det føles “mere rart”. Angiveligt kan man benytte tandbørsten uden tandpasta, men det benytter jeg nu alligevel.

Der er som tidligere nævnt fire programmer: Clean, White +, Gumcare og HiClean (se oppe under specifikationer).

 

– Batteritid

I praksis holder tandbørsten faktisk forbavsende længe. Ifølge hjemmesiden ca 25 dage, og det stemmer meget godt overens med virkeligheden. Der er en lille batteriindikator på tandbørsten, så du ved inden du smutter på weekendtur, om du skal have den ladet op.

Det tager ca. 4 timer at lade batteriet op i den medfølgende oplader.

Har du køb den lidt mindre Travel udgave, så er det endnu lettere at være på tur, da du ikke skal have en oplader ved hånden. Ionickiss Travel tandbørsten benytter nemlig AAA batterier, og det er faktisk mega smart at man blot kan købe et batteri på rejsen, og så har man lang batteritid igen. Jeg har endnu ikke oplevet at den er kørt død på mit første batteri, så det er lidt svært at vurdere hvor lang batteritiden er på AAA-batteriet.

Pris

Ionickiss koster i den pæne IONPA HOME udgave 1299,- (Navy blå og hvid – men tjek lige update herunder), og rejseudgaven IONPA TRAVEL til 749,-. Da jeg startede med test-perioden var prisen 1799 for Home udgaven og 1000 for Travel. Jeg vil sige at den nye vejledende pris er markant bedre, da du netop får en rigtig fin tandbørste, og videnskaben bakker teknologien op. Det der kan afholde nogle fra at hoppe med er at det er en ukendt spiller på markedet herhjemme, selvom Ionickiss er stor i Japan.

UPDATE JULI 2023:
Normal prisen er sat ned for IONPA HOME til 1095,- kroner, og aktuelt på tilbud til 800,- Det er yderst fornuftigt. Travel udgaven til 799, og på bud til 650,- kroner.

Samtidig har Ionickiss nu sat prisen markant ned på tandbørste hoveder, så prisen ved køb af 12 ekstra tandbørstehoveder er 27 kr. pr. styk, og ved køb af  6 ekstra 33 kr stykket.

Se alle priser på hjemmesiden her

 

Billeder

 

Video

Jeg har lavet en video, der illustrerer lydniveauet på et par elektriske tandbørster. Det er FineSmile vs. Oral-B vs. IONPA HOME. De er optaget via iPhone 14 Pro, og der er ikke pillet ved lydniveauer eller billede. Bedøm selv hvad du synes. Ret vild forskel i støjniveau !

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er som altid velkommen til at stille spørgsmål herunder, og så skal jeg svare så godt jeg kan. Hvis ikke jeg kan svare (eller en af de andre der kommer forbi), så kan man selvfølgelig altid hive fat i IonicKiss support 🙂

 

Det med småt

Produkterne er stillet til rådighed af IonicKiss DK, men de har ikke haft indflydelse på ovenstående tekst eller vurdering. Det er min egen 100%. Hvis du benytter links kan der være tale om affiliatelinks, hvor en lille procentdel går til min side (prisen det samme for dig, men hjælper mig meget. På forhånd tak, hvis du bruger disse links, hvis du alligevel kunne tænke dig at købe en tandbørste.

Referencer

Her er de studier der ligger til grund, og de viser at ion-tandbørster er lige så gode som almindelige tandbørste, og at ion-tandbørster ikke er bedre/dårligere ned soniske tandbørster. Der er så vidt jeg kan se ikke lavet en sammenligning af en sonisk tandbørste vs. sonisk/ion tandbørste (altså sådan en som IONPA Home fra denne test). Umiddelbart ville jeg forvente at når man kombinere de 2 typer, så er det endnu bedre. Det er super fedt at der rent faktisk foreligger evidens på området.

I det sidste studie herunder sammenligner man Oral-B IO med en Sonisk tandbørste, hvor førstnævnte virker. Igen er det der ikke sammenligning med en tandbørste der både har sonic/ion-teknologi.

 

Ionickiss IONPA TRAVEL

Ionickiss IONPA Travel er rejseudgaven er IONPA HOME tandbørsten (se hjemmesiden). Den er noget mindre, og passer super fint i toilettasken på ferien. Som nævnt tidligere, så koster den normalt 799,- (på tilbud nu til 649,-) i skrivende stund. Det er selvfølgelig meget, hvis alternativet er en alm. tandbørste til 20 kroner nede fra dagligvarebutikken. Men hvis du gerne vil have en Ion+sonisk tandbørste med rundt når du rejser, så er den virkelig fint. Perfekt størrelse, som virkelig ikke fylder meget, og så kører den på AAA batterier, hvilket er smart når du er afsted – og ikke altid lige husker at få en oplader med.

Herover kan du se tandbørsten, når etuiet er på

 

 

Konklusion

Ionickiss IONPA Home
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Batteritid
 • Pris
4.2

Min samlede vurdering

Ionickiss IONPA HOME tandbørsten er pæn og fungerer rigtig godt. Den er ret støjsvag, har en lang batteritid, og så føles det bestemt som om at dine tænder bliver rene, da man mærker at den vibrerer og renser. Du kan ikke mærke ion-strømmene. Det er lidt svært at vide om ion-teknologien rent faktisk hjælper, men det “føles” rigtigt. Det er ikke en billig tandbørste (dog billigere end f.eks. OralB’s topmodel). De udskiftelige ion-tandbørste hoveder kommer i pakker af 2, hvor du kan købe 3x 2 stk for 199,- og mere rabat ved endnu flere. Det vigtigste er, at det virker, og der er lavet flere studier, der viser det.

Du kan læse mere på Ionickiss hjemmesiden, hvor tandbørsten også kan købes.

 

Ionickiss IONPA TRAVEL er rejseudgaven med sonisk/ion-teknologi, der ikke skal lades op men derimod har et lille AAA batteri i sig. Det holder super længe, og også her virker det rigtig godt. Den fylder ikke meget i toilettasken, og det er fedt at have en tandbørste, som du let kan have med rundt. Se hjemmesiden for IONPA Travel

Gode ting

 • God batteritid
 • Soniske bevægelser (op til 26.000/min)
 • Ion-teknologi
 • Evidens bag teknologien!
 • Design
 • Lækker TRAVEL udgave (separat)

Dårlige ting

 • Intet rejseetui / opbevaringsboks
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x