Lyd og BilledeTests

Test: LoftSound GZ-22 bluetooth højtaler

Introduktion

Når man elsker musik, så vil man gerne finde en måde at høre den på både hjemme, men også når man er på farten, eller ude i det fri. Mange bruger hørebøffer, men så er musikken jo begrænset til dig alene. Er man flere samlet, så skaber musik stemning, og når der er god stemning, skabes minder. I den forbindelse har jeg fået fat i en bluetooth højtaler fra GZ-electronics. Den ser super godt ud, og er let at tage med på stranden, i haven eller på teltturen. Jeg har skrevet om mine erfaringer med den fine bluetooth højtaler i denne gennemgang af produktet.

 

Specifikationer:

Model: LoftSound GZ-22
Effekt: 2 x 10 Watt
Frekvensområde: 60 Hz – 18kHz
Bluetooth: CSR 4.2, A2DP 1.2, AVRCP 1.4.
Bluetooth rækkevidde: op til 15 meter
Strøm: 5V og 1-2 A
Batteriet: 2200 mAh
Batteritid: 8-10 timer
Størrelse: 80 x 90 x 208 mm
Vægt: 658 gram
Farver: Sort og brun
Materialer: Læder omslag, metal og plastik.

 

test af bluetooth højtaler gz-22 gz-electronics erfaring review anmeldelse god bluetoothhøjtaler batteritid kvalitetshøjtaler

 

Design og kvalitet

Højtaleren er super flot – både i sort og brun. Jeg er helt vildt med læder indpakningen. Det giver er meget eksklusivt look. Højtaleren er robust, og man er ikke nervøs for at den går i stykker fordi den er lavet i “for ringe” materialer – tværtimod. Når man slår læderflappen ned, og vipper den ind under højtaleren, står den let og elegant på bordet. Se billederne længere ned.

I toppen af GZ-22 bluetooth højtaleren er der 6 knapper. Fra venstre: Tænd/Sluk, Besvar opkald, Volume Ned, Volume Op, Bluetooth lyd, AUX lyd.

På bagsiden findes en lille læderflap, hvor der bagved gemmer sig AUX-indgangen, hvor man kan koble lydkilder til, der ikke kan sende via bluetooth. Derudover selvfølgelig opladestikke (mikroUSB). På forsiden er der midt i gitteret et lille LED-lys, som indikerer batteristatus, sammenkobling, lydtilstand etc. Ved siden af LED-lyskilden er der en lille mikrofon, som kan bruges til at besvare opkald.

 

Opsætning

Det tog ikke mange sekunder at få GZ-22 igang med at spille. Den understøtter NFC (Near Field Communication), som gør at du let kan parre den med din telefon (hvis den understøtter dette). Du kan også bare gå ind i din bluetooth menu, og trykke på GZ-22, så kører det med det samme. INGEN problemer overhovedet. Når højtaleren har været slukket, og du tænder den igen, så kobles den lynhurtigt sammen med din telefon, og du kan straks streame løs igen. Jeg kan ikke se det kan være meget lettere.

 

Lydkvalitet

Når man skal høre musik, så er det allervigtigste lydkvaliteten. Jeg har gennem de seneste år haft fat i flere bluetooth højtalere, og mange af dem spiller fornuftigt. Men størrelsen begrænser selvfølgelig oplevelsen en del. Jeg kan ikke sige at lyden i GZ-22 er fejlfri, men den lyder rigtig godt. Aktuelt har jeg bl.a. Kreafunks aGroove bluetooth højtaler herhjemme, og der er ingen tvivl om hvilken højtaler der spiller bedst. Det gør GZ-22 uden tvivl. Kreafunks højtaler er bestemt ikke dårlig, men lyden mangler dybde i forhold til.

3D stereo og normal lyd

I hver side af GZ-22 er der små “bas-enheder”, og diskanten sidder fremadrettet. Det minder lidt om det vi kender fra JBL Flip 4, som også er bygget op på denne måde. Det fungerer rigtig godt. Giver en god dybde, og diskanten er rettet mod den der lytter, og giver et klar lydbillede. Hvis man vil have endnu mere lys lyd, så kan man aktivere “3D stereo sound” ved at holde Vol+ og Vol- nede kortvarigt. Det giver en anden type lyd. Om man er til det ene eller andet er nok en smagssag. Jeg har primært brugt den almindelige lyd. 3D lyden er rigtig fin til mere “fine” numre såsom klassisk, og numre med flere instrumenter, hvor du gerne vil høre dem mere klar. Jeg bruger altid en live version af Eagles – Hotel California, en virkelig god udgave med masser af guitar og flot vokal. Den lyder absolut bedst i 3D stereo lyd. Egentlig lidt sjovt at man skal skifte mellem disse “2 typer” af lyd, men det giver egentlig ok mening grundet placeringen af bassen. Som nævnt, så bruger jeg primært den almindelige lyd.

Et lille minus ved GZ-22 er, at mellemtonen er lidt tam. Det er forventeligt, og noget man ser ved nærmest alle kompakte højtalere. Vokalen kommer klart igennem, men man fornemmer at baggrundsinstrumenterne kan blive lidt udefinerede. Som sagt er dette forventeligt med de få enheder der er i en kompakt højtaler. Lyden er overordnet rigtig fin. Derudover vil jeg lige nævne at GZ-22 kan spille pænt højt. Den har 2x10W højtalere, hvilket er pænt kraftigt af netop sådan en mindre bluetooth højtaler.

 

Batteritid

Batteritiden er opgivet til 8-10 timer, og det holder fint, hvis man hører musik på middel volumen. Skruer man derimod op, som hvis man holdt en mindre fest på stranden eller på terrassen, så går det noget hurtigere “ned ad bakke”. Her kunne jeg klemme ca. 4.5-5 timer ud af enheden. Det er altså fornuftigt nok.

 

Daglig brug

Højtaleren kan ligge i en alminde køkkenskuffe. Den er let at have med i tasken, hvis man skal til stranden, eller bare med i kolonihavehuset, hvor man vil høre lidt god og velspillende musik. Den kobler lynhurtigt sammen med telefonen, så snart den tændes. Du kan let koble den sammen med flere telefoner. Det fungerer super godt.

Du kan også have den stående ved siden af din bærbare computer, hvis du vil have bedre lyd når du sidder og arbejder etc. En anden smart ting, som jeg faktisk synes er ret lækker er muligheden for at besvare opkald direkte via højtaleren. Det fungerer rigtig fint, og kan være smart, hvis man f.eks. vil have andre med i samtalen. Man kan selvfølgelig let bare koble samtalen over på telefonen. Men fedt at muligheden er der.

Højtaleren er ikke vandtæt, og heller ikke støvtæt, så du kan ikke “bare” smide den i sandet, hvis du tager den med til stranden. Det ville jeg nu heller ikke gøre, hvis jeg havde en højtaler der kunne klare det.

 

Pris

I skrivende stund koster højtaleren 1399,- hos GZ-electronics.dk. Det er lidt til den høje side, når man sammenligner med f.eks. JBL Flip 4 og lignende højtalere. Prisen er ok, da man får en velspillende højtaler, og den ligger sig imellem de helt små højtalere, og de større modeller fra f.eks. B&O, Dali etc.

 

Billeder

 

Video

Her er en officiel video, der viser, lidt om hvordan enheden er skruet sammen. Elegant.

Spørgsmål eller kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til bluetooth højtaleren GZ-22, så skriv endelig i kommentarfeltet længere nede (hop direkte derned).

 

Det med småt

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at denne test er lavet af mig – og kun mig. Der er ingen andre, hverken firmaer eller personer, der har haft indflydelse på ordlyden eller den endelige bedømmelse. Jeg er heller ikke blevet betalt for at lave testen. For en god ordens skyld skal det dog siges, at højtaleren er stillet til rådighed af GZ-electronics.dk.

 

Konklusion

Loftsound GZ-22 fra GZ-electronics
 • Opsætning - 10/10
  10/10
 • Design / Byggekvalitet - 9.5/10
  9.5/10
 • Lydkvalitet - 8.5/10
  8.5/10
 • Batteritid - 8.5/10
  8.5/10
 • Pris - 8.5/10
  8.5/10
9/10

Min samlede vurdering

Bluetoothhøjtaleren Loftsound GZ-22 fra GZ-electronics.dk en højtaler med god, kraftig lyd og en rigtig fin batteritid. Derudover er den SUPER flot. Jeg elsker læder indpakningen både i brun og sort. Den er perfekt at have med ud i haven, kolonihavehuset, værkstedet eller bare på terrassen. Prisen er lidt til den høje side – men kvalitet koster.

Gode ting

 • Super flot
 • Gode og lækre materialer
 • Rigtig fornuftig lyd
 • “3D stereo” effekt
 • Batteritid
 • Let at sætte op
 • Let at bruge

Dårlige ting

 • Prisen er lidt til den høje side
 • Mangler lidt i mellemtonen
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x