Test: Mælkeskummer fra RealCoffee.dk

Introduktion

Er du typen, der godt kan lide varm mælk, eller mælkeskum, så er denne automatiske mælkeskummer måske lige noget for dig? Jeg har testen den i en periode, og den fungerer faktisk ganske fornuftigt. I dette indlæg vil jeg prøve at løbe igennem hvad der er godt og skidt ved denne type.

 

Specifikationer

Indhold i kassen:
1 x Real Coffee Mælkeskummer
2 x Piskehoved til mælkeskum
1 x Rørehoved til varm mælk
1 x Gennemsigtigt låg
1 x Strøm-Base
1 x Brugermanual

 

Design og kvalitet

Mælkeskummeren er lavet i plastik, og der hvor mælken hældes i er beklædt med en non-stick overflade lige som ”teflon”. I ”bunden” sidder den lille pisker, som let kan tages ud, så rengøringen er let tilgængelig.

Apparatet minder lidt om en forvokset termokop, eller bønneblender. Den kan ligge i en køkkenskuffe, eller stå ved siden af kaffemaskinen. Den er rimelig pæn, men flot er den ikke (hop til billeder)

Selve beholder kan løftes oven af ”strøm-basen”. Det ligner bunden fra en typisk elkedel – bare meget mindre. Det er smart at man ikke skal bøvle med at hive en ledning ud.

Kvaliteten virker generelt meget fornuftig. Plastikken er robust, og belægningen i midten virker også tyk, og holdbar.

 

Støjniveau

Min første tanke var om sådan en mælkeskummer egentlig larmer. Det kan jeg nu sige at det gøre den bestemt ikke. Den siger faktisk ikke rigtig noget. Man kan lige høre den lille pisker inden i kører rundt.

 

Daglig brug

Mælkeskummeren har automatisk temperaturkontrol og slukker automatisk når den rette temperatur er nået. Det sikrer at mælken ikke bliver for varm og brænder på.

Det tager under 1 minut at få en portion varm mælk. Det passer meget godt med den tid du bruger på at lave en kop kapselkaffe (Nespresso / RealCoffee etc). Den er derfor et fint supplement, hvis du har en Nespresso maskine, hvor der ikke er mælkeskummer indbygget. En mælkeskummer vil selvfølgelig også være super god, hvis du drikker almindelig filterkaffe eller stempelkande kaffe – alle typer, hvor du ikke har en maskine med indbygget mælkeskummer.

Til gengæld giver det ikke rigtig nogen mening, hvis du har en maskine, der allerede har en mælkeskummer indbygget – men det giver næsten sig selv 🙂

Varm mælk til kaffe (med eller uden skum) skal gerne ramme ca. 60-65 grader. Jeg har målt på denne mælkeskummer, og temperaturen ligger omkring 62-63 grader, når den melder færdig. Det bliver ikke meget bedre.

Typer af mælk

Mælkeskummeren kan lave 4 typer af mælk. Den startes ved at trykke 1-4 gange i træk for at skifte hen på den type du ønsker. Du kan vælge mellem

  • Varm mælk med tykt skum. Hæld max 115 ml mælk i skummeren (markeret på indersiden af skummeren). Tryk så 1 gang på knappen. Mælkeskummeren vil derefter begynde at lave varm mælk med tykt skum, og er færdig efter et lille minut. Slukker automatisk.
  • Varm mælk med luftigt skum. Hæld igen max 115 ml mælk i. Tryk 2 gange på knappen for at skifte til program 2. Herefter vil maskinen lave varm mælk med luftigt skum.
  • Varm mælk. Når du vil lave varm mælk uden skum, så skal du bruge det lille, sorte rørehoved der er klikket fast på mælkeskummerens låg. Rørehovedet rører mælken rundt men skummer det ikke. Når du ikke laver mælk med skum kan du hælde 240 ml mælk i (øverste markering indvendigt). For varm mælk skal du trykke 3 gange på knappen.
  • Kold mælk med skum. Her bruges igen piskehovedet. Hæld max 115 ml mælk i. Tryk 4 gange på knappen for at starte programmet.
Tips
  • Brug altid frisk mælk for at opnå det bedste resultat.
  • Mælk med lavt fedtindhold giver typisk mere skum.
  • Mælk med højt fedtindhold giver typisk mere smag.
  • Hæld altid mælkeskummet i kaffen straks efter endt program.

 

Rengøring

Mælk har det generelt med at brænde på, og det kan også ske med denne mælkeskummer. Det vigtigste er at du serverer mælken med det samme den er færdig. Skyl derefter beholderen under vand, så du får mælkeresterne ud. Du kan let tage den lille mælkepisker/rører ud ved at trække iden. Så kan du let få eventuelle fastsidende mælkerester af ved hjælp af en børste.

Selv om det er en non-stick belægning, så kan det ikke undgås at der “sidder” lidt mælkerester på bunden af varmeren. De brænder dog ikke rigtig på, men mere “varmer” sig fast. Det er ikke noget der giver dårlig smag, men det kræver selvfølgelig at du rengør den løbende, og gerne lige efter den er brugt.

Pris

Prisen er i skrivende stund 599,- hos RealCoffee.dk. Om prisen er for høj afhænger jo nok mest af om du bruge meget mælkeskum. Det er et must, hvis du ikke vil drikke kølig kaffe.

 

Billeder

 

Video

 

Dokumenter

Dansk manual (klik for download)

 

Hvad synes du?

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv dem endelig nedenfor, så skal jeg besvare dem så godt som muligt.

 

Det med småt

Mælkeskummeren er stillet til rådighed af RealCoffee.dk. Jeg har ikke fået betaling for at teste den. De har heller ikke haft indflydelse på konklusion eller ordlyd af testen. Jeg står selvfølgelig som altid 100% inde for testen og konklusionen.

 

Konklusion

Mælkeskummer fra RealCoffee.dk
  • Design / Byggekvalitet
  • Daglig brug
  • Rengøring
  • Pris
4.1

Min samlede vurdering

En mælkeskummer som denne er ganske fornuftig, hvis man drikker stempelkaffe, filterkaffe eller kapselkaffe. Den er let at bruge i det daglige, og den varme mælken til en super temperatur, og slukker selv igen. Skummet er en smule for kraftig – men det er nok smag og behag. Rengøringen skal man lige vænne sig til og huske at gøre det med det samme, så det ikke sætter sig fast i bunden. Det er til gengæld let at rengøre bagefter selv om det har sat sig lidt fast.

Gode ting

  • Perfekt temperatur (60-63 grader)
  • Slukker automatisk
  • Forskellige typer af varm mælk/skum
  • Fin til stempelkaffe/kapselkaffe/filterkaffe

Dårlige ting

  • Mælken sætter sig fast hvis den ikke rengøres med det samme
  • Lidt for tyk skum

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier