Elektronik og gadgetsLyd og BilledeTests

Test: USB mikrofon – Marantz Pod Pack 1

Introduktion

Jeg laver lidt radioindslag en gang imellem sammen “overlay” på videooptagelser her til bloggen – derfor har jeg været ude efter en prisfornuftigt mikrofon, og det har jeg fundet nu – Marantz Pod Pack 1. Det er en samlet pakke med Marantz Podcast Professionel mikrofon samt et stativ til at sætte på skrivebordet.

Der kunne sagtens være mange andre i samme situation, eller hvis man søger efter en mikrofon til at komme i gang med sin egen Podcast. Jeg har derfor lavet denne lille test, så andre kan læse lidt om den inden man beslutter sig.

 

Specifikationer

Kondensator mikrofon
Frekvensområde: 20 – 17,000 Hz
Sensitivitet: -34dB +/-2dB (0dB = 1V/Pa @ 1kHz)
Udgangs Modstand: 100Ω +/-30% (ved 1kHz)
Modstand ved brug: >1kΩ
Maximal SPL: 132dB (@ 1kHz < 1% THD)
Tilslutning: USB-A

Justerbar højde og vinkel
Teleskop-arm længde: 40cm – 70cm
Vægt: 382g

 

Pakken indeholder

 • USB mikrofon
 • Broadcast-stativ med led
 • Beslag til skrivebordet
 • USB kabel
 • Mikrofonholder i plastik
 • Bruger manual
 • Sikkerhedsfolder

 

Byggekvalitet

Mikrofonen ligner en klassisk studie-mikrofon. En Marantz Podcast Professionel USB mikrofon er rigtig fin og vældig robust. Byggekvaliteten er således god og man føler at man har et stykke ordentlig isenkram i hånden.

Stativet minder mest om det man husker fra en klassisk kontorlampe med sådan en fleksarm. Beslaget på bordet er robust, og rokker sig ikke ud af stedet. Selve teleskop-armen er stabil, og holder mikrofonen super fint. Der er flere steder man kan justere mikrofonen, så den sidder, som man gerne vil have den til.

 

Lydkvalitet / Støj

Mikrofonen er testet på mit hjemmekontor (se billeder). Jeg har indspillet flere lydklip, og det fungerer glimrende. Jeg har også brugt den til at optage en “overlay”-stemme på videooptagelser, og også her står optagelsen super klar. Der er absolut ingen baggrundsstøj, og lyden er klar og skarp/ren, har fint dybde, og fungerer uden at man skal installerer en masse drivere etc.

Jeg har også forsøgt mig med nogle akustiske optagelser med min spanske guitar, og alm. sang. Det lyder også rigtig fint. Jeg er ikke studie-tekniker, så den mere detaljerede analyse af dette kan jeg ikke give.

I min verden er det vigtigste at en mikrofon optager uden baggrundsstøj (susen eller summen), har en helt klar & ren lyd, og samtidig optager så godt at lyden ikke bliver for tynd at høre på. Det gør denne USB mikrofon fra Marantz.

 

Billeder

 

Pris

Prisen er imponerende god. Du får både mikrofon og holder for under 1000 kroner. Hvis du gerne vil i gang uden at skulle smide flere tusinde kroner, så er Marantz Podcast mikrofonen genial. Hvis du vil købe high-end fra starten, skal du kigge efter f.eks. “Røde” mikrofoner. Her er den billigste aktuelle pris på Marantz Pod Pack 1 (mikrofon + broadcast stativ/arm). Pricerunner opdaterer automatisk priserne, så du altid ser de billigste 5 steder online.

– i samarbejde med PriceRunner

Spørgsmål eller kommentarer

Du er som altid velkommen til at skrive et spørgmål eller en kommentar nedenfor (hop til kommentarfeltet). Jeg skal forsøge at svare så godt jeg kan. Det kan også være at nogle af læserne besvarer, så giv den bare gas.

 

Inspiration

Du er velkommen til at søge inspiration af tidligere test i Lyd og Billede sektion.

 

Konklusion

Marantz PodPack 1 - USB mikrofon
 • Design / Byggekvalitet
 • Lyd
 • Pris
4.7

Den samlede vurdering

Marantz Pod Pack 1, med USB-mikrofon og holder, er et fremragende bud på en prisvenlig mikrofon, der klarer de flestes behov. Den findes til under 1000,-, og det er et fund for de penge. Det er fremover i hvert fald ikke prisen, der skal holde dig fra at komme i gang med at lave din egen podcast, video-speaks eller online radio.

Jeg er super glad for den – og det er jeg sikker på du også bliver.

Gode ting

 • Lækker ren lyd med fin dybde
 • Byggekvalitet
 • Stabil monteringsarm til skrivebord
 • Pris
 • Ingen støj på optagelser
 • USB mikrofon

Dårlige ting

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x