Elektronik og gadgetsLyd og BilledeTestsTræning og sundhed

Test: Oculus Quest 2 – fremragende VR headset

Introduktion

Oculus Quest 2 er det nyeste inden for Virtual Reality (VR). Virtual reality er den computerskabte virkelighed, hvor du ved hjælp af et headset kan kigget rundt i alle retningen, og billedet flytter sig med, så du fornemmer du er en del af “en anden virkelighed”. Med dette headset er der ikke behov for at koble noget sammen med en computer eller Playstation. Det er en “stand-alone” løsning…

Oculus Quest 2 afløser den første version af Oculus Quest fra maj 2019. Den nye udgave blev frigivet i oktober 2020 og har fået en overhaling på mange områder. I denne test vil jeg gennemgå lidt om VR headsettet, og om det overhovedet er pengene værd.

Følg med….

Oculus Quest 2

Specifikationer

Jeg har lavet listen herunder, så du kan få et let overblik over hvad forskellen er på Oculus Quest 1 og Oculus Quest 2. Selve enheden er opgraderet på alle fronter, og samtidig, så er prisen reduceret med ca 30-35%. Det er et kæmpe ja-tak herfra. Sådan.

 

Model: Oculus Quest 2 Oculus Quest
Pixels per øje 1832 x 1920 1440 x 1600
Skærmen opdateringshastighed 72-90Hz 72Hz
Vægt 503 gram 571 gram
Bevægesensor Indbyggede kameraer Indbyggede kameraer
Batterikapacitet 2-3 timer 2-3 timer
Processor Qualcomm Snapdragon XR2 Qualcomm Snapdragon 835
RAM / Hukommelse 6GB 4GB
Harddisk / lagerplads 64GB el. 256GB 64GB el. 128GB
Farve Hvid Sort
Facebook nødvendigt Ja Nej
Controller (batteri) 2 AA batterier 2 AA batterier

 

Pakken indeholder

 • Oculus Quest 2 headset
 • 2 Controllere (højre + venstre) inkl. batterier
 • Brugsvejledninger / Sikkerhedsting
 • Mellemstykke, hvis du skal bruge briller.
 • USB-C kabel + oplader (dansk stik selvfølgelig)

 

 

Opsætning / Installation

Selve headsettet er super let at få i gang. Du skal selvfølgelig lige lade det op allerførste gang. Controllerne har batteri, og er klar fra starten af. Du starter med at installere Oculus app’en på din telefon / tablet. Herefter guides du let igennem opsætningen. For at bruge Oculus Quest 2 (og købe spil etc) skal du have en Facebook konto.

Nogle synes det er mega træls at skulle have en facebookkonto – men hvis du i forvejen har en, så er det en leg. Jeg kan godt følge “problemet” i at man er tvunget til en bestemt platform – men sådan er der så meget. Det er ikke noget der trækker meget ned i min bog.

Hvis du vil læse mere omkring opsætningen (inden du evt. køber), så kan du se hele processen via Oculus’ hjemmeside (direkte link).

 

Batteritid

En anden vigtig ting, når man snakker trådløst udstyr er batteritiden. Oculus Quest 2 er opgivet til 2-3 timer fra producenten. Det holder faktisk rigtig godt. Hvis du spiller løs, så har du lidt mere end 2 timer, og hvis du f.eks. bare ser film (i Netflix), så holder de 3 timer.

Jeg har spillet meget (og det samme har børnene), og vi har ikke oplevet det som et problem med manglende strøm. Dog skal man huske på at når den er flad, så tager en fuld opladning ca 2.5 time. Det betyder også at batteritiden kan være en begrænsende faktor, hvis du tænker du skal have en hel dag med VR, så bliver du tvunget til nogle timers pause ind imellem.

Du kan slutte et langt USB-C kabel mens du spiller, så den lader imens – men hovedet har nok brug for pausen – og med kablet, så mister du det trådløse.

Controllerne har hvert et AA batteri, og de holder super længe. Vi har spillet mange timer og der er stadig fuld strøm på det batteri, der fulgte med. De kan let skiftes, hvis du nærmer dig en afladet controller.

 

Funktionalitet og daglig brug

Oculus Quest 2 headsettet er lækkert at bruge. Det sidder fornuftigt omkring hovedet. Dog skal man justere en del når man hele tiden skifter rundt mellem en selv og børnene.

Når man starter headsettet op (trykker på tænd/sluk knappen på Oculus Quest 2), så kommer man automatisk ind i den store “lounge”, hvor man har adgang til kontrolpanelet og app oversigt. Inden du får lov at starte et program/spil, så skal du markere området du kan bevæge dig i. Det gør man smart ved hjælp af controllerne. Herefter huskes dit “grænseområde”, så du få en advarsel, hvis du kommer i nærheden af den “usynlige væg/grænse”. Der kommer faktisk et net op som du kan se inde i “universet”. Det er super smart.

De 2 controllere har nogle få knapper. En på bagsiden og en på siden. Derudover en lille styrepind og et par knapper på “forsiden”. Derudover kan controller se om du “rækker” pegefingeren frem og peger. Det skal du bruge i nogle spil, hvis du vil trykke på knapper etc. Det fungere glimrende.

I dagligdagen er Oculus Quest 2 super let at hive frem fra skabet. Det er mega fedt at det hele foregår trådløst, så du ikke skal koble alle mulige ledninger til en computer eller Playstation. Det gør også at du ikke falder i en ledning undervejs. Mine børn på 9 og 12 klarer det uden problemer overhovedet. Man er kørende på få sekunder, og kan få timer til at gå med de seje spil.

Det er super sjovt, og man får rørt sig godt. Hvis man virkelig giver den gas, så får du dagens træning også. Du glemmer helt det er en computer du er “indeni”. Det er virkelig godt.

 

Kan man følge med hvis man er flere?

Hvis man er flere der spiller sammen, så kan man logge ind via “Oculus” app’en på en iPad/iPhone/Android. Her kan man koble sig på headsettet, så man kan se hvad den der spiller “ser”. Du har selvfølgelig ikke 360 graders synsfelt, men du kan fint følge med både med lyd og billede. Det fungerer let, og det er sjovt at se, hvordan de klarer sig.

Installation af apps og spil

Der er flere måder at installere spil og programmer på. Du kan gøre det lettest via Oculus app’en på din smartphone/iPad/tablet eller på Oculus hjemmesiden. Det er klart her man har det bedste overblik over programmer og spil. Du kan også se små film, og læse brugeranmeldelser inden du vælger at købe en app. Nogle app kan også gratis downloades som demo, hvor der typisk er en bane eller to du kan prøve gratis.

Man kan også købe apps direkte fra headsettet i Oculus App Store, som du har adgang til derinde. Du skal selvfølgelig bekræfte med din kode, hvilket gør at børnene ikke bare kan købe 1000vis af spil uden du giver lov.

Et spil koster alt mellem 50-200 kroner. Spillene kommer løbende på tilbud i diverse kampagner, så hold øjnene åbne, hvis du vil spare lidt ekstra. Der er også flere “spil-pakker”, hvor du kan spare lidt på at købe 3-4 styk i en sampak.

 

Pris

Oculus Quest 2 findes i en “billig” 64gb udgave, og i udgaven med hele 256 gb. Prisforskellen er ikke stor, så jeg ville personligt købe den store udgave. Om man kommer til at bruge hele hukommelsen på den “lille” udgave tror jeg næppe. Man kan altid slette spil – og bare installere dem igen, hvis man får lysten tilbage.

Herunder kan du se de 3 aktuelt billigste priser via Pricerunner. Priserne opdateres automatisk, så du altid er sikker på den bedste pris.


– i samarbejde med PriceRunner

 

 

Billeder

 

Videoer

 

Anbefalede apps

Jeg har testet flere typer af spil og det samme har mine børn. Vi er enige om at vores Top-3 favoritter er:

Beat Saber

Beat Saber er en form for fitness spil, hvor du med 2 lyssværd i hånden skal skære igennem flyvende firkanter, der kommer imod dig mens god musik afspilles. Der kommer forhindringer som du skal flytte og dukke dig for. Firkanterne skal skæres på bestemte måder, så det er ikke bare at hakke dem over. Du kan købe en masse musikpakker, men du kommer fint igang uden at købe ekstra.

Spillet er super sjovt, og sværhedsgraden kan skrues op og ned, og jeg er sikker på at du få din sag for, hvis du vælger den sværeste. Et fedt spil, hvor du får rørt dig…

Læs mere om Beat Saber.

 

Racket Fury

racket fury

Racket Fury er et bordtennisspil. Da jeg første gang prøvede spillet havde jeg faktisk ikke så store forventningen, men mange roste spillet i diverse anmeldelser. Derfor købte jeg det, og det har jeg ikke fortrudt. I de to controllere er der vibration, og det er lavet sådan at man “fornemmer” når man rammer bolden. Det fungerer glimrende, og det føles faktisk som om at man spiller rigtigt.

Jeg har tidligere spillet en del bordtennis, og det her kommer meget tæt på. Der er også en online del, hvor man kan spille mod andre “rigtige” spillere. Det eneste lidt underlige er at man spiller mod en “robot” – men det er kun lige de første gange.

Læs mere om Racket Fury.

 

The Climb

the climb oculus quest 2

The Climb er et spil, hvor du er en professional klatrer. Du får muligheden for at klatre rundt på flotte bjerge m.m. Du kan kigge rundt og få et sus i maven, mens du hænger højt oppe. Spillet kræver lidt øvelse, men det er faktisk ret sjovt at klatre rundt.

Læs mere om The Climb.

 

Konklusion

Oculus Quest 2
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Spilkvalitet
 • Batteritid
 • Pris
4.4

Min samlede vurdering

Oculus Quest 2 er nok det bedste VR Headset du kan købe her i starten af 2021. Headsettet har en lav vægt, er komfortabelt at have på, og så har det en kraftig CPU, der sikrer super flotte billeder.

Den tidligere Oculus Quest pakke er nu opgraderet og blevet MEGET bedre. Spiludvalget er fint og både børnene og jeg elsker det – og så kan du få pulsen op ved at spille computer. Sådan.

Oculus Quest 2 har mine varmeste anbefalinger

pris

Gode ting

 • Trådløst – Ingen kabler
 • Flot billedkvalitet
 • Kraftig CPU aka. god ydeevne
 • Pris
 • Meget nøjagtig bevægelsessensor
 • Let at få sat op
 • Let at downloade / købe spil
 • Let at bruge

Dårlige ting

 • Batteritid kunne være bedre
 • Kræver Facebook login
Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Lars Fuglsang
Lars Fuglsang
1 År siden

Hej, Kan Oculus Quest 2 anvendes til Flight Simulator 2020?
mvh Lars F

Lars Bertelsen
Lars Bertelsen
Svar til  Lars Koch Hansen
2 år siden

Hej Lars! Jeg er nysgerrig efter, om det er muligt at Oculos quest 2 som almindelig skærm. Altså f.eks sætte noder op, så man f.eks kan bruge den som “nodestativ”. Det vil kunne hjælpe svagtseende pianister, som ikke behøver kigge på tastaturet samtidig. Jeg har lånt en quest 2, men kan ikke finde ud af at koble de to ting sammen(pc+oculos).
Det vil kunne være til stor hjælp for mange synhandicappede. PS: er ikke på facebook

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x