Lyd og BilledeTests

Test: ProScreenCast SC01 – 4K streaming med Airplay/Cast

Introduktion

ProScreenCast SC01 er et alternativ til f.eks. Google Chromecast el. Apple TV når det kommer til at streame indhold fra din telefon, computer etc over på dit TV. Jeg har fået mulighed for at teste enheden fra firmaet af samme navn ProScreenCast, og jeg vil gennemgå både godt og skidt i dette indlæg. Læs med, hvis du kunne være interesseret i et billigt alternativ – dog med visse begrænsninger.

Specifikationer

Strøm USB Type-C, 5V/2A or 5V/1A (evt. med 220v stik). Max 3W forbrug.
Tilslutning HDMI: op til 4K@60Hz med HDR
WiFi 2.4G + 5G: 802.11 a/b/g/n/ac
Styresystemer Windows 8.1+ / Mac OSX 10.10+
Android5.0+ / iOS 9.0+ / ChromeOS
Streamingtype: Airplay / Miracast / DLNA
Opløsninger 3840*2160@60Hz, 3840*2160@30Hz,
1920*1080@60Hz, 1280*720@60Hz
Arbejdstemperatur 0℃~50℃
Fugtighed 10%~80%
Kabellængde HDMI 2.0 kabel 0.25m, USB-C kabel 1m
Mål Enheden: 72 x 72 x 17 mm , Indpakningen: 157 x 117 x 3.7 mm
Vægt 50.7 gram(enheden), 200 gram(indpakningen)
Indhold i pakke ProScreenCast enheden, 1x HDMI 2.0 kabel,
1x USB type-c, Brugsanvisning

Design og kvalitet

Du modtager den lille Proscreencast i en lille boks. Den indeholde USB og HDMI kabel, så du kan tilslutte den dit TV. Hvis dit TV har en USB-A indgang, så kan du koble den til der, og så behøver du ikke yderligere strøm til enheden. Har du ikke dette, eller ønsker du at din Proscreencast er tændt hele tiden, så skal du anskaffe dig sådan en lille lader (den der også følger med telefoner etc).

Enheden er ikke ret stor. Den er lavet i plastik, og det er et lille fint “kompakt” design. Der er lufthuller rundt i kanten, som sikrer at den kan komme af med den varme der genereres når du afspiller 4K videoer. Der er 2 indgang. En til strøm og en til HDMI kablet.

På toppen er en lille rundt knap, som lyser, når den sættes til strøm. Derudover kan knappen rotere billedet når du streamer. Genstart ved at holde den nede.

 

Opsætning

Når du har startet enheden op, så skal du koble dig på med din telefon. Der er en fin guide. Herefter tilslutter du din telefon til det WIFI netværk, som ProScreenCast opretter, og så kan du efterfølgende tilslutte den til dit hjemmenetværk. Så vil enheder der er på dit net kunne streame til enheden.

På telefonen kan du efterfølgende indstille om den skal fokusere på “latency” el “billedkvalitet” (hhv. GAME vs. VIDEO). Du kan vælge opløsning, ændre password, HDR on/off og meget andet. Den kommer også og fortæller at der er en opdatering klar, og så vælger du blot at den skal opdatere (hop til billeder)

 

Daglig brug

– Streaming

Når du har sat enheden op, så kan du vælge enten at streame via Airplay ikonet (jeg har kun Apple enheder) eller du kan bruge Cast ikonet. Desværre er ProScreenCast begrænset af Digital Rights Management (DRM), som gør at man ikke kan streame fra Netflix, Disney+ etc. Det er kun muligt at streame fra YouTube, Google Chrome Browser el. Chrome OS (sidstnævnte har jeg ikke testet, da jeg ikke har en Chromebook).

Streaming fra YouTube fungerer rigtig godt faktisk. Kvaliteten er god. Når man skifter meget rundt, så har jeg oplevet et par gange at enheden skulle genstartes, da det pludselig hang lidt.

– Skærmdeling (mirroring)

Her lykkes det at lave lidt mere, da den faktisk fungerer meget hurtigt, når du dublerer din skærm. Desværre kan man heller ikke her få billede på Netflix, Disney, Viaplay el. TV2 Play. Det virker dog med streaming fra Stofa’s WebTV app, hvis man benytter denne.

Det fungerer også fint fra computeren, hvor du let kan dele (på samme måde som fra telefonen).

 

Pris

Prisen er i skrivende stund $69.99 som med den nuværende kurs er ca. 490 kroner. Den kan købes via deres hjemmeside ProScreenCast.com. Der er rabat ved køb af flere enheder. Lige pt så afsendes enheden fra Østen, hvilket betyder at der kommer toldgebyr og moms oveni. Det er ca. 170 kroner, og det ender derfor i ca 660 kroner for denne enhed. Det er dyrere end Google ChromeCast 4K.

 

Billeder

 

Video

Det med småt – Reklame

For en god ordens skyld skal nævnes at PROSCREENCAST enheden er stillet til rådighed af ProScreenCast firmaet. De har ikke haft nogen indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for.

 

Konklusion

PROSCREENCAST SC01 - 4K streaming
  • Design / Byggekvalitet
  • Opsætning
  • Daglig brug
  • Pris
2.8

Min samlede vurdering

PROSCREENCAST er en billig enhed, som gør det mulighed at få dit billede fra computeren eller telefonen/tablet over på TV’et. Det er super smart, hvis man rejser rundt, og skal vise nogle powerpoint shows over på diverse skærme. Virker fint med YouTube og fra din computer. Der er dog nogle store mangler, hvis man gerne ville have en enhed med rundt, som man kunne bruge til at se diverse serier og film fra streaming tjenester.

Prisen faktisk højere end Google Chromecast 4K, og samtidig kan du ikke afspille Netflix, Disney+ etc, og det er et stort minus i min verden.

Så Proscreencast kan kun anbefales, hvis du skal have muligheden for at vise dit skærmbillede, eller videoer fra YouTube på en ekstern skærm med HDMI-indgang. Det fungerer sådan set fint – men skulle jeg selv købe enheden, så ville jeg gå efter AppleTV el. ChromeCast 4K istedet.

Gode ting

  • 4K streaming + HDR
  • HDMI
  • USB-A strøm via TV

Dårlige ting

  • Ingen Netflix, Disney+, Viaplay etc pga. DRM
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x