Elektronik og gadgetsTestsTips

Test: Senz Original stormparaply

Introduktion til stormparaply

Når regnen står ned i stænger bliver man glad for at man huskede paraplyen – lige indtil det begynder at blæse op. Herefter bliver det en kamp for at holde sig tør for regnen, men ikke mindst en kamp for at undgå at paraplyen vender vrangen ud eller går i stykker.

Folkene hos Senz fandt på noget genialt: Man designer en paraply, som er aerodynamisk, bygget af kvalitetsmaterialer, og formet så den selv finder den bedste position i blæsevejret.  Det lidt aflange design gør den i stand til at klare vindhastigheder på op til 100 km/t (Kategori Beaufort 10, der hvor træer rives op med roden etc.)

Paraplyen har vundet flere priser, og er ganske enkelt genial og et must-have i entreen.

Senz har lavet flere forskellige størrelser, men den originale er den der nok passer til de fleste, og den fås i et utal af farver og mønstre. Ikke alle kan fåes i Danmark.

 

Design

Udseende er jo altid en smagssag. Da jeg så paraplyen første gang var jeg meget i tvivl. Var den flot eller mere lidt underlig. Nu har jeg haft den i nogle måneder, og jeg er vild med den nu. Elegant udformet, og ikke bare en stor klodset rund paraply som man kender den.

 

Brug

En stormparaply fra Senz er lavet så den er super lækker at bruge. Håndtaget er super dejligt at holde omkring. Når paraplyen er lukket net, så trækker man i håndtaget, og paraplyen folder sig op. Når man vil lukke den igen, så trykker man bare på den lille knap, så folder den sammen helt selv. Ikke noget med at få fingre i klemme (se video).

Når du har paraplyen slået op i blæsevejret, så har man fornemmelsen af at den nærmest “skærer” / glider igennem vinden. Den finder den optimale bane, når man selv er mest optaget af at få regnen skærmet. Det fungerer virkelig godt.

Hvis vinden er rigtig kraftig, så vil dine bukseben blive våde nærmest lige gyldig hvad du gør, men det kommer du ikke uden om med nogen som helst paraply. Er vinden mindre stærk, kan du altid finde en vinkel der gør at du holdes tør.

Jeg er fan.

 

Kvalitet

Paraplyen oser af kvalitet. Virkelig kraftig stang med en super åbne/lukke mekanisme. Stoffet på stormparaply’en virker utrolig stærkt. De små “stænger” der holder stoffet på plads er lavet af bøjeligt materiale, som gør at de ikke knækker, men har en enorm bøjelighed. Perfekt.

En sidste ting er at der er faktor 50 i selve paraply-stoffet (blokerer UV-stråler også). Ikke at jeg helt har luret hvorfor man skulle have brug for dette – i hvert fald hvis man som jeg bruger en paraply i regnvejr 🙂

 

Pris

Den koster i skrivende stund mellem 350-500 kroner alt efter om du kan finde den på tilbud. Der er desværre ikke mange forhandlere i Danmark – men Neye.dk plejer at have den. Alternativt er via Ebay (bedste tilbud her). Det er selvfølgelig en del penge for en paraply – men jeg synes faktisk den er alle pengene værd. Den er holdbar, og kvaliteten er i top. Her har du paraply i mange mange år….
De billigste steder fra Pricerunner.dk:

 

Billeder

 

Video

Jeg har lavet en lille kort video, hvor min datter Emma prøver at slå paraplyen op og ned igen. Det er lavet som first-take, uden instruktion, så det viser lidt om letheden.

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan. Du må også gerne komme med dine egne erfaringer, hvis du har en stormparaply selv 🙂

 

Konklusion

Senz Original stormparaply
  • Design
  • Brug
  • Kvalitet
  • Pris
4.6

Samlet vurdering

Stormparaplyen fra Senz er vist første gang jeg har tænkt at en paraply måske rent faktisk betyder noget.

Tidligere har jeg haft almindelige store runde paraplyer, men en efter en har de givet op til forskellige typer af blæsevejr og selvfølgelig altid på et ikke-passende tispunkt. Prisen er lidt høj, men du får SÅ meget kvalitet for pengene at de er givet godt ud.

Med Senz paraplyen har du ikke længere den bekymring. Den fungerer bare. Senz Original, som jeg har testet koster mellem 350-500 kroner alt efter om du kan finde den på tilbud.

Link til Ebay oversigt (super let at bestille herfra – og sendes fra Tyskland)

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Lars Koch Hansen
5 år siden

Hej Lissi.
Har du prøvet skrive til firmaet direkte. Nogle gange er de lidt mere large med garantien.

Jeg har 3 paraplyer. Den ene havde en ‘stang’ der også røg ud men den fik jeg heldigvis på plads igen. Jeg er stadig super glad for dem især det med at man ikke behøver være nervøs for om den holder når det både regner og blæser her om efteråret.

Men øv med din. Håber du finder en løsning… ?
Mvh Lars

Lissi Borre Larsen
Lissi Borre Larsen
5 år siden

Jeg fik mit ønske om en stormparaply Senz , opfyldt af mine 2 sønner julen 2016. Jeg var meget træt af de små billige paraplyer der knækker konstant. Men nu her knap to år efter,( garantien stadig gældende , men ingen bon) er min lækre stomparaply også gået i stykker på nøjagtig samme måde som de andre små billige. Den er knækket ved fastgørelsen til stivererne den er knækket. Og det på trods af den ikke et brugt så ofte og ikke i særlig hårdt vejr.
Venlig hilsen
Lissi Borre Larsen

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x