Køkken og hjemSous VideTests

Test: Sjöbo Sous Vide Stav – billig og støjsvag

Introduktion

Sous vide staven fra Sjöbo er en sous vide stav, som f.eks. kan ligge i en køkkenskuffe, og dermed ikke behov for et regelret kar. Du bruger den sammen med en gryde eller en flamingokasse, og kommer så bare dit vakuumpakkede kød ned i – og Wupti, så har du perfekt forberedt kød, der aldrig bliver tørt.

Sjöbo er mærket fra Harald Nyborg, der også er kommet med på markedet. Harald Nyborg er jo garant for billige produkter, men spørgsmålet er også om den rent faktisk holder i daglig brug.

Jeg har testet sousvide staven fra Sjöbo, og det kan du læse mere om nedenfor. God fornøjelse.

 

Specifikationer

 • Kapacitet: 15 liter.
 • LED display.
 • Temperatur: 0-95°C.
 • Interval: 1,0°C.
 • Mål: H. 39 x B. 14,3 x D. 8,3 cm.
 • Strømtilslutning: 220-240V 50H/60HZ.
 • Effekt: 1050 Watt.

 

Design og kvalitet

Fornemmelsen af Sjöbo staven er rigtig god. Den er lavet i robust plastik øverst, og i rustfritstål. Det fungerer fint. Designet kan diskuteres. Jeg bryder mig ikke så meget om det. Hovedet er lidt stort, og kunne godt have været mindre. Der er ikke nogen ting, rent betjeningsmæssigt, der retfærdiggør det.

Ledningen har en fornuftig længde, så man ikke kommer i problemer. Den er ca. 90 cm lang.

I bunden er der også en plastik kappe, som beskytter selve skruen, der pumper vandet rundt. Det er også en lidt anden type end man typisk ser. Men igen – det fungerer fint. Hop direkte til billederne.

 

Støjniveau

Her blev jeg virkelig positivt overrasket. Mange gange så larmer tingene, hvis de har været for billige. Enten via høje hyletoner, eller bare støj fra pumpen. Men Sjöbo sousvide staven er ekstremt støjsvag. Det bliver ikke bedre, og man kan sagtens have den stående på køkkenbordet uden at man er generet af den. Super flot

 

Daglig brug

Sjöbo staven kan ligge i en almindelig køkkenskuffe, og den kan dermed let gemmes af vejen i dagligdagen, og endnu mere vigtigt let findes frem igen.

Staven har et stort firkantet område øverst, hvor man kan se temperaturen. Fire knapper, hvor man kan skifte mellem Celsius og Fahrenheit. Plus og minus, hvor man justerer temperaturen – og selvfølgelig en tænd og sluk knap.

Når man har indstillet temperaturen, så varmer staven stille og roligt vandet op til måltemperaturen, hvorefter den begynder at bippe. Den bipper i ret lang tid (1-2 minutter) når temperaturen er nået. Lidt underligt, men så stopper den og der er ro fremadrettet. Jeg prøvede at trykke på alle knapperne, men jeg kunne ikke få den til at afbryde bippene. Der står heller ikke noget i manualen.

 

Rengøring

Sjöbo sousvide staven er super let at skille fra hinanden. Man drejer bare bunden af, og så kan man let trække den fra hinanden. Der den letteste måde jeg har set på en sousvide stav endnu. Super elegant. Jeg håber den bliver ved med at være “stabil” også når man har brugt den igennem år.

 

Pris

Prisen er rigtig godt. I skrivende stund koster den kun 299,- hos Harald Nyborg. Om det er pga. et tilbud kan jeg ikke lige se, men billigt er det. En anden god ting er at man får 3 års garanti i forbindelse med købet. Sådan! 

Billeder

 

Video

 

Dokumenter

Sjöbo sous vide stav manual

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Skriv gerne spørgsmål eller omkring dine egne erfaringer med Sjöbo staven. Jeg skal forsøge at svare bedst muligt. Skriv via kommentarfeltet længere nede. Rigtig god fornøjelse.

 

Konklusion

Sjöbo sous vide stav fra Harald Nyborg
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Rengøring
 • Støjniveau
 • Pris
4.4

Min samlede vurdering

Sous vide staven fra Sjöbo, som Harald Nyborg sælger billigt er overraskende god. Blandt de allerbedste rent støjmæssigt. Den er super let at skille fra hinanden, hvis den skal rengøres. Hovedet på maskinen er lidt “klumset” at se på, men har man brug for en god begynder stav, eller en ekstra, så er der INTET til hinder for at hoppe på denne billige model fra Harald Nyborg.

Gode ting

 • Super pris
 • Super let at rengøre
 • Meget støjsvag
 • God længde på ledning

Dårlige ting

 • Designet er ikke lige mig
 • Lidt for stort hoved
 • Ingen timerfunktion
 • Temperaturen er ca. 0.7 for høj (se billeder)
Følg
Giv besked ved
guest

9 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Martin Sørensen
Martin Sørensen
3 år siden

Jeg har også lige købt suvit

Armin
Armin
4 år siden

Tak for den fine anmedelse. Jeg købte sådan en til 199kr hos Harald Nyborg men den er lidt anderledes. Min er på 800w kapacitet er på 12L og så har den timer funktion. Ny model?

Armin
Armin
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Den er 100% visuelt identisk med Sous Vide stav fra Steba (STSV50) altså helt nede til den mindste detalje! Gad vide om der er produceret den samme sted eller er det bare et “kopi”
Jeg har afprøvet den med din opskfrift for culottesteg og den virker perfekt, Temperaturen er cirka 0.3 for høj og timer funktion er rar at have, prisen på 199.kr fejler heller ikke noget 🙂
Hilsen Amin

Ib
Ib
4 år siden

Er der mulighed for at du kunne teste Sjöbo vakuumpakker, samt vakuumruller?
Især det sidstenævnte tror jeg mange kunne være interesseret i siden rullerne er rimeligt billige så de kunne være værd at bruge, uanset hvilken vakuumpakker man har.

Rudolf
Rudolf
Svar til  Ib
4 år siden

Jeg har en OBH vakuumpakker som anbefaller, at man skal bruge OBH ruller. Efter at jeg har brugt op OBH ruller, som følger med vakuumpakker, anvender jeg ruller fra HN og har ikke oplevet forskel mellem disse og OBH ruller. Prisen er halve end hos OBH.

Jan Bertelsen
Jan Bertelsen
5 år siden

Hej. Jeg overvejer at købe denne og så sætte et Wi-fi sonoff rele på ledningen for at kunne lave en timer-funktion. Når nu man sætter staven i stikkontakten, hvilken temperatur starter den så op på? Og starter den direkte op eller er der en “startknap” ?

9
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x