Elektronik og gadgetsTests

Test: Solcelle powerbank til rejsen

Introduktion

Står du og skal ud at rejse, så er en powerbank en god ting at have med rundt. Efterhånden som solcelle-paneler er kommet meget ned i pris, kan man efterhånden få dem i alle størrelser og billigt. Derfor kan man selvfølgelig også få en solcelle powerbank, hvor man kan oplade den, hvis man er på farten. Det er smart.

 

Opladning

Solcelle powerbank’en kan oplades enten via micro-USB indgangen med det medfølgende kabel, som kan tilsluttes enten computeren, eller en alm. USB oplader, som du kender fra iPhone/Android telefonerne. Som “nødløsning” kan man også lægge den i solen, hvor den så lader stille og roligt op. Jeg har testet den på en tur til Indien, hvor man nogle gange løb tør for strøm. Det tog en del timer før den var ladet godt op. Tænker at en fuld opladning tager noget i retningen af 5-10 timer alt efter hvor skarp solen er der hvor du befinder dig.

 

Andre småting

Udover at denne solcelle powerbank kan bruges som “batteri” til dine elektroniske devices, så har den også indbygget et lille LED-spot, som kan bruges som lommelygte. Det er faktisk ret smart, hvis man f.eks. er på telttur, og har glemt en lille lygte. Styrke mæssigt er det nogenlunde som det man ser på mobiltelefoner, når man bruger blitzen til lys. Den kan også blinke SOS, hvis man har lyst til det 🙂

Der er 2 alm. USB stik, så man kan oplade 2 enheder på een gang. Det er også ganske smart.

Der er 4 lys indikatorer, der med et enkelt tryk på “power” knappen i hjørnet, kan fortælle dig hvor mange procent strøm der er tilbage. Farven er blå, og hver indikator betyder hhv. 25, 50, 75 og 100% strøm tilbage. Det første LED lys viser også om solcellepanelet er aktivt (se foto). Det lyser grønt når der produceres strøm. Man kan dog ikke sige så meget om hvor meget strøm der oplades med, da den lyser selv ved svagt lys. Idéen er god.

 

Kan en solcelle powerbank så bruges

Ja – men primært som en powerbank. Dog er det super at have i baghånden, hvis man skulle komme ud, hvor man ikke har mulighed for opladning via alm. strømnet, og det sker af og til i Indien. Læs evt. mit indlæg omkring strøm (220V) i Indien lige her. Den model jeg har testet er fra Bomo.dk og er på 8000 mAh. Den kan således oplade din telefon et par gange på en fuld opladning. Det gode er at man kan tilslutte flere enheder, der kan oplade samtidig. DET er smart når man er på farten. Ofte har man både kamera og telefoner.

 

Specifikationer Powerbank med solcellepanel

Li-polymer batteri
Input: DC 5V/1A
Output: DC 5V/2x1A
Størrelse: 14 x 7,5 x 1,7 cm (HxBxD)
Vægt: 200 gram
CE godkendt
mAh: 8000
Medfølger: Multi-kabel

Billeder

 

Konklusion

Test: Solcelle powerbank
  • Design og størrelse
  • Robusthed
  • Batteristørrelse
  • Pris
  • Opladningshastighed på solceller
4

Konklusion

Der er ingen tvivl om at en solcelle powerbank kan være en god idé, hvis man skal rejse rundt i solrige dele af verden. Man skal dog være opmærksom på at det tager pænt lang tid om at lade op, så man skal ikke forvente en “lyn-opladning”.

Derimod er det en fin powerbank med en “backup-løsning” med solcellepanelet. Derfor de 4 stjerner…

Kan købes på Bomo.dk

Følg
Giv besked ved
guest

6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Henrik Hansen
Henrik Hansen
5 år siden

Det virker ikke til, at bomo.dk ikke længere har denne powerbank. Har du et mærke og model navn, så den kan findes?

Søren Hansen
Søren Hansen
Svar til  Henrik Hansen
5 år siden

Denne her virker til at være ens.. Powerbank med 8.000 mAh og med solcelle oplader:
https://www.monkeymobil.dk/collections/powerbank-med-solceller/products/greylime-power-solar-8-000-mah-sort/?rel=”nofollow”

Henrik Hansen
Henrik Hansen
5 år siden

Hej
Fin review af powerbanken.
Har du prøvet at lade den op i solen? Jeg har liger erhvervet mig en, identisk af udseende, og den vil ikke lade op i solen.

Mvh
Henrik

Henrik Hansen
Henrik Hansen
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Tak for svaret.

6
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x