Lyd og BilledeTests

Test: Sonos Play 1 – den lille perle

Introduktion til Sonos Play 1

UPDATE ! Sonos Play 1 er ikke længere i handlen, da Sonos One har overtaget. De “gamle” Sonos Play 1 højtalere er stadig fremragende, og fungerer sammen med de nye….

 

Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg er vild med musik. Specielt de ting der gør, at hverdagen bare bliver lidt lettere. En af de ting, som jeg igennem de sidste 5 år har brugt med STOR fornøjelse, og stadig bruger dagligt er SONOS. Hel kort, så er Sonos det trådløse lydsystem, som kun kræver at der er strøm til enheden. Højtalerkabler er ikke-eksisterende – og det fungerer… FREMRAGENDE

Sonos har lavet 3 højtalere til den almindelig forbruger. Sonos Play 1 – den mindste højtaler, som er fugttæt; Sonos Play 3 – som er den mellemste højtaler i systemet, og Sonos Play 5, som er den største højtaler (som ikke er så stor igen).

Her har jeg lavet et anmeldelse af Sonos Play 1, som er perfekt til  badeværelset, terassen og børneværelset.

 

Opsætning

Helt generelt er Sonos systemet er let at sætte op. Man kan nøjes med at starte med en enkelt enhed. Du tænder strømmen. Den kobles via dit alm WIFI til nettet. Følg instuktionen på din telefon / manual, og du er kørende i løbet af få minutter. SUPER let og det fungerer bare.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på selve Sonos systemet her, men du er selvfølgelig velkommen til at stille spørgsmål nederst.

 

Specifikationer

Om højtaleren:
To digitale klasse-D forstærkere
En tweeter
En mid-woofer
Justerbar bas- og diskantkontrol

Fysiske egenskaber (H x B x D):
161,45 x 119,7 x 119,7 mm
Farver:
Hvid og sort
Vægt:
1,85 kg

Knapper og lys på toppanel:
Lydstyrke- og Afspil/Pause-knapper.
LED indikerer Sonos-komponent status og lydløs status.

Strømforsyning:
100-240 V, 50-60 Hz AC universal input med automatisk skift.

Netværk:
WiFi, ikke Bluetooth. Opretter forbindelse til dit trådløse netværk i hjemmet med enhver 802,11b/g, 2,4GHz router for trådløs streaming uden afbrydelser. Har også en ethernetport med 10/100 mbps.

Med i pakken:
Sonos PLAY:1 højtaler, netledning, fladt ethernetkabel, Sonos Quickstart Guide og garantioplysninger.

 

Design

Højtaleren fås i sort og hvid (og faktisk også en blå udgave som blev lavet i limited edition for noget tid siden). Højtaleren oser af kvalitet når man rører ved den. Den er robust, tung og ser utrolig stilfuld ud.

 

Lydkvalitet

Sonos Play 1 er ikke en stereohøjtaler, men den spiller stadig helt forrygende i forhold til størrelsen. Der er god dybde, og en fin diskant, men der mangler lidt i mellemtone MEN den spiller virkelig godt. Sonos har som standard aktiveret “loudness” som fremhæver de dybe toner. Efter min mening bør det slås fra hurtigst muligt, men det er smag og behag. Det kan slås fra inde fra app’en af.

Hvis du køber to Play 1 højtalere, så kan du i app’en koble dem sammen, så du får stereo lyd, og her bliver du virkelig overrasket. De spiller fantastisk som par.

 

Afspilningsmuligheder / funktionalitet

Når højtaleren koblet på nettet har man så adgang til alverdens netradiokanaler inkl alle de danske såsom P3/P4/P6 Beat etc. Derudover kan man så også streame fra F.eks Spotify, TIDAL, Apple Music eller lignende tjenester. Har du en NAS (netværksharddisk) kan du selvfølgelig også streame dine mp3 filer herfra.

Men hvor er det Play 1 kommer til sin ret?

Efter min mening mange steder! Sonos fremhæver selv badeværelset eller som baghøjtalere i et surroundsystem. Vi har Play 1’ere stående på børneværelserne. Her har vi lavet en playliste med yndlingsmusikken som de kan starte og stoppe på enheden playknap. De kan skrue op og ned samt hoppe videre til næste nummer uden at skulle bruge en telefon.

På badeværelset er vores Play:1 den sat op til en bestemt radiokanal så man bare trykker ‘play’ når man vil høre musik i badet ?.

En anden helt fantastisk ting ved Play 1 er at den er let at flytte omkring. Man kan tage den med på terrassen, haven eller hvor man nu genre vil høre musik. Den skal bare have adgang til strøm – så kan du afspille din yndlingsmusik så længe den er inde for rækkevidde af dit WIFI-netværk.

Skal du holde fest kan du sætte alle dine Sonos enheder til at spille det samme, og derved undgå al for høj musik, hvis du ønsker et mere roligt lydniveau. Til gengæld kan du også spille højt ALLE steder. Det spiller perfekt uden forsinkelse.

Surround opsætning

Er du til surround lyd hjemme i stuen, så kan du tilslutte 2 stk Play 1 sammen med en soundbar, og en subwooferen fra Sonos. En genialt sammensætning. Det gode er at du stadig kan bruge hver enkel del hver for sig, så du kan afspille alm. musik i din soundbar osv.

 

Pris

Her er de billigste priser, og de opdateres automatisk, så du altid ser de billigste steder:

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er yderst velkommen til at stille spørgsmål, eller komme med kommentarer til testen. Jeg svarer så hurtigt det er muligt. Har du prøvet Sonos og hvad synes du om det?

 

Konklusion

Sonos Play:1
 • Opsætning
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Fuktionalitet
4.6

Min samlede vurdering

Sonos Play 1 er en fantastisk højtaler til prisen. Den er elegant, let at betjene (for børnene), og så spiller den yderst fornuftigt. Sonos Play:1 er et skoleeksempel på hvordan man laver en fremragende højtaler, som alle vil synes om. Den har mine varmeste anbefalinger. Det vil du IKKE fortryde.

Gode ting

 • Hurtig opsætning
 • Trådløs – kræver kun strøm
 • Tåler fugt
 • Kan kobles sammen med en anden Play:1 som stereosystem
 • Basale funktioner kan styres direkte på toppen
 • Integrerede højtalere.
 • Virker fantastisk med TIDAL, Spotify, Apple Music m.fl.
 • Trådløs kontrol via Sonos App på din smartphone/tablet (Apple iOS/Android) eller Mac/PC
 • Kan fungere som baghøjttalere i Sonos surroundsystem
 • Muligt at tilkøbe vægbeslag og gulvstandere
 • 3 års garanti ved køb i hifiklubben.dk!

Dårlige ting

 • Ingen bluetooth afspilning
 • Mangler lidt mellemtone
 • Ikke stereo (medmindre du har 2)
 • Bedst i små rum (op til 20 m2)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jacob Jensen
Jacob Jensen
5 år siden

Hej Lars. Ved du om to stk Play 1 i stereopar vil huske indstillingerne efter de ikke har været tilsluttet strøm i en periode?? Vi har en udestue hvor der ikke er specielt varmt og derfor vil vi tage dem ind efter brug, men skal vi så indstille dem hvergang vi tager dem frem??

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x